Tuesday, November 20, 2012

Demam Terus Kebah Dengan PB Syukur

Sejak kebelakangan ni sorang demi sorang anak Mak Dara jatuh sakit, demam, batuk dan selsema termasuklah Mak Dara sendiri.. Terlantar dibuatnya penangan high fever. Ubat doktor dah puas kami telan tapi sakitnya masih lambat nak baik.. Bagi mak kalau sakit biarlah Mak Dara yang tanggung janganlah anak anak yang sakit, risau dibuatnya. Mak rasa perasaan ni pasti ada pada setiap ibu dan bapa.. Rela diri jatuh sakit dari lihat anak menanggung sakit kan.. dua hari berlalu syukur Mak Dara, anak sulung Mak Adza Haiqal dan adiknya Adza Kasih beransur sihat namun anak kedua Mak iaitu Adza Danina masih tak kebah kebah demamnya. Bila tiba waktu malam sampai meracau racau.. Dah le somi Mak Dara belum balik lagi dari Cambodia buatkan Mak Dara semakin resah.. Biasalah bila resah tu tak ingat saat indah lagi dah macam lagu Anuar Zain tu.... Bila resah.. Mak pun apalagi luahkanlah pada teman Mak Dara si Sofea.. 

Adza Danina demam.. :(

Mak khaborkan lah tentang anak Mak Dara yang tak bak baik demam lagi tu.. Terus kata Sofea . Akak kan pakai Premium Beautiful.. Akak balutkan aje Waist Nipper PB tu pada anak akak.. Terus terdetik dalam hati..kenapa nak kena pakaikan anak akak dengan waist nipper Beautiful tu,nak kasi dia kurus jugak ke?Maklumlah Mak pun baru je pakai Premium Beautiful ni baru beberapa hari aje maka tak berapa tahu sangatlah tentang kehebatan PB ni.. Kata sofea cuba pakaikan pada badan anak akak insyaallah demamnya akan kebah.. Sebagai Ibu Mak dara sanggup cuba apa saja asalkan anak mak sihat.. selagi tak melanggar hukum agamalah. jangan ingat mak sanggup gi jumpa mak esah pulak hehe.. Maka mak pun pakaikanlah pada malamnya tu....

Balutkan waist nipper pada badan Adza Danina

Pada malam Mak pakaiakan bengkung - waist nipper tu badan Danina asyik berpeluh peluh.. Suspen juga Mak dara dibuatnya tapi syukur sebab dia tidak lagi merengek rengek meracau racau seperti malam sebelumnya sebaliknya Danina nyenyak tidur sampai ke pagi walaupun asyik berpeluh.. Keesokkan paginya Mak Dara dapati yang demamnya dah kebah. Terkejut melihat begitu pantasnya kebah demam Danina bila mak pakaikan bengkung tu.. Kalau mak tahu, awal awal lagi mak dah balutkan dia dengan bengkung tu hehe... Syukur alhamdullilah ini juga berkat dengan izin tuhan yang maha esa.  Lepas tu apa lagi.. Budak budak bila dah sihat aje apa lagi ajak keluar jenjalan lah kejenya. Mak pun turutkan aje asalkan mereka gembira dan sihat mak bersyukur. Mak pun bawa mereka jalan jalan ke Wangsa Walk Mall yang letakknya hanya 3 minit je dari rumah Mak Dara..

makan makan bersama semua anak anak Mak Dara
dari kiri: Adza Haiqal, Adza Danina, MD, Adza Kasih, Adza Isabella

siap pergi main game dekat pusat permainan kanak kanak lagi hehe

Memang betul lah kata orang yang bengkung ni 70% untuk kesihatan dan 30% untuk kecantikkan.. Bukannya semata mata pakai Premium Beautiful ni untuk nampak cantekkk je dan bukannya untuk diri sendiri sahaja bahkan boleh memberi kebaikan pada seluruh keluarga.. Kiranya ini hanyta satu dari banyakk kebaikan dari Premium Beautifull ni.. Memang tak salah mak memilih untuk mendapatkannya! Mak dara ucapkan terima kasih kepada Sofea kerana sudi beri tips ini pada Mak Dara.

Mak Dara memang syorkan anda semua dapatkan premium beautiful ni.. Memang berbaloi baloiiiiii...Pada yang ingin tahu lebih lanjut tentang Premium Beautiful ni bolehlah contact SOFEA di blog Sofea @ http://www.sofiashazrizat.com/