Friday, July 26, 2013

Mak Dara Ditemuramah student Kolej Universiti Islam Selangor

Hari ini Mak Dara telah ditemuramah oleh tiga orang student Kolej Universiti Islam Selangor Iaitu Aisyah, Wawa dan Ainol. Temuramah apa? Haaa sebenarnya mereka nak temuramah mak dara untuk mengetahui lebih lanjut tentang perkembangan penulisan di Malaysia. Wow i feel so honored! Haaa teruih keluaq bahasa england mak haha.. Tapi bila difikirkan balik.. Biar betul diorang nak interview Mak Dara kerana Mak Dara ni hanyalah seorang penulis yang sangat kerdil berbanding dengan penulis penulis skrip yang bernama besar dan tersohor yang lain. Tapi jika diorang tak keberatan untuk menemuramah penulis picisan seperti Mak Dara ni, Mak Dara on aje hehe.

Jadi temuramah itu diadakan sebentar tadi di rumah Mak Dara. Pelbagai soalan yang diajukan oleh Aisyah , Wawa dan Ainol dan syukur alhamdullilah mak dapat menjawapnya dengan berdasarkan pengalaman Mak Dara yang telah berkecimpung selama 17 tahun dalam bidang penulisan skrip ini. Nasib baik angin meroyan mak tak keluaq hari ni.. Kalau tak mau naya adik adik tu nak layan meroyan mak hahahha..


Mak Dara sedang menunjukkan beberapa karya Mak Dara kpd mereka


Mak Dara, somi dan anak anak bersama Aisyah, Wawa dan Ainul
setelah selesai sesi temuramah.

Akhirnya sesi temuramah itu pun berakhir dengan jayanya.. Harap harap apa yang mak dara jawab dalam sesi temuramah itu dapat memberi info yang cukup mengenai perkembangan penulis dan penulisan skrip di Malaysia insyaa allah.

Terima kasih kepada Aisyah, Wawa, Ainol dan juga Kolej Universiti Islam Selangor kerana sudi memilih mak darasebagai salah seorang penulis skrip untuk ditemuramah untuk assigmnet ini.. All the best buat Aisyah, Wawa dan Ainol untuk tugasan ini ya dan semoga kita dapat bertemu lagi insyaa allah ..

20 comments:

  1. Assalamualaikum mak. wahhh bestnya. semoga depa sukses dengan tugasan depa. heeee :)

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum, semakin glamour MD.. tahniah =) all the best MD !!

    ReplyDelete
  3. Kalau tak calang-calang org mana mungkin mereka pilih irdawati kan.. Memang pun layak mereka mendapatkan info utk assignment mereka. KUIS pun mesti dah senarai banyak nama. Tahniah dari kakak!!

    ReplyDelete
  4. Wahhh.bestnye mereka dapat jumpa MD!

    ReplyDelete
  5. nak interview mak dara jugaklah...assignment as blogger menemuramah mak dara yang banyak pengalaman nie..by the way tahniah mak dara kerana menolong mereka yang memerlukan..hehe

    ReplyDelete
  6. untung sgt student ni dapat temuramah MD.. MD memang yang terbaik :)

    ReplyDelete
  7. kelas mak dara ditemu ramah..

    ReplyDelete
  8. wahhh...best la dorang dpt jmpe MD :)

    ReplyDelete
  9. wahhh bestnya...bertambah famous la mak dara..^^

    ReplyDelete
  10. hahahahah...jawab mak dara...jan x jawab....hehehehehe.....

    ReplyDelete
  11. untung la mk dara hehe jwab2 heheh

    ReplyDelete
  12. tahniah mak dara dipilih.. bukan calang-calang orang yang dipilih tu.. mak dara yang terbaik..

    ReplyDelete
  13. wah...terbaik MD menjadi rujukan student....hope success...

    ReplyDelete
  14. wah ena teringin nak jumpa dan laga2 pipi ngan MD :)

    ReplyDelete
  15. Meletoppp!!! (bak kata neelofa) ;p

    ReplyDelete
  16. hehehe..... untunglah Mak Dara hehe :)

    ReplyDelete
  17. oo mak dara penulis skrip ke..nad baru tau..=)..semoga berjaya dalam hidup ye mak dara

    ReplyDelete

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK