Wednesday, December 5, 2012

PUTERI SALAMIA Episod Ke 3


As salam kepada semua sahabat.. Selamat pagi semua.. Sedang buat apa tu? Pada yang free free tu bolehlah menonton drama hasil skrip oleh Mak Dara dan adik mak iaitu drama bersiri PUTERI SALAMIA.  Drama PUTERI SALAMIA episod ke 3 sedang ditayangkan sebentar nanti pada pukul 12:05 di TVi saluran 180 di astro.

Photo: Skrip ke 62

Tajuk Drama:PUTERI SALAMIA
Durasi : 5 episod x 1 jam
PRODUKSI: Wide Angle Sdn Bhd 
PRODUSER:Zay Datuk Zay Basaliei 
SKRIP: Adza Irdawati Adenan & Adza Nasya Emie
Siaran: Akan mula ditayangkan di RTM2 9hb mac setiap hari Jumaat pada pukul 3 petang
Barisan Pelakon
Puteri Salamia : Mardiana Alwi
Kesatria Qalif/Ben : Ebi Kornelis
Embun/Nenek Kebayan : Hasnah Ibrahim
Rose : Rydah Malanjang
Putera Sulu : Azrie Basalie
Permaisuri Indera Saputra : Azean Juzeanty
Raja Indera Saputra : Rodih Madun
Dr. Donny : Marlin Malalin
Elia : Affy Jacklynda Entawin
Penyiasat : Amirul Abdul
Ibu Ben : Puan Jurinah

Drama Bersiri Puteri Salamia adalah produk terbitan Wide Angle Film Production Sdn Berhad untukstesen TV nasional, RTM. Drama ini telah diadaptasi dan diubahsuai menjadi cerita dongeng daripada cerita rakyat tempatan Bajau Semporna. Drama ini diilhamkan oleh penerbitnya Zay Datuk Hj Basalie dan telah ditulis oleh Adza Irdawati dan Adza Nasya Emie Adenan. Drama ini berkisar seorang Puteri
bernama Puteri Salamia dari Kerajaan Indera Saputra yang telah ditunangkan kepada Putera Sulu sejakkecil lagi. Bagaimanapun, ketika menginjak usia dewasa, Puteri Salamia telah jatuh hati pada Kesatria
Qalif,  Kesatria Istana Kerajaan Ayahandanya. Dalam drama ini, Puteri Salamia telah mengembara merentas masa dan telah sampai ke zaman sekarang. Bermulalah pengembaraan Puteri Salamia seorang
diri di zaman berbeza dan secara kebetulan beliau telah berjumpa dengan Ben seorang pemuda yang seiras dengan wajah kekasihnya.

Pada teman teman Mak Dara yang berada di pejabat time sekarang dan tak dapat nengok TV takpe anda boleh menonton secara live streaming di internet.. Klik aje link di bawah untuk menonton di kaca komputer.. lappy.. handphone anda ye .. Selamat menonton.. ;)

TVi LIVE STREAMING

17 Hari Hilang 3kg & 2 inci!!! Terima Kasih PB!

Mak Dara panjatkan kesyukuran pada ilahi apabila perkara yang mak usahakan kebelakangan ini telah menampakkan hasilnya. Syukur alhamdullilah Mak Dara telah berjaya turunkan sebanyak 3kg dan telah dapat kurangkan hampir 2 inci sejak memakai PREMIUM BEAUTIFUL selama 17 hari saja?!!!

Sememangnya Mak Dara dapat turunkan berat badan sebanyak 3 kg selepas hanya memakai 10 hari premium beautiful . Anda boleh baca testimoni Mak Dara dalam entry ini 10 Hari Hilang 3 Kilogram!!! Terima Kasih PB! tapi sejak hari itu Mak sedih juga kerana tiada lagi penurunan berat badan pada mak dara selepas hari itu. Mak mulanya rasa macam nak putus asa jugak.. Takkan takde perubahan langsung kan.. Ye lah sejak dapat turunkan berat badan minggu lepas mak bertambah gigih memakai premium beautiful ni.,. Dulu mak pakai ngam ngam 8 jam saja sehari . Makna kata tepat je 8 jam pakai PB mak terus bukak.. Kira mata tu asyik memandang aje ke arah jam menunggu waktu untuk membuka PB ni, gaya macam nak buka puasa pun ada hehe..
Namun makin lama makin selesa dan makin tak terasa memakai PB ni dan kini mak kerap memakai PB lebih dari 10 jam sehari.. Punyalah gigih nak kurus kan hehe.. Pagi tadi lepas saja mandi Mak Dara timbang berat badan mak tetap begitu jugak..Harap harap ada lah lagi penurunan dalam berat badan Mak Dara ini. Namun mak hampa.. Tak naik dan tak turun langsung..maintain aje.. Mak pun diamkanlah saja lepas tu dan Mak pun bukak le almari dan carilah baju yang nak mak pakai.. Lepas capai baju mak capai le seluar dan pakai.. Tiba tiba rasa ada sesuatu yang tak kena.. Memang lain macam aje rasanya.. Aik apasal pulak senang je sarungkan seluar ni? Aik apasal senang aje nak butang dan zipkan seluar ni ? Dan pada saat dan ketika itu mak sedari bahawa seluar yang selalu mak pakai yang dahulunya ketat sekarang dah ada ruang lebih.. ruang lebih??? Apa lagi terus tengok cermin.. Iyalah memang ada perbezaannya.. Apa lagi terus kasi snap snap gambor le..

Tiba tiba Mak teringat le tentang gambar Mak Dara yang telah ditag oleh kakak Mak Dara yang ada datang kerumah Mak Dara pertengahan tahun ini dalam bulan Julai dan dalam gambarnya itu Mak Dara memakai seluar yang sama. 

Mak Dara dan anak sedang bersiap untuk keluar makan bersama 
kakak sulung MD (julai 2012) 

Haaaaa dulu pakai seluar ni memang ketat..jenuh nak zipkan seluar ni. Dan bila dah di zip.. isi perut semua naik ke atas hahahahaha. Harap tak ada yang muntah pink melihat gambar mak dara yang ini ya.. Harap maklum saiz mak dara ni memang mirip dengan saiz peti ais dua pintu ye hehe..Tapi bila dah ada perubahan yang amat ketara ni.. Apa lagi teruja punya pasal terus sarung tudung dan apa lagi.. more snap snap snap le jawapnya hehe


Sila abaikan muka mak yang tak sememeh itu memang tak teringat langsung nak sapu bedak ke nak tenyeh liptik dah time ni.. Teruja punya pasal hehehe.. Syukur alhamdullilah memang seronok bila benda yang kita usahakan membuahkan hasil.. Syukur memang berbaloi lah mak tahan memakai PB berjam jam setiap hari.. Berat tak turun rupanya ukuran badan yang makin kurang.. syukur.. Nasib baik tak cepat putus asa hehehe
 
Memang Mak Dara memang syorkan pada anda untuk mencuba PREMIUM BEAUTIFUL ni. Sangat BERBALOI BALOI!!!!! Untuk keterangan lanjut mengenai PREMIUM BEAUTIFUL ini anda bolehlah hubungi call/sms/whatsapp sofea seperti detail di bawah ya... Ataupun boleh email mak dara @ mrs_martias@yahoo.com . Percaya tak kalau mak katakan untuk mendapatkan korset Premium Beautiful ni amat mudah bila adanya bayaran ansuran yang sangat sangat mampu dimiliki oleh semua orang. Cepat cepatttt mari menguruskan badan bersama Mak Daraaaaa hehehe

SOFEA : 019 - 3734 118