Monday, November 19, 2012

Tolong!! SOS!! HELP!! من فضلك!!

Tolong!! தயவு செய்து!! 하시기 바랍니다!! 
SOS!!  من فضلك!! 请!! HELP!!

Haaaa sekali semua ayat dari bahasa melayu ke bahasa tamil , bahasa cina, bahasa arab, bahasa k pop korea dan macam macam lagi bahasa mak dara dah keluorkan dah di atas.. Cuma nak menyebutnye aje yang Mak Dara tak berape nak pandai.. Pendek kata entry ni Mak Dara nak... MINTAK TOLONG... haaa tu pendek yang kata..

Panjang kata pulak.. Meh Mak Dara ceritakan apakah pertolongan yang Mak Dara nak minta.. Ingat lagi tak Mak Dara pernah join segmen iPhone 5 gadget impian yang telah di anjurkan oleh  Denaihati idok lame dulu.. Haa tugasan seterusnya memerlukan setiap peserta iPhone 5 gadget impian  perlu mengumpulkan sebanyak mungkin klik G +1 untuk entri penyertaan anda.
Screen Shot 2012 11 16 at 2.55.21 PM iPhone 5 Gadget Impian Cabaran Bermula
Haaa tu yang Mak Dara malas nak suruh panjang ni berkata kata kan panjanggg tu hehehe.. Ya itulah al kisahnyaaaa.. Jadinya Mak Dara nak mintak tolong anda semua untuk.. emmmm.. untuk emmmmm.... Jap nak kembungkan pipi, muncungkan mulut kasi kiut sikit...
Errr ternyata tak comel langsung bila Mak buat macam tu.. Karang dari anda semua nak tolong mak terus je muntah pink pangkah dan tutup blog mak.. Emm pakai plan B lah kalau macam tu..
Haaa pakai gambor anak bongsu Mak Dara si Isabella baru ok kot hahaha... Haa so setelah kembungkan pipi dan muncungkan mulut kami anak beranak... Mak Dara nak minta tolong anda untuk klik g+di link iPhone 5 gadget impian boleh?? Meh Mak Dara beritahu caranya ya. Caranya..

1) Klik link ini iPhone 5 gadget impian
2) kemudian klik lah g+ di akhir entry itu...

Namun takkan lah mak nak minta tolong je kan.. Mesti lah ada sedikit present mak untuk anda yang sudi tolong mak yang mengidam sangat nak merasa pakai iPhone 5 gadget impian tu hehe.. Setelah anda tolong klik g+ di entry Mak Dara itu sila tinggalkan komen "Saya dah klik g+ untuk MD" dan kemudian tinggalkan link blog anda di kotak komen di bawah .. Dannnnnnnn Mak Dara akan masukkan link blog anda ke dalam BLOGLIST terbaru Mak Dara iaitu bloglist "SUPPORTERS MAK DARA"  macam yang anda dapat sekarang di side bar Mak Dara sampai bulan depan.. Amacam? win win situation lah kan.. You scracth my back.. I scrach your back tapi itu cara orang putih mana boleh yang bukan muhrim main sedap nak scracth scrath aje kan karang ada jugak periuk belanga terbang melayang layang.. Sama sama saling membantu.. Jadiiii boleh ke tolong Mak....??? Harap haraplah ada yang sudiiiii.... Pssttt tinggalkan komen di entry ni ye.. Mak Dara sudahi dengan ucapan jutaan terima kasih kepada anda semua kerana sudi menolong Mak Dara lap yuuuuu very the high you knowww hehe
#pssstt ini idea MD untuk dapatkan g+ dari teman blogger MD.. Macam mana pulak dengan peserta yang lain ye..kompom lagi kreatip lagi hebat namun harap harapnya tak samalah macam cara meroyan mak ni hehehe 

SENARAI SUPPORTER MAK DARA ;)
) mungkinkah anda hehe

ps: Pstttt bukan klik g+ di entry ni tau di entry di link iPhone 5 gadget impian  ini ya.. tenkiuuuuuuuuu!!!!

Bertuah Punya Bibik!

Hmmmm... bau semacam je nih... Bau hangit ke.. bau terbakar ke.. ke aku masih mimpi lagi ni.. Apasal pulak mimpi aku ni boleh sampai ada bau??? Ahh sudahhh ni mesti bukan mimpi lagi dah ni!! Sebaik mak dara buka mata dari tidur memang sah!! sah!!! memang ada benda hangit ada benda yang terbakar.. Mak cepat cepat turun ke bawah dan terkejut bila tengok apa yang dah terjadi pada rice cooker Mak Dara...




Habissss keliling rice cooker tu cair... melting sampai periuk nasi jatuh senget sebelah ... Bila Mak Dara jerit panggil bibik.. Dia pun act surprise.. Ish macam mana bisa jadi begini.. Saya baru aje masa sejam tadi.. Ok.. Part ni memang mak mengaku darah mak naik tahap dewa dah... At least nampak terus say sorry sejuk gak hati ni kan.. 

betuah memang bertuahhhh.. Ni bukan keja sejam ni kompom dia tak tutup suiz dari semalam ni.. Sekurangnya cakap le maaf.. Mak tak kisah sangat pasal rice cooker mak tu.. Cap pon cap ayam jer.. Tapi kalau lah Mak Dara tak sedar dan terus dibuai mimpi ke pepagi buta tadi mau terbakor satu rumah macam mana... Ni nasib baik dpt majikan melayu kalau majikan lain mau kena marah kaw kaw dah ni ishhhhhh mintak nyawaaaaaaa... mintak nyawaaaaaaaaa....