Saturday, November 24, 2012

Segmen Follow Dan Blogwalking Oleh Mialiana.com




As salam duhai temannnnn . Malam ni Mak Dara nak menjoinkan diri dalam sebuah segmen yang dianjurkan oleh teman Mak Dara yang paling rapat iaitu Blogger Mia Liana yang dah Mak anggap seperti ahli keluarga mak dara sendiri. Mia telah mengadakan sebuah segmen iaitu segmen Segmen Follow Dan Blogwalking Oleh Mialiana.com. 

 JUMLAH FOLLOWER 2859



Jumlah Follower di Blog Mak Dara 2859


Blog Mia memang TERBAEK.. Banyak yang Mak Dara telah pelajari dari Mia mengenai dunia blog melalui blognya di alam maya dan juga secara face to face semasa bertemu dengan Mia.. Blog Mia ni sangat blogger friendly dan blog yang paling best dan sungguh ceriaaaaaaaaa!!! Mia tak pernah lokek dengan ilmunya dan selalu akan kongsikan bersama tip tip untuk berjaya dalam dunia blog.. Mia banyak membantu dalam kejayaan blog Mak dara ini.. Untuk Miaaaa you are sooo special to me.. Semoga persahabatan kita kekal hingga ke jannah insyaallah..

Salam perkenalan untuk blogger blogger yang menyertai segmen ini semoga ikatan ukhwan terjalin antara kita insyaallah... Pada yang mahu menyertai segmen ini sila klik di SINI ya..



Mau Kena Belasah Kalau Begini Adoi...

Assalam duhai teman.. Haaaa anda pernah guna GOOGLE TRANSLATE? Mak memang SELALUUU gunakannya almaklumlah English Mak Dara always under construction gitew.. OH MY ENGLISH! haha dan terbaru Mak Dara telah gunakan Google Translate ini semasa Mak Dara mahu menyertai sebuah contest yang dianjurkan oleh Denaihati.com iaitu iphone 5 gadget impian.. Nak lihat ayat ayat yang Mak nak translatekan dari bahasa malaysia ke bahasa english? sila baca dibawah..




Adoiii pecah perut mak dara dibuatnya selepas baca ayat versi bahasa english yang telah di translatekan itu.. Mau kena belasah kalau begini adoiiiiiii hahaha "SUPPORTERS MAK DARA" jadi MAK Supporters VIRGIN" "peserta yang lain" jadi "goddamn other participants dan macam macam lagi.. Fuhhh kalaulah mak ni betul betul tak reti omputih dan main belasah copy paste je translate dari google ni mau bergadoh peserta lain dengan mak dara ni hehe. Tapi mak tak salahkan jugak google translate ni tengok ajelah ayat mak dara pun ayat penuh dengan meroyan macam manalah dia nak translate dengan ayat yang proper kan hahaha