Wednesday, April 3, 2013

PEMENANG MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER GIVEAWAY - PART 3



Asalam duhai teman . Seramai 40 orang pemenang MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER telah Mak Dara umumkan kini tibalah masanya PART 3 iaitu bahagian TERAKHIR pengumuman pemenang hadiah hadiah bagi Giveaway MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER . Jadi mari kita lihat siapakah yang bertuah itu... Good luck guys.....

PEMENANG HADIAH KE #41 : No 175

PEMENANG HADIAH KE #42: No 188
PEMENANGNYA IALAH : 
Hadiah : Shawl TAJAAN: AYU JEAN

PEMENANG HADIAH KE #43 : No 152
PEMENANGNYA IALAH : 
Hadiah : Shawl TAJAAN: AYU JEAN

PEMENANG HADIAH KE #44 : No 162
PEMENANGNYA IALAH : 
Hadiah : Bloglist  TAJAAN: Mrs Valentine

PEMENANG HADIAH KE #45 : No 296
PEMENANGNYA IALAH : 
Hadiah : Bloglist  TAJAAN: Mrs Valentine

PEMENANG HADIAH KE #46 : No 210
PEMENANGNYA IALAH : 
Hadiah : Bloglist  TAJAAN: Mrs Valentine

PEMENANG HADIAH KE #47 : No 136
PEMENANGNYA IALAH : 
Hadiah : Bloglist  TAJAAN: Mrs Valentine

PEMENANG HADIAH KE #48 : No 72
PEMENANGNYA IALAH : 
Hadiah : Bloglist  TAJAAN: Mrs Valentine

PEMENANG HADIAH KE #49 : No 306
Hadiah : Top Up RM5 TAJAAN: ERAY

PEMENANG HADIAH KE #50 : No 108
PEMENANGNYA IALAH : 
Hadiah : Shawl   TAJAAN: Lynn Si Pipi Merah

PEMENANG HADIAH KE #51 : No 81
PEMENANGNYA IALAH : 
Hadiah : Key chain istimewa KA TAJAAN: Kesuma Angsana

PEMENANG HADIAH KE #52 : No 294
PEMENANGNYA IALAH : 
Hadiah : Key chain istimewa KA TAJAAN: Kesuma Angsana

PEMENANG HADIAH KE #53 : No 216
PEMENANGNYA IALAH : 
Hadiah : Bloglist  TAJAAN: Kesuma Angsana

PEMENANG HADIAH KE #54 : No 50
PEMENANGNYA IALAH : 
Hadiah : Bloglist  TAJAAN: Kesuma Angsana

PEMENANG HADIAH KE #55 : No 14
PEMENANGNYA IALAH : 
Hadiah :   TAJAAN: 

PEMENANG HADIAH KE #56 : No 222
PEMENANGNYA IALAH : 
Hadiah : Topup RM 5  TAJAAN: Kesuma Angsana

PEMENANG HADIAH KE #57 : No 249
PEMENANGNYA IALAH : 
Hadiah : Topup RM 5  TAJAAN: Kesuma Angsana

PEMENANG HADIAH KE #58 : No 2
PEMENANGNYA IALAH : 
Hadiah : Bloglist  TAJAAN: Kyle Kesha

PEMENANG HADIAH KE #59 : No 99
PEMENANGNYA IALAH : 
Hadiah:Souvenir dari Jenama Intel TAJAAN:Mohd Ridzwan

PEMENANG HADIAH KE #60 : No 163
PEMENANGNYA IALAH : 
Hadiah:Souvenir dari Jenama Intel TAJAAN:Mohd Ridzwan

PEMENANG HADIAH KE #61 : No 33
PEMENANGNYA IALAH : 
Hadiah:Souvenir dari Jenama Intel TAJAAN:Mohd Ridzwan

TAHNIAH Mak Dara ucapkan kepada 61 orang pemenang MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER  yang telah bertuah memenangi 61 hadiah hadiah yang sangat menarik daripada 30 penaja yang sangat AWESOME.. Anda semua memang BERTUAH :) Kepada para pemenang anda boleh terus hubungi pihak penaja, nama dan link blog mereka berada di bawah link  kemenangan anda itu untuk urusan penyerahan hadiah ya.. 
Disini Mak Dara ingin mengambil kesempatan mengucapkan ribuan dan jutaan terima kasih kepada 30 penaja yang sungguh hebat. Terima kasih kerana menjayakan GA ini bersama sama Mak Dara. You guys are simply the best! Dan kepada setiap seorang dari 319 peserta yang sudi menyertai GA Mak Dara ini, jutaan terima kasih diucapkan. Tahniah sekali lagi kepada para Pemenang. 
Pada yang tidak berjaya diharap janganlah berkecil hati dengan Mak Dara ya dan semoga kita dapat bertemu di GA Mak Dara yang akan datang In Sya Allah..
Dengan ini Mak Dara ingin mengumumkan bahawa tamatlah sudah GA 

APA KENA DENGAN HANG

Apa kena ngan hang.. habaq mai sini sat.. hehe.. Jangan lah dok pulun nak loghat utara bagi yang tak besa tu satgi tergeliat lidah habaq ang.. Haaaa lama aih tak cakap bahasa utagha ni.. sejak dok "ke-ell" ni nak jumpa geng especially orang kampung Mak Kedah ni bukan selalu boleh jumpa pon.. Tapi kalau sekali jumpa tak hengat dunia dah dok gebang tiga hari tiga malam tak habeh lagi haha.. 

Tiba tiba malam semalam ada orang kampung share satu video youtube baguih dok ada kat wall Mak Dara.. Video dua lelaki satu pompuan katanya haha... mak ingat kan video apa lah yang dia share tu.. Lepas dah tengok memang pecah perut dibuatnya..

Video tu sebenaqnya video parody lagu APA KONO EH JANG tapi depa balun parody dalam bahasa utara dengan tajuk baru "APA KENA DENGAN HANG yang dinyanyikan oleh DJ DJ HOTS FM:. Memang sempoi habeh habag hang.. Tak caya tengok lah sendiri kompom meroyan punya hehe


HIDUP ORG UTARA HIDUP KEDAH!!!!! eh tetiba hehe.. Amacam gila meroyan video ni kan.. Sempoi habis habaq ang .. Dok pikiaq macam nak buat lagu ni jadi ringtone handphone mak dara sat lagi haha... Uish bila dengaq bahasa utara ni terus teringat nak balik kampung... nak balik kampung... Nak balik kampung... nak balik kampung... uwaaaaaaa


Terkini! Parlimen Malaysia Sah Dibubarkan 3 April 2013

As salam duhai teman. Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan pembubaran Parlimen bagi memberi laluan kepada Pilihan Raya Umum ke-13. Pengumuman itu dibuat menerusi siaran langsung stesen-stesen televisyen utama Malaysia pada pukul 11.31 pagi hari ini



Pesan Mak Dara... Undi lah dengan niat dan hati yg ikhlas.. pilih pemimpin dan kerajaan yang baik..Semoga kehidupan dan perjuangan kita di rahmati Allah s.w.t. In Sya Allah...


Wordless Wednesday



THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK