Saturday, September 29, 2012

BLOG ADA MALWARE!!!! Oh Noooo!!

Ohhhh sungguhhh terkejut dan terkesima sebentar Mak Dara apabila menerima satu inbox masage di Facebook dari teman blogger Mak Dara iaitu Scarlett O'Hara  menyatakan yang beliau tak boleh masuk ke dalam blog mak dara sebab ada warning mengenai MALWARE.. Bila baca je perkataan MALWARE tu memang tersentap habisssss mak dara dibuatnya... Dengan sepantas kilat tangan Mak Dara klik ke link blog Mak Dara dan apa yang terpapar di kaca skrin komputer Mak Dara??


Bagai nak luruh aje jantung ni bila baca benda di atas tu.. Walau cuba banyakkk kali untuk masuk ke blog memang tak boleh bukak langsung. Dah le Mak Dara ni rabun IT.. Rasa macam kebas je otak memikirkan macam mana nak buang MALWARE tu.. Mak terus le google "MALWARE DI BLOG, BAGAIMANA CARA UNTUK MEMBUANGNYA" lepas tu sederetttttt penuh le link link blog yang ajar cara untuk membuang MALWARE  ni.. 

Tapi lain blog lain virusnya.. lepas baca few blog on how to buang malware ni.. katanya kena buang link yg tertera di gambar atas tu . like mine click.clickfeeds.net tu.. Mak Dara pun gamble je tadi.. remove satu persatu.. mula mula buang kotak fb fanpage.. then buang kotak instagram.. dan beberapa lagi kotak di sidebar then bila buang shoutbox... baru ok.. maknanya malware ni dtg dr shoutbox. Jadi buat sementara waktu ni takdelah kotak jerit dalam blog Mak Dara ni ye.. Setelah mak pastikan betul betul dah selamat nanti mak akan masukkan balik ye..

Syukur alhamdullilah blog ini sudah bebas dari MALWARE .. (i hope) . Jika ada sesiapa yang tak dapat akses ke blog mak dara lagi lepas ni bagitau mak dara ye.. Dan kepada my dear Scarlett O'Hara  jutaan terima kasih saya ucapkan kena beritahu saya tentang ni.. Muahhhhhhhhhhhhh sayang kak Scarlett!!! ;)

Mak Dara SAMPAIKAN PESAN Blogger Mia Liana

As salam duhai teman.. Masa yang dinantikan telah pun tiba bagi peserta kedua yang telah terpilih daripada 3 peserta yang bertuah iaitu Mia Liana yang telah menyertai segmen mak dara iaitu MAK DARA SILA SAMPAIKAN UCAPAN SAYA.Nak tahu apakah ucapan oleh blogger hebat Mia Liana ni yang akan mak dara sampaikan bagi pihaknya tu, sila lah baca di bawah ye.. ;)


 

 
 
 

Itulah dia ucapan yang sangat sweet dari orang yang sangat sweet iaitu Mia Liana.. Akak harap Mia suka dengan cara akak sampaikan ucapan bagi pihaknya itu.

 
ucapan khas dr Mak Dara untuk Mia ;)
Nantikan entry Mak Dara yang akan datang untuk mak sampaikan pula ucapan dari peserta yang ketiha bertuah dalam segmen ni ye... Alang alang berada di sini moh le kita terjah ke blog Mia Liana http://www.mialiana.com/ jommmm!!!!