Thursday, January 3, 2013

BAS SEKOLAH 1MALAYSIA

Masaalah Bas sekolah makin ketara. Masaalah keselamatan anak-anak juga amat membimbangkan. Situasi kenderaan yang digunakan sebagai kenderaan sewa menghantar anak-anak ke sekolah kebanyakkannya amat menyedihkan. Kepercayaan kepada penghantar dan pembawa anak-anak ke sekolah juga amat merisaukan.

Oleh itu Mak Dara telah menyertai satu CAUSE memohon supaya kerajaan menyediakan BAS SEKOLAH 1MALAYSIA yang TAMBANG MURAH, SELESA dan MEMPUNYAI CIRI-CIRI KESELAMATAN .Kita dah ada Klinik 1MALAYSIA, KEDAI 1MALAYSIA,Menu Rakyat 1MALAYSIA, ipad 1MALAYSIA dan macam macam lagi . Kini Mak Dara rasa tiba masa
nya untuk memohon jasa pihak kerajaan untuk mengadakan Bas Sekolah 
1MALAYSIA pula.. Tak salah jika kita bagi cadangan kan.. 

Sekiranya anda setuju dengan pendapat Mak Dara ini bolehlah sama sama sign 
cause/petition bersama sama. Hanya klik di SINI dan bolehlah sign cause anda 
di sana ya..


PLANET KIARA - Episod 1Petang ini akan bermulalah tayangan drama bersiri PLANET KIARA . Rancangan ini akan mula ditayangkan di TV3 pada pukul 6:30 petang nanti.

Pada yang berada di pejabat atau diluar dan tak dapat menonton rancangan ini di kaca TV anda.. Anda dapat menonton secara live streaming hanya klik saja di link  dibawah untuk menonton secara live streaming ok :)Mak Dara benar benar mengharapkan agar semua teman teman dapat menonton dan support drama bersiri PLANET KIARA ini . Drama ini merupakan karya skrip terbaru Mak Dara, Adza Nasyaemie, Ayuni Zamani dan Martias Ali . Bagi pihak penerbit BLUE NAGAS, Pihak Pusat Sains Negara dan para krew krew dan semua yang terlibat dalam pembikinan drama ini mengucaapkan selamat menonton dan semoga anda enjoy dengan drama ini.. 


Barisan Pelakon Drama Planet Kiara

As salam duhai teman..
Petang ini akan bermulalah tayangan drama bersiri PLANET KIARA .Drama ini merupakan karya skrip terbaru Mak Dara (Adza Irdawati), Adza Nasyaemie, Ayuni Zamani dan Martias Ali . Drama itu mengisahkan kehidupan keluarga Prof Johari dan anak-anaknya iaitu Adam, Tasya, Cahya, Aril dan sebuah robot bernama PSN-1.Planet Kiara menggunakan imej janaan komputer (CGI). Pada setiap siri akan ditonjolkan konsep sains dengan huraian jawapan melalui interaksi kekeluargaan. Dan drama ini diarahkan oleh pengarah hebat iaitu Abang Bade Haji Azmi dan terbitan oleh BLUE NAGAS dan Pusat Sains Negara. Mari Mak Dara kenalkan anda dengan barisan para pelakon yang membintangi drama ini ya..

Datuk Jalaluddin Hassan sebagai Profesor El CId

Amber Chia 

Farahdiya sebagai Cikgu

Hanif Safuan sebagai Adam


Heela Monica sebagai Chaya


Nur Jannah Sebagai Rosa

Firdaus Ghufran sebagai Aril

Sharifah Sakinah sebagai Tasya

DAN MEMPERKENALKAN PELAKON UTAMA PLANET KIARA

Robot PSN ONE

Itu adalah sebahagian dari pelakon utama dalam drama bersiri 26 episod PLANET KIARA.. Terdapat ramai artis artis popular lagi yang menjadi artis undangan dalam drama ini nak tahu siapa kenalah tonton drama Planet Kiara ya.


Saksikan PLANET KIARA 
Setiap hari Khamis di TV3 jam 6:30 
SELAMAT MENONTON!!!! 

#semua gambar adalah hak milik dan sumber dari PLANET KIARA Fanpage

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK