Tuesday, January 29, 2013

Mak Dara Di Temuramah Wartawan RTM

Di majlis gemilang SEPETANG BERSAMA BLOGGER 2013 Mak Dara telah di temuramah oleh wartawan RTM.. Apa ke he nya pulak wartawan nak interview Mak dara yang meroyan ni.. Kompom ada yang terfikir macam tu kan.. Well anda tak keseorangan sebab mak dara sendiri juga berfikir perkara yang sama semalam apabila dijemput oleh seorang wartawan dan berkata "Akak saya nak interview akak kejap boleh?" perghhhhh naik getaq lutut getaq tangan dibuatnya... Selalunya somi Mak Martias Ali aje yang selalu diinterview mengenai drama dan festival filem yang dianjurkannya dan mak dara hanya memerhati dari tepi je.. Tapi kali ni Mak pulak diinterview.. Waduhhh nebessssss tak hengat time tu..

Haaa entah apa yang Mak Dara jawap tu..

 ishhh tangan tak habis nak bergerak gerak wahaha

 Apa aku nak jawap ni hehehe

Wartawan tu banyak bertanya pasal blog Mak Dara.. Apa tanggungjawap sebagai seorang blogger.. dan beberapa soalan lagi.. Boleh kata semua jawapan Mak dara kelaut haha.. Tapi mak dara lupa nak tanya interview ni akan disiarkan di program apa.. Nak lihat sesi temuramah dan nak dengar jawapan meroyan dari Mak dara dalam temuramah itu boleh lihat video yang telah dirakamkan oleh anak Mak Dara Adza Haiqal di bawah ye.. ;)


Hehehe ok lah kan.. Tapi terus terang Mak Dara katakan yang walaupun mulut mak asyik senyum aje tapi dalam hati hanya tuhan sahaja yang tahu bertapa gemuruh nya Mak Dara.. Syukurlah soalan pun tak banyak kalau tak mau meroyan pulak wartawan tu kena melayan repekkan Mak Dara hehe.. Apa apapun Mak Dara ucapkan jutaan terima kasih kepada Denaihati kerana dengan adanya majlis Sepetang Bersama Blogger 2013 Mak Dara bukan saja berpeluang bertemu dan berkenalan dengan ramai blogger blogger hebat tanah air tetapi juga telah memperkenalkan blog picisan Mak Dara ini dengan lebih meluas lagi.. Diharap mak dara dapat menyertai lagi majlis
Sepetang Bersama Blogger pada tahun hadapan...

47 comments:

  1. wah,, bestnya mak dara. dapat masuk tv :) tahniah ye. jawapan tak kelaut pun. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe terima kasih roslita.. ye ke tak kelaut.. mak rasa mcm dia tanya pasal A mak jawab b hehe

      Delete
  2. owh..makin glemerlah mak dara lps nie..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. uish takdenye glamer..ikan gelama ada le kat rumah nak buat kari tgh hr nnt hehehe

      Delete
  3. waaahhh.. mak dara dah makin meletopppp.. hahaha.. always support MD..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheterima kasih Adam.. tp sebenarnya bukan makin meletop.. tp makin mengembang dan gemuk sebab makanan di majlis tu sedap sedap belaka hehehe

      Delete
  4. Steady je depan kamera. Artis wow. Hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ishh takdenya artis hahaha... tp tangan tu getaq gila dan berpeluh hanya tuhan saja yg tahu hehe

      Delete
  5. pehh..kalo sy mau menggeletar mulut2..hehehe..
    cool je mak dara..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Nen ;) tpnampak je cool tp mmg nebesssss sangat time tu hehehehe

      Delete
  6. tahniah mak dara..jawapan untuk soalan peranan blogger tu mmg terbaik..
    paling saya suka senyuman mak dara maintain dari awal hingga habis ditemuramah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Cik Laili.. aiseymen sayangnya cik laili tak dtg majlis tu kalau tak boleh kita jumpa.. oh senyum tu kasi kaver rasa nebes mak sebenarnya haha

      Delete
  7. amboiii.. interview tak nak pakai back up ke Mak Dara.. saya pun boleh.. kih3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tu lah kalau ada geng baru hilang nebesnya kan sisssssss hehe

      Delete
  8. Replies
    1. hehehehe tu lah kan patut ajak kita semua yg dimeja tu kan kompom br meriah kan :)

      Delete
  9. mak dara dah femes sekarang :) bila belanja makan ? hehehehehehehe gurau jer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. uish takdenye femes Mad hehehe.. bolehhhh je.. meh le area lembah keramattt

      Delete
  10. wahh mak dara dh mcm retiss dh skrg ni..curlass jwpn mak dara bg...hee ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe terima kasih sis... getaq satu badan tu sebenaqnya haha

      Delete
  11. woww!!.. hebat! tp mmg patut pn kena interview sbb mak dara memang hebat pn kan.. tahniah sis.. moga lebih hebat lg di masa akan dtg.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. uishh takdenye hebat suraya.. biasa2 aje hehehe.. amin terima kasih ye sis

      Delete
  12. Assalamualaikum mak dara! comelnya mak dara time nervous! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam Shella.. hehehehe tenkiuuuuuuu :)

      Delete
  13. Takpe lepas ni boleh masuk TV plak kan :)

    ReplyDelete
  14. tahniah yer mak dara. terima kasih kerana dapat sudi hadir, meriahkan majlis #SBB2013 dan juga entri khas ni.

    ReplyDelete
  15. Xde kelaut pun jawapan mak dara :)
    Tengok comel je mak dara, nampak tenang dan relax je. Cayalah mak dara :)

    ReplyDelete
  16. Tahniah ini lah salah satu matlamat #SBB2013 utk perkenalkan Rakan Blogger

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum mak dara...tahniah2 yer semakin meletop la...;)

    ReplyDelete
  18. kalau saya lah kan, mmg sgt sgt sgt nervous x terkata. nak berborak ngan client utk show boleh la gagahkan diri utk jawab. tapi kalau interview camni, ketaq pale lulut dibuatnye. hehehe

    ReplyDelete
  19. Dapat promosi free lagi tu...makin femes lah Mak Dara lepas nih,selalu kerja blakang tabir jer kan.

    ReplyDelete
  20. Replies
    1. kelaut pun kelaut lahh mak dara.. janji masuk TV heheheh :) .. salam perkenalan.. kalau sudi singgah lah ke blog saya yg tak seberapa ni .. http://zzqil.blogspot.com/

      Delete
  21. alhamdulillah dapat perkenalkan blog dkt tv

    ReplyDelete
  22. huisshhh... ini n3 lgi bakar darah ni mak oooiii... grrrr... apsal suri x gi yek #SBB2013 tu?! kalo tak... kompon suri berebut mic dgn mak dara taim tuhh... kasi lagu faizal tahir satu!! kita duet pon buleh gak kan mak dara kan...kan...kan... (*haaa... kan suri dh meroyan kat blog mara dara dah nihhh... huhuhuhuhu ) mmg jeles tahap cipan dh nih... huhuhu..

    ReplyDelete
  23. whoaaa... lepas nie banyak la peluang masuk interframe kat tv pasal blogging yea.... cool laaa

    ReplyDelete
  24. nampak nebes tapi pergerakan tangan dapat kawal nebes tuh...
    glamor mak dara...he he he...

    ReplyDelete
  25. Temu bual secara kejutan dan jawab pun secara spontan. :-)

    ReplyDelete
  26. alamak...nyesal x berkepit gan Mak Dara ari tu..kalu x leh interprem ckit..hehehe

    ReplyDelete
  27. sampai hati RTM tak temuramah saya bertanyakan basikal tu..hahahah

    makin glamer lah MD ;)

    ReplyDelete

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK