Monday, July 29, 2013

Kasut Raya.. Raya Kasut..

As salam duhai teman salam Ramadhan yang ke 20.. Haa amacam dah siap ke persediaan untuk menyambut hari raya tak lama saja lagi ni.. Mak Dara dah pun membuat persiapan agak awal dengan membeli pakaian dan busana raya kami anak beranak di Bandung dua minggu lepas.. Memang takde masalah sangat nak mencari saiz baju untuk anak anak di sana. Tapi kasut... Haaaa kasut memang mak tak beli untuk anak anak di sana kerana kasut ni susah sikit.. Walau terbesar sikit pun dah tak boleh pakai.. kalau baju tu boleh le jugak betul betulkan dan jahit sendiri kan.. Jadinya semalam Mak Dara dan somi bawa anak anak pegi beli kasut raya mereka di Wangsa Walk Mall ...

MD "Cepat pilih kasut rayaaa!!" lol


Adza Danina memilih kasut rayanya

Adza Isabella pilih kasut raya pink

Adza Kasih pun sedang nak mencuba kasut

Setelah berpusing pusing satu Wangsa Walk Mall tu akhirnya ketiga tiga anak dara Mak Dara telah dapat kasut raya mereka.. Semuanya dibeli di 3 kedai yang berasingan.. Haaaa nama aje adik beradik tapi taste dan citarasa lain lain.. Jenuh mak dan somi ke FOS lah.. ke kedai tingkat satu lah.. tingkat dua lah baru dapat memenuhi permintaan anak dara kami yang bertiga tu.. 

Adza Kasih, Adza Danina & Adza Isabella
bersama kasut raya masing masing.

Syukur alhamdullilah 3 pasang kasut raya untuk anak anak dara dah settle.. Hari ni akan bawa anak teruna mak si Adza Haiqal pulak untuk cari kasut raya buatnya.. Fuhhh nasib baik anak cuma 4 kalau macam orang dulu dulu yang punyai anak 7..8..9..10 orang... baru betul betul raya kasut dah bukan kasut raya lagi dah kekdahnya hahaha mau pengsan hahaha...


46 comments:

  1. tak beli lagi sandal raya..hihik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita Normi.. Mak pun blm beli lagi.. beli utk anak anak dulu.. utk diri sendiri rasanya malam raya nanti kot hehe

      Delete
  2. Yna tak soping g...ingat nak g JJ Wangsa Maju je

    ReplyDelete
  3. kasut untuk emma pulak bila MD ???

    ReplyDelete
  4. weahh bestnya shopping :) adhhh tak shopping lagi :) nak habiskan kerja 4 time nie dulu baru shopping :)

    ReplyDelete
  5. Lia tak da kasut raya lagilah ... hehehe... best bershopping ..

    ReplyDelete
  6. Kasut raya mak pulak dh beli ke?? meh nak tgk jugak...hehehe

    ReplyDelete
  7. kite tak soping pape lg

    tak tahu nak beli apa. heh

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum mak. comelnya seluar anak2 mak tu. heee bestnya shopping rayaaaaaaaaaaaa :)

    ReplyDelete
  9. utamakan anak2 dulu ye mak dara..:D

    ReplyDelete
  10. huhuhu.. bestnya.. sy mgkin xbrshopping kot..simpan duit..hehehe lgpn yg thun lepas cantik n dlm keadaan baik lg.. hehehe

    ReplyDelete
  11. Tahniah mak, berjaya melaksanakan tugas mencari kasut raya. :)

    ReplyDelete
  12. Liya tak beli lagi kasut raya , tak tau la ada saiz lagi ke dak. comel la anak-anak dara mak dara nii.. ^_^

    ReplyDelete
  13. Wah..banyak betul kasut raya mereka ye...sweet la anak MD...

    ReplyDelete
  14. HAhahaa... Sakan nohh!!!! Betul tu mujur anak ada empat orang jer... Kalau tak, masa takbir hari raya pun belum tentu lagi settle kan... Hahahaa... Nak gi beli kasut jugak la...

    ReplyDelete
  15. SA mujur anak dara sorang jer...huhu....tp tu la...baju raya dh settle...tinggal kasut je lg x beli

    ReplyDelete
  16. xpe, klu nak sopink raya tu, penat cane pun still hepi sbb smgt nak raya kan MD

    ReplyDelete
  17. Ema nasib baik baru dua..si kakak sebelum puasa dah beli..si adik baru semalam jer beli...hehehe...anak-anak punyai taste sendiri.

    ReplyDelete
  18. comel anak mak dara yang kcik sekali tuuu...^^

    ReplyDelete
  19. Kasih sampai duduk lagi atas lantai punya nak puaskan hati memilih...
    Anak 10 kena kongsi kasut sebab mesti saiz ada yg sama hihi...

    ReplyDelete
  20. comeylnyer yg kecik tue..
    heheh..
    ini br 3 org MD..
    kira ok lg..
    hehe.

    ReplyDelete
  21. seronok anak anak dapat kasut baru kan. salam senin kak..

    ReplyDelete
  22. Seronoknya mak dara p shopping2. saya pun dh siap beli persiapan raya. salam ramadhan =)

    ReplyDelete
  23. saya pun dah siap beli kasut raya untuk anak-anak dan diri sendiri....tinggal tudung jer belum beli....

    ReplyDelete
  24. anak2 senyum sejibik mcm MD :)

    ReplyDelete
  25. rasa legakan MD bila dah settle ...sy pun baru semalam settle hal kasut raya anak2:)

    ReplyDelete
  26. Aina susun 3 AEON semalam semata2 nak penuhi permintaan anak teruna nak kasut yg ada kat AEON Equine Park tp tak ada saiz. 3 je pun dah penat...

    ReplyDelete
  27. Alhamdulillah..selesai sudah ye..
    kite baru jer nak mencari baju raya anak2, belum apa2 dah pening dah.. :P

    ReplyDelete
  28. Tudia sakan depa shopping kasut..ahaha.. xnak belanja satu ka makdara?

    ReplyDelete
  29. huhuhu nampak gumbira sangat anak2 makdara...msti dorang seronok sakan mak diaorang bawa shopping kasut...pergh! kecik2 dah pandai pilih kasut cantek2 ya, cantik2 semua kasut tu. orang skngni tak mcm dulu...orang dulu2 suka anak ramai...kat kg krole ni ada seorang anak smpai 17 orang...cam ssh nak percaya kan...tp itulah yang sebenarnya~

    ReplyDelete
  30. hehehe...belum kawen dan ada anak...so taktaw apa perasaanya...ngeeee...

    ReplyDelete
  31. baru beli kasut hari tue...hehehehe...cantek kasut raya anak mak dara...aihhh!!!mak dara x beli kasut ker??

    ReplyDelete
  32. Mak Dara, sabtu ritu kami bawa anak buah nan sorg tu beli kasut raya..sekali amik kau, 3 pasang dia hentak kitorg..adeh..nasib anak buah sorg..kalau ramai, mau terduduk kami..hahaha

    ReplyDelete
  33. dah bershopiing sakan, blom lagi start shopping lagi...tak sabar nak shopping..haha

    ReplyDelete
  34. wah..seronoknya md soping, zaza ni 1 benda xsoping lagi..hihi..tgu malam nak raya kot baru soping =)

    ReplyDelete
  35. Wah..da start shopping raya hihi
    Anak2 d utamakn
    mak nya nanti beli lain hihi

    Entry Terkini : Laut Terbelah Dua di Korea

    ReplyDelete
  36. happy dorang dapat kasut baru..hehehe

    ReplyDelete
  37. wahhhh... shopping.. shopping.... best2..

    ReplyDelete
  38. salam ramadhan # 21 MD
    WAH..SHOPPING TIME.
    M3H dah bli kasut raya mase sebelum raya..bli siap2 kang dah nk raya bleh bli benda lain pulak..

    ReplyDelete
  39. sedap nama anak2 MD
    comey belako deh hehe
    ok semua dah puas hati ke tu :)

    ReplyDelete
  40. nasib ada 4 je mak kalau ramai xtau arr kan..
    js yg 2 ni pun kadang2 tak terlayan hihi

    ReplyDelete
  41. memang jenuh kalau nak cari kasut yang berkenan di hati..dah jumpa fuh lega..haha

    ReplyDelete
  42. ANAk perempuan biasalah mak..citarasa macam2.. sy pusing 5 kedai pn tak jmpa lg kasut impian..haaha

    ReplyDelete

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK