Thursday, June 20, 2013

Bila Mak Dara Dan Mak Lady Bergabung Meletop

Pernah dengar lagu.. Adam.. Stacy.. Bergabung.. Meletop...? 
haaa kali ni versi...
 Mak Dara .. Mak Lady.. Bergabung .. Meletop pulak wahahaha... 

Maunya tak meletop bila dua orang mak mak budak bergabung tenaga pasti kebabomm Kannnn... Haa ni sebenarnya kisah yang berlaku semalam semasa Mak Dara bersama sepupu kesayangan Mak Dara yang paling rapat dan paling awesome iaitu Kak Anizah atau dalam dunia blogger dia dikenali sebagai Mak Lady  keluar lunch bersama sama di THE CAFE Royal Selangor. Sebenarnya banyak gambar yang kami snap semalam .. jom kita biarkan gambar berbicara cewah..

Mak Dara di hadapan Royal Selangor

Tersenarai dalam GUINNESS BOOK OF RECORDS 

The Cafe

Bila masuk aje ke dalam Royal Selangor tu terus kami menuju ke THE CAFE tempat dimana kami nak luch hari tu.... Bila sampai aje wah tergamam dengan dekorasinya.. Very modern and sleek. Apa lagi terus order dan duduk di meja yang diberikan.. Dan tak lama aje lepas tu makanan yang diorder pun sampai.. Apa lagi terjah le hehe...


MAK DARA & MAK LADY.. Snap dulu sebelum makan hehe

menu utk Mak Dara hari itu Nasi Goreng Kampung 
with chicken & Ice Lemon Tea

Alang alang moh mak sharekan harga utk set menu yang makan pilih hari tu ye.. Mana tahu kalau ada yang nak pegi lunch di sana nanti kann.. Ok Harga untuk Nasi Goreng Kampung with chicken ialah RM12 dan harga untuk Ice Lemon Tea ialah RM 8.

Menu untuk Mak Lady spaghetti bolognese dan english tea

Harga spaghetti bolognese tu RM19 dan english tea ialah RM6.Haaa bercakap pasal english tea yang diorder oleh Mak Lady ni.. Nampak tak teko yang dihidangkan tu.. Kalau nak tahu teko itu adalah teko yang diperbuat dari pewterrrr uols... Harga teko itu RM950!! Perghhhhh memang kelassss lah THE CAFE ni menghidangkan para pelanggannya dengan peralatan yang diperbuat dari pewter. Bila lagi nak merasa minum dari teko yang harganya hampir seribu kannnnnnn... 




makan sambil pot pet pot pet haha


Mak Lady dan spaghettinya


view THE CAFE
Haaa itulah antara gambar yang sempat Mak Dara snap snapkan semasa lunch bersama Mak Lady semalam di The Cafe Royal Selangor. Pendek kata memang awesome lah lunch di sana. Panjang kata pulak tempat ni pun memang sesuai kalau nak buat atau ajak buat tempat meeting kerana suasananya yang tenang dan makanan pulak memang LAZAT! 

Ok kepada sepupu Mak Lady.. Terima kasih kerana sudi mengkidnap diriku ini dan lunch semalam. It was super awesome.. Tak sabar nak ke event blogger malam ni di Restoran Rebung di Bangsar.. See you laterrrrrr...


26 comments:

  1. wahhh mahalnya teko tu *pengsan* hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kan.. bila mak dpt tahu pun mcm nak pengsan jugak hehe

      Delete
  2. hoho...bole thn gak harganya....tp harga teko tu xthn dibuatnya..hihi

    ReplyDelete
  3. wah hebatnya tempat lunch, teringin gak nak pi sana
    bila nak jemput kami pulak... hehehe

    ReplyDelete
  4. nak pengsan ena dgr harga teko tu
    fusssssss

    ReplyDelete
  5. sedap tak teh dr teko tu..hihi

    ReplyDelete
  6. wahhhhhh... bestnya..... tengok dari gambar je...

    ReplyDelete
  7. agak2 leh bw balik x teko tu MD hahaha
    sure bila mkn situ felin2 pewter gak kan kan kan hehe

    ReplyDelete
  8. harganya murah juga..hehe..mak dara tak beli apa2 ke kat sana..? cantik2 belaka tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga makanan mmg reasonable.. harga barangannya mak blm mampu lagi hehehe

      Delete
  9. Harga reasonable MD...ingat mahal giler...

    ReplyDelete
  10. Pergh mahal nye teko pewter tuuuu ?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tu baru teko.. kalau nengok barangan yg lain mau pengsan jugak hehehe

      Delete
  11. Errrrkkk mahalnyeerrrrr...!! FENGSAN

    ReplyDelete
  12. wow!!!bestnya dapat snap gambar sambil makan heheheehe...bukan selalu jumpa ye dak???hehehe...

    ReplyDelete

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK