Wednesday, June 12, 2013

Gambar Mak Dara Di Curi - Fake Profile

Adoiiiii terkejut berok Mak Dara sebentar tadi apabila teman blogger Mak Dara iaitu KPah K-poh tuliskan sesuatu di timeline FB mak dara. Nak tahu apa katanya?


Terkejut pun ada geram dan marah pun ada apabila dapat tahu ada dua orang dah mencuri gambar milik Mak Dara dan menjadikan avatar mereka. Siap komen di blog orang lagi.. Apa lagi mak teruslah terjah ke blog itu dan memang sah!kompom! gambar mak telah dicuri oleh "miss kiah" dan "manusia tiada bernama" tu . 



Walaupun macam dua orang yang gunakan gambar mak dara sebagai avatar tapi rasanya mereka adalah dari orang yang sama iaitu yang bernama ohnazila!

 

Walaupun gambor mak dara tu buruk dan nampak meroyan tapi still itu gambar mak kan..So memang gerammmm dibuatnya.. bayangkan kalau dia komen yg bukan bukan di blog orang lain.. pasti yang kenal mak akan ingat komen tu dari mak dara... mmg gerammmm dibuatnyaaa. Ok sekarang apa yang mak dara patut buat.. macam mana mak nak trace ke blog dia ni.. mak ni betul betul blur pasal wordpress ni.. Apa tindakan yang dapat mak buat pada ohnazila ini.  Please please help me...

Btw jutaan terima kasih kepada Kak Pah kerana perasan dan beritahu saya tentang hal ini.. Really appreciate it sooo much kak pah... 


61 comments:

  1. assalamualaikum mak. masyallah. apa lah diorang ni. macam takda kerja lain je. pegi curi gambar mak. sheila harap orang tu sedar dan cepat2 delete serta mohon maaf dekat mak. sabar ye makkk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam Sheila.. tu lah mak pun harap2 dia cpt tukar gambar pakai pic sendiri..

      Delete
  2. ei..jahatnya..apa copy gambar org nie..huhu

    ReplyDelete
  3. eish2 knapa lah dia amek gmbr org lain sesuka hati,,sdgkan allah dh bgi muka sndiri,,,

    ReplyDelete
  4. Thats the problem yg kita kena face...ni mesti budak2 baru nk belajar buat blog...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya lah... kalau blogger lama lama tak buat mcm ni kann

      Delete
  5. hak alohh...why....? why...? why....?
    nie yang aku malas nak masuk picture kat blog nie....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn mak pon tak faham naper ada yg sanggup buat camni

      Delete
  6. ish3''mmg x ptt btl la..saman je..hehe

    ReplyDelete
  7. hurrmm.. mungkin muka dia tak berapa cantik kot.. pastu, tetiba dia nampak mak dara punya muka, terus amik....haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah lah .. tak fhm kenapa da yg sanggup buat mak dara mcm ni sedih dibuatnya

      Delete
  8. Deme ni tak ada kerja lain ka kan mak dara, tak apa mak dara saman ja beliau tu, boleh kan? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah heran jugak mak dara dgn org mcm ni

      Delete
  9. Takut jgk kalau2 terjadi kt sy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap2 tak berlaku pada Mieza ataupun teman2 yg lain

      Delete
  10. adoiii.. kes kecurian gambar lagi.. xde identiti sendiri ke deme ni> aishhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah heran kenapa sanggup mencuri gambar org kannn

      Delete
  11. apalah agaknya motif dia ya? memang takde kerja lain la orang tu..

    ReplyDelete
  12. Amboiiii...!!!! Kemain lagi mak dara fofular kaedahnya hik..hik... Tapi tetap salah mencuri tu namanya.....hak..hak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha mana ada fofular balqis.. meroyan adalah hahahaha

      Delete
  13. dia jeles mak dara glamor kot! tpi org yg curi gmbo tu mmng xde hati perasaan langsung!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. mmg tak fikir perasaan org betul kan

      Delete
  14. Nampaknya mak dara ada peminat fanatik lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha entahlah sama ada fanatik or meroyan hahaha

      Delete
  15. huhu kesiannya.. tak baik betul orang yang buat tu

    ReplyDelete
  16. kurang kasih syg betul guna pic org...ni musti tak berkeyakinan nak bubuh pic sendirikkk..tak pun dia ada split personality..aisehhhh...mcm² org..

    ReplyDelete
  17. ishhhh x yakin pada diri sendiri lah tu sampai guna gambar orang lain ,,apa pon mak dara tetap cute :)

    ReplyDelete
  18. ahaa mak..saya dah perasan sejak 3 ari lepas laie...masa dok baca blog abg nara...ingtkan mak...adoii!!!!...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lahhhhh ramai yg ingat mak yg komen di blog tu.. tapi bukan makkkkk uwaaaaaaaaa... gerammmmmm dibuatnyaaaaa

      Delete
  19. eermm nape la suka sgt gunakan pic org lain kan...susah2 sgt letak jer gmbr bunga ker kartun ker lg senang tak sakitkan hati org

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah letak le gambor kucing ke gambor burung ke.. tak fahammmm betullll

      Delete
  20. Skrg ni byk betul cite psl gambar kena curik kan....aish

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah tak sangka mak pon boleh kena huhuhuhu

      Delete
  21. peminat tegar tu kot.. hehehe, tapi care tu nampak cam kurang sopan sket..sebab tak minta izikn kan.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kurang sopan.. bayangkan kalau dia komen yg bukan bukan di blog org.. pasti yg kenal mak akan ingat komen tu dr mak dara... mmg gerammmm dibuatnyaaa

      Delete
  22. mcm blog nara jerk org tue komen ... tak baik pkai gmbr org. nnt org lain yg kene label buruk kalau komen yg tak betul ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah nanti org ingat mak pulak yg tulis komen2 tu semua kannn

      Delete
  23. bahaya org mcm ni kan guna gambar kita utk kepentingan sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah mmg bahaya.. bayangkan dia guna buat benda yg bukan bukan.. naya je mak dara yg kena nnt..

      Delete
  24. semalam sebelum maghrib sempat iha siasat pasal ohnazila ni kejap.. memang dia ni identiti tersembunyi sikit.. dua2 komen tu memang dari dia pun mak.. semalam terjumpa dia kat blog beautifulnara dgn laman web mana entah, tapi masih tak dapat nak jejak (ada mcm ayat pengintip tak, hehe).. harap orang tu cepat2 la insaf..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh terima kasihhhhhh Ihaaa sudi tolong mak... tu lah mak pun masih dok siasat ohnazila ni.. Skg tgh minta tolong beberapa teman mak. mak akan cuba dapatkan juga identiti sebenar dia ni . Doakan mak ye...

      Delete
  25. Perghhh... tandanya muka akak nie memang ada HIGH VALUE sampai 2 orang cilok nie....adesss

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha bukan high value Hazman tp meroyan hahahaha

      Delete
  26. kesian mak..saba ye..tu orang yg dengki je pnye keje..diorg jeles la tu dgn keglameran mak kan...

    ReplyDelete
  27. ishhhh memang sangat keterlaluan betol orang yang buat kerja yg xbermoral ni..semoga identiti dpt dibongkar dan kena tindakan yg sewajarnya..

    ReplyDelete
  28. harap2 kes ni tak berpanjangan la ye mak dara. takut dengar benda2 camni

    ReplyDelete

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK