Tuesday, April 2, 2013

PEMENANG MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER GIVEAWAY - Part 2


As salam duhai teman. Semalam Mak Dara telah umumkan senarai 20 pemenang bertuah bagi MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER . Dan hari  ini Mak Dara akan mengumumkan pemenang pemenang seterusnya.. Rasanya ramai yang dah tak sabar dan menunggu keputusan ini dari semalam. Tanpa melengahkan waktu.. Pemenang pemenang bagi MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER ialah...

PEMENANG HADIAH KE 21# : No 124
PEMENANGNYA IALAH :
http://fadzlun.blogspot.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html/
Hadiah :Whiterning Soap with 24k gold

 TAJAAN: mamahannybunny

PEMENANG HADIAH KE 22# : No 250
PEMENANGNYA IALAH : 
http://nyteamlife.blogspot.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html
Hadiah : surah yassin & Al Mathurat     

TAJAAN :Si Matatajam


PEMENANG HADIAH KE 23# : No 255
PEMENANGNYA IALAH : 
http://pinkdiary91.blogspot.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html
Hadiah : surah yassin & Al Mathurat     
TAJAAN :Si Matatajam


PEMENANG HADIAH KE 24# : No 142
PEMENANGNYA IALAH :
http://belogsaye-echa.blogspot.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html 
Hadiah : 
Doodle    TAJAAN : Dayang Deno

PEMENANG HADIAH KE 25# : No 219
PEMENANGNYA IALAH : 
http://lovingwantie.blogspot.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html
Hadiah : 
Blog Review  TAJAAN: Aiman Aziz


PEMENANG HADIAH KE 26# : No 297
PEMENANGNYA IALAH : 
http://ibumuiz.blogspot.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html
Hadiah : Blog Review  TAJAAN: Aiman Aziz

PEMENANG HADIAH KE 27# : No 198
PEMENANGNYA IALAH : 
http://www.jendelahidup.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html
Hadiah : Blog Review  TAJAAN: Aiman Aziz

PEMENANG HADIAH KE 28# : No 300
PEMENANGNYA IALAH :
http://missrochelle1999.blogspot.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html
Hadiah : 
Pen sarawak  TAJAAN: SuWaRa Entertainment

PEMENANG HADIAH KE 29# : No 59
PEMENANGNYA IALAH : 
http://ainilittlesweet.blogspot.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html
Hadiah : 
buku keagamaan  TAJAAN: SuWaRa Entertainment

PEMENANG HADIAH KE 30# : No 86
PEMENANGNYA IALAH : 
http://www.arifstory.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html
Hadiah : B
ekas perhiasan kaca TAJAAN: SuWaRa Entertainment

PEMENANG HADIAH KE 31# : No 174
PEMENANGNYA IALAH : 
http://www.aimancool.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html
Hadiah : 
Pure marine collagen  TAJAAN: Beta Kupu


PEMENANG HADIAH KE 32# : No 25
PEMENANGNYA IALAH : 
http://mimbarhatiku.blogspot.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html
Hadiah : 
Review Blog TAJAAN: Syida Rasyida


PEMENANG HADIAH KE 33# : No 65
PEMENANGNYA IALAH : 
http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger.html
Hadiah : 
Purse  TAJAAN: Syida Rasyida


PEMENANG HADIAH KE 34# : No 47
PEMENANGNYA IALAH : 
http://meinnameisthazrina.blogspot.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html
Hadiah : Purse  TAJAAN: Syida Rasyida

PEMENANG HADIAH KE 35# : No 38
PEMENANGNYA IALAH : 
http://www.afieqaisarah.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html
Hadiah : Sehelai 
Shawl  TAJAAN: Hana Maroo

PEMENANG HADIAH KE 36# : No 150
PEMENANGNYA IALAH : 
http://www.nieyxzha.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html
Hadiah : Sebuah 
Buku Motivasi TAJAAN: Datin Tyka

PEMENANG HADIAH KE 37# : No 40
PEMENANGNYA IALAH : 
http://www.cikfie.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html
Hadiah : Sehelai 
Pakaian Wanita TAJAAN: Shima Mazlan

PEMENANG HADIAH KE 38# : No 100
PEMENANGNYA IALAH : 
http://ceritahatikuu.blogspot.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html
Hadiah : Sehelai 
pallazo pant TAJAAN: Mime MF

PEMENANG HADIAH KE 39# : No 79
PEMENANGNYA IALAH : 
http://krole-zone.blogspot.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html
Hadiah :
Buku keagamaan "101 Doa Mohon Makbul" 
TAJAAN: Zamani Abe

PEMENANG HADIAH KE 40# : No 245
PEMENANGNYA IALAH : 
http://atieyusoffamily.blogspot.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html
Hadiah : 
Shawl  TAJAAN: Normi Nieza

TAHNIAH Mak Dara ucapkan kepada 40 orang pemenang MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER  yang telah Mak Dara umumkan semalam dan hari ini. Anda semua memang BERTUAH :) 

Disini Mak Dara ingin mengambil kesempatan mengucapkan ribuan dan jutaan terima kasih kepada 30 penaja yang sungguh hebat. Terima kasih kerana menjayakan GA ini bersama sama Mak Dara. You guys are AWESOME! Dan kepada setiap seorang dari 319 peserta yang sudi menyertai GA Mak Dara ini, jutaan terima kasih diucapkan. Tahniah sekali lagi kepada para Pemenang. Dan kepada para pemenang anda boleh terus hubungi pihak penaja, nama dan link blog mereka berada di bawah link  kemenangan anda itu untuk urusan penyerahan hadiah ya.. 

Mak Dara memohon sepuluh jari memohon maaf sekiranya selama berlangsungnya GA Mak Dara ini ada yang tersalah bahasa tersilap kata atau jika telah menyinggung mana mana pihak harap dimaafkan. Siapa bakal merangkul 20 hadiah yang selebihnya di MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER.. Keputusannya akan diumumkan tak lama saja lagi....

40 hadiah telah dimenangi
kini lebih 20 hadiah menanti untuk dimiliki
milik siapakah hadiah itu
TUNGGU!!


Intan Payung Mama

Mak Dara baru saja pulang dari klinik membawa anak sulung Mak Dara si Adza Haiqal yang tak sihat.. Menurut doktor sekarang memang musim demam dan jugak "chery berry" . Dan anak mak dara mengidap kedua duanya.. Kesiann bila lihat dia terlantar je atas katil dan tak dapat ke sekolah hari ini.

Kesian intan payung mak dara sorang ni.. Get well soon ya anak mama..

Atas sebab itu Mak ingin mohon maaf atas kelewatan untuk mengumumkan para pemenang bagi GA MALAYSIA'S NEX TOP LUCKY BLOGGER ya.. Harap anda faham akan situasi mak dara ya..


ADAB KEJUTKAN ANAK DARI TIDUR


Cara atau adab mengejutkan anak yang tidur, tidak kira anak yang masih bayi, kanak - kanak , remaja atau dewasa.

1. Beri salam kepada anak yang sedang tidur

2. Sentuh hujung ibu jari kakinya dan goyangkannya perlahan -perlahan.

3. Panggil namanya dengan lembut dan teruskan menggoyang kakinya.

4. Kalau masih belum sedar, kuatkan sedikit suara dan goyang badannya.

5. Teruskan memanggil namanya dan panggillah sayang, manja atau anak.

6. Kejutkannya sambil memujinya contoh: Bangun sayang, anak umi yang baik, anak umi yang soleh, anak umi yang rajin.

7. Sebaik saja anak bangun, gosok kepalanya sambil bercakap dengan lembut agar ia mandi , 
solat subuh dan bersegera ke sekolah untuk menjadi anak yang bijak pandai.

8. InsyaALLAH , anak anda akan bangun dengan badan yang segar dan minda yang cergas kerana dikejutkan dengan penuh kasih sayang. 

Cara ini juga boleh dilakukan kepada suami isteri tersayang atau sesiapa saja :)

Ni lah gaya anak anak saudara Mak Dara tido hehe ganaz kan
nak kena kejutkan elok elok kalau tak.. 
mau bangun sambil bersilat nanti hehehe
(muahhh sayangggg Adza Qhaliesya & Adza Qhamilia )

#info kredit Butik Baby Comel


THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK