Friday, January 18, 2013

KENANGAN YANG TERINDAH SEORANG BLOGGER

As salam kepada semua teman Mak.. Diam tak diam semalam 17hb Jan 2013 genaplah dua tahun mak dara berblogging.. Banyak kenangan manis semasa melayari bahtera blog ni.. Yang pahit rasanya sikit sangat so mak nak share yang happy happy aje .. Kenangan yang paling terindah bersama blog Mak Dara yang tercinta ialah apabila blog Mak Dara menggondol anugerah WORST BLOG OF THE YEAR  di Worlds Blogger And Social Media Award 2012.

Mak Dara menerima anugerah dari  Datuk Seri Utama Dr Rais Yatim 



Ramai yang tanya mak kenapa WORST? Dan di dalam kategori itu mak ada tulis alasan kenapa mak masuk kategori itu dan ianya berbunyi..

This blog is own by old lady name Adza Irdawati
or I call myself as "Mak Dara"
to make things worst im FAT!!!!
now tell me the truth who really wants to reads a blog from
an old and triple XL lady with the history of meroyan..

Hehe ok tak alasan mak tu hehe.. lagipun bila difikir balik kalau semua masuk dalam kategori the best habis siapa yang nak masuk kategori the worst ye dak hehe.. Dan di sini mak cuba nak buktikan bahawa tidak semua yang WORST tak semestinya terburuk.. I wanna brings AWESOMENESS to the WORST.. =) 

Tahun ni Mak Dara memang rasa penyakit M telah mula merasuk mak dara.. Penyakit M tu maknanya malassssssss le hehe.. Mak rasa memang Mak Dara tak mahu lagi nak join mana mana contest ataupun pertandingan.. Letihhh woooo nak kempen sana kempen sini. Tapi mak dara terkejut bila blog mak dara telah dinominatekan lagi sekali tahun ni tapi kali ni dalam kategori Favourite Lifestyle Blog siapalah yang nominate mak dara ni agaknya ya .. Siap dengan tagline "This blog basically explains the lifestyle of all Malysians. It consists of contests, videos, offers, etc. ..." huhuhuhu terima kasih atas penghargaan ini kepada siapa juga anda yang telah nominasikan blog mak dara ini..Jadi tak baik untuk hampakan orang maka mak bersedia untuk berjuang.. 

Jadi sempena ulangtahun ke dua tahun blog mak dara ini, sudilah kiranya anda , anda dan juga anda membantu Mak Dara.. Sudilah kiranya untuk mengundi blog Mak Dara bagi kategori Favourite Lifestyle Blog cara caranya

Untuk mengundi blog BICARA MAK DARA, 
hanya ikuti langkah-langkah yang mudah:


  • Klik di link di atas atau di SINI
  • Pastikan anda daftar akaun terlebih dahulu untuk akses
  • Aktifkan akaun di e-mail anda.
  • Klik pada senarai kategori yang dicalonkan.
  • Pilih blog kegemaran anda
  • Klik pada butang Vote untuk mengundi.

Hanya satu vote sahaja daripada anda.. Tak perlu vote hari hari.. Sekali sahaja dan setiap vote itu amat bermakna bagi Mak dara.. Sekiranya anda telah vote untuk Mak Dara silalah letak link url anda di kotak komen di bawah ya.. Ada sesuatu yang istimewa bakal menanti anda .. Terima kasih mak dara ucapkan kepada semua kerana sudi melayan kerenah meroyan Mak dara di setiap entry mak selama dua tahun ini.. You guys are AWESOME.. sayangggggggg semuaaaaaaaaaaaaaa.....

36 comments:

  1. wah bestnya mak dara..tahniah tuk yg lepas tu..wish again..hehe..yg terbaru ni gudluck..vote!

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum mak dara, taniah. syukur, mak dara masih tercalon even pencalonannya lain sikit. hehee good luck with that mak dara. nanti sheila vote for you :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam shellaaaaaaaaaaaa mak amat amat menghargainyaaaaaaaaa

      Delete
  3. tahniah utk kejayaan MD .. dan gudluck ^^ yana dh vote ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Yanaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

      Delete
  4. Tahniah..dan good luck mak dara..dah lama vote..hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke.. auwwwwwwww tankiuuuuuuuuuu Nurulllllllllllll

      Delete
  5. Worst in the opposite meaning itulah kejayaan dapat diraih. Tahniah...

    ReplyDelete
  6. Dah vote mak.....he..he...
    Apa yang tuanya.... muda lagi tu OKje lagilah!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tankiuuuuuu Ok je.. hehehehe terus rasa mudaa tetiba hehehe perasan kan makkk hehehehehehe

      Delete
  7. Ok kakak dah vote dah. Moga beroleh kejayaan. Kakak guna nama kakak betul (Zakie Purvit)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminnnn terima kasih kak.. really appreciate it :)

      Delete
  8. wahh...kerlass mak dara...
    old lady ke fat ker...ada peminat giteww...mmg kerlasss

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe tankiuuuuu Pink Lavender ai likeeeeeeeee hehehehe

      Delete
  9. all the best ye MD

    ReplyDelete
  10. tahniah MD...nk gak jadi mcm blog MD...huhuhu...bg tips bley?....muahhh!!

    ReplyDelete
  11. taniah akak @ mak dara.
    bukan senang nak menang wlpn kategori yg tak femes.
    betol tak akak?

    ReplyDelete
  12. Tahniah dan Congrats Mak Dara Always good luck dah vote

    ReplyDelete
  13. alasan MD the bestlah.. =)

    saya pun suka blog MD dan MD pun tak sombong dengan kamii..

    Saya vote tuk MD ya...! Goodluck!! =)

    ReplyDelete
  14. tahniah mak dara..nanti ciktom vote :)

    ReplyDelete

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK