Tuesday, November 27, 2012

10 Hari Hilang 3 Kilogram!!! Terima Kasih PB!

OH MAK GAYAH!! OH MAK GAYAH!! OH MAk GAYAH!!! Mau orang yang bernama Gayah tersedak sedak dek kerana disebut oleh Mak Dara .. Mashaallah macam tak percaya aje apa yang berlaku.. Betul ke mata ni ke tak betul ni.. Betul kah berat Mak Dara telah turun sebanyak 3 KILOGRAM sejak memakai PREMIUM BEAUTIFUL!!!

Tak puas hati punya pasal Mak Dara betul kan alat penimbang badan tu sekali lagi eh sama! Tak puas hati panggil bibik suruh tengok jugak nombor pada tempat timbang tu.. Ya betul... Emmmm nak beritahu tak berat badan Mak Dara berapa ek.. Segan pun ada malu pun ada.. Tapi takkan namanya testimoni kalau detail tak jujur kan.. Tapi rata rata semua pembaca blog Mak dara tahu bahawa berat Mak Dara dan berat peti ais dua pintu tu lebey kurang sama je kan hehehe.. Makanya Mak Dara revealkan bahawa berat Mak Dara sebelum ini ialah.. jeng jeng jeng.. 86KG 

Mak Dara pada september lalu honeymoon ke Hong Kong 
(SEBELUM)

Macam orang mengandung je kan huhuhuhu
(SEBELUM)

Dan hari ini.. tika dan saat ini.. setelah 10 hari memakai PREMIUM BEAUTIFUL.. Berat badan Mak Dara ialah...... 83 KG!!!!


(SELEPAS)

Waduh waduh... Patutlah dalam sehari dua ni Mak Dara rasa macam seluar premium beautiful yang Mak Dara pakai ada rasa longgar sedikit di peha. Jadi Mak Dara pun hubungi Sofea yang telah menjualkan PREMIUM BEAUTIFUL ini kepada Mak Dara dan bertanya adakah seluar ni semakin membesar atau peha Mak Dara yang makin mengecil.. Kata Sofea Mak Dara baru saja pakai dalam masa 8 hari mana boleh seluar itu membesar.. Masa itu hati dah berbunga dah dah perasan kurus sikit dah tapi Mak Dara tetapkan untuk timbang berat badan setiap 10 hari.. Maka tepat hari ini hari yang kesepuluh barulah Mak Dara timbang badan dan sangkaanku benar belaka memang ada perubahan mendadak sejak memakai PREMIUM BEAUTIFUL ni.. 

Kalau tak pakai PB ni nak turunkan sekilo dalam sebulan pun susahhhh ya amat.. Ini yang buatkan Mak Dara lebih gigih nak pakai dan pakai dan pakai PB ni.. Mudah mudahan dapatlah turunkan berat ke angka 70an.. Oh dah lama tak tengok angka tujuh di depan setiap kali menimbang berat badan.. Doakan untuk mak ya.. Terima kasih yang tak terhinggalah kepada Sofea yang memperkenalkan PB pada Mak Dara.. Kalau tidak selamanyalah Mak Dara terperangkap dalam angka berat 80KG++ .. Terima kasih sofea!!! 

Mak Dara memang syorkan pada anda untuk mencuba PREMIUM BEAUTIFUL ni. Sangat BERBALOI BALOI!!!!! Untuk keterangan lanjut mengenai PREMIUM BEAUTIFUL ini anda bolehlah hubungi sofea seperti detail di bawah ya... Cepat cepatttt mari menguruskan badan bersama Mak Daraaaaa hehehe

SOFEA : 019 - 3734 118



Anak Pengarah Drama Terkenal Meninggal Dunia


Petang semalam Mak dan dan somi terkejut apabila menerima panggilan telefon dari kenalan somi Mak yang menyatakan bahawa anak kepada pengarah drama terkenal  iaitu Abang Jurey Rosli yang merupakan teman rapat somi mak dara telah mengalami kemalangan dan anaknya yang menunggang motorsikal telah berlanggar dengan sebuah lori di sebuah jalan Pandan Indah lalu telah meninggal dunia di tempat kejadian 

Abang Jurey Rosli

Inna Lillah wa Inna Ilayhi Raji'oon. Memang terkejut mendengar berita itu.. Anak Abang Jurey baru sahaja berusia 16 tahun. Masih muda masih belia.. Berat mata memandang berat lagi bahu yang menanggungnya.. Ternyata Tuhan lebih menyayanginya....

Mak Dara dan somi telah lama bekerjasama menulis skrip untuk Abang Jurey hampir 30 buah skrip drama kami telah di terbit dan diarahkan oleh Abang Jurey. Kalau nak tahu Abang Jurey inilah pengarah bagi filem LIBAS.

Mak Dara dan somi terus bergegas ke Hospital Kuala Lumpur bagi melawat jenazah. Keadaan sayu dan sedih menyelubungi tatkala melihat semua ahli keluarga allahyarham termasuk Abang Jurey bersama sama keluarga terdekat berdiri di sisi jenazah anaknya itu. Hati ayah mana yang tidak sedih apabila melihat anak yang terpaku sepi begitu.. Masyaallah mereka sungguh tabah dan sungguh kuat menghadapi kehilangan ini.. 

Mak Dara amat amat memahami perasaan mereka kerana Mak Dara juga baru sahaja kehilangan arwah ayah 48 hari yang lalu. Dan semasa arwah ayah Mak Dara disahkan meninggal dunia Abang Jurey dan keluarganya ada datang ke hospital bagi melawat jenazah arwah ayah mak dara dan tidak sekali kali menjangkakan untuk kami pula yang pergi melawat jenazah ahli keluarga Abang Jurey sebulan lebih kemudian.. Ini semua telah tertulis dan ketentuannya.. Sesungguhnya Allah swt telah menetapkan segala galanya... 

Diharapkan semoga Abang Jurey serta keluarga tabah menghadapi kehilangan ini dan Semoga Allah swt mencucuri rahmat ke atas rohnya dan ditempatkn dikalangan orang orang yang beriman.... Al Fatihah....