Friday, November 9, 2012

Kecoh ANUGERAH SKRIN 2012

Kecoh memang kecoh satu rumah Mak Dara sebentar tadi semasa sedang menonton ANUGERAH SKRIN 2012 yang disiarkan secara langsung di saluran TV3 sekarang ini... Maunya tak kecoh tengah sedap layannnn Anugerah SKRIN 2012 ni tiba tiba sampai pada PENCALONAN untuk ANUGERAH LAKON LAYAR TERBAIK tiba tiba nama somi Mak Dara iaitu MARTIAS ALI adalah salah seorang dari calon calonnya!!!


I mean what??? Jangankan nak dapat undangan ke majlis itu tapi langsung tak diberitahu akan pencalonannya itu oleh pihak penganjur.. Very funny lah juga kannnn nominee tak tahu dirinya di nominatekan sehingga tengok di TV tadi baru dapat tahu.. Itu kalau tengok.. Kalau tak tengok sampai sudah tak tahu agaknya.. Hehehe kejadian macam ni pertama kali terjadi pada somi Mak dara selama dia bergiat lebih 20 tahun dalam bidang seni.. 


Calon calon untuk Lakon Layar Terbaik






Walau apapun Tahniah kepada filem BUNOHAN kerana telah memenangi Anugerah Lakon Layar Terbaik.. Memang you deserve it..!!! Filem ini memang antara filem favourite Somi dan Mak Dara memang terbaekkk tahun 2012 ni.. Tahniah..


status update FB somi Mak Dara Martias Ali

somi mak MARTIAS ALI ;)

Buat somi Mak Dara MARTIAS ALI... What ever it is... Im soooo proud of you sayang..Filem LIBAS sebuah lakon layar yang ditulis oleh Abang antara 5 finalist dari 70 buah filem yang dipertandingkan.. It's biggg sayanggg... :) Tapi memang besttt aje tengok abang cool dan tersengih aje bila tahu diri dicalonkan tapi langsung tak tahu menahu tentangnya sebenarnya hehe.. You are super cool.. That's why I love you .. Insyaallah cuba lagi tahun depan ye.. Harap harap tahun depan kalau lah ada rezeki sekurang kurangnya diberitahu oleh pihak penganjur ye mudah mudahan...

Kepada pihak penganjur harap harap tak terlepas pandang akan hal ini.. Bak kata somi Mak Dara tak harapkan langsung jemputan ke majlis tak harapkan langsung untuk menang namun sekurang kurangnya calon diberitahu lah akan pencalonannya.. Ye lah bukan senang nak tercalon kannnn.. Apa apapun semoga tiadalah calon calon yang tercalon pada malam ini menerima nasib seperti somi Mak Dara.. Dan Mak Dara doakan agar ANUGERAH SKRIN terus maju dan maju menjadi antara Anugerah Terhebat Malaysia... Uols memang TERBAEKKKKKK lah...


# to my fellow blogger friends feel free to copy and paste this entry no prob, 
the more entry from you guys about this the merrier ;)

 Entry tanda support dari rakan blogger

1) Calon Tidak Dijemput Ke Majlis Anugerah Skrin 2012! Blog E'RAZ FADLI
2) Kecoh Anugerah Skrin 2012 ! Blog Puan Gojes
3)Kecoh  ANUGERAH SKRIN 2012 - Blog Ranting Patah
4) Kecoh Anugerah Skrin Via Bicara Mak Dara - Blog Apa Apa Saja Tentang Aku
5) http://www.mialiana.com/2012/11/kecohanugerahskrin2012.html- Blog Mia Liana
6) Kecoh Kerana Anugerah Skrin - Blog Nurul Aini
7)Anugerah Skrin 2012 TV3 : Anugerah Atau Teater ANugerah - Blog Mr Jocko

p/s: jika anda ada membuat entry mengenai ini sila tinggalkan link anda ya tq

Salam Takziah Buat Abang Ayie Sekeluarga..

Sebentar tadi Mak Dara dan somi dikejutkan dengan berita sedih iaitu Biras Mak Dara iaitu Abang Ayie baru sahaja kehilangan Ibunya yang tercinta petang tadi.. Ibu Abang Ayie menghembuskan nafasnya yang terakhir di Hospital Asunta Petaling Jaya..

gambar kenangan allahyarhamah semasa majlis perkahwinan cucunya tahun lalu
paling kiri biras Mak Dara berbaju melayu hijau dan sebelahnya adalah kakak ipar Mak Dara dan duduk bersama sama di kerusi pengantin adalah anak anak saudara Mak Dara Shasha dan TJ bersama arwah Makcik..


Kak Yati (kakak ipar MD) bersama suami (biras MD) Abang Ayie

Mak Dara amat amat memahami perasaan mereka kerana Mak Dara juga baru sahaja kehilangan arwah ayah 32 hari yang lalu. Diharapkan semoga Abang Ayie serta keluarga tabah menghadapi kehilangan ini dan Semoga Allah swt mencucuri rahmat ke atas rohnya dan ditempatkn dikalangan orang orang yang beriman.... Al Fatihah....

Kisah Danina...

Syukur alhamdullilah anak kedua Mak Dara iaitu Adza Danina Kirana telah menerima hadiah Peningkatan Prestasi Terbaik Darjah 5 2012 . 

Danina sedang menunggu giliran untuk naik ke pentas



Time ni nama Danina baru diumumkan

Danina setelah mengambil hadiahnya


Fuhhhh i'm a proud Mama bila lihat anak Mak Dara naik ke pentas di sekolahnya dan menerima hadiah itu.. Dalam hati menjerit.. That's My Girl hehe.. Tapi yang bestnya terlalu over exited sampai time Danina terima hadiah dari cikgunya anak Mak Dara si Haiqal boleh lupa nak snap gambar adiknya tu sebab asyik dok tersengih dan sakan tepuk kat dia...bila time Danina nak turun stage baru teringat nak snap gambar adoyaiiii hahaha takpe janji adalah juga gambarnya dari takde kannn :) 

Adza Danina dan adiknya  Adza Kasih

Adza Danina dan abangnya Adza Haiqal 


Tahniah anak mama Adza Danina Kirana.. Mama so proud of you ;)