Monday, April 8, 2013

IBU MERTUA KU

Kassim selamat!!? Siapa dia kassim selamat? Laywer? Majistret!!??? wahahaha tetiba terkeluor dialog dari filem Ibu Mertua ku tu kan.. Haaa tapi malam ni Mak dara tak le nak review filem Ibu Mertua ku tu hahaha.. Malam ni Mak Dara nak bercerita tentang Ibu Mertua Mak dara iaitu Puan Norani Mat Yusof.

Ibu mertuaku.. :)

Hari ini 8hb April adalah merupakan harijadi beliau.. Tapi disebabkan somi mak otstesen selama sebulan sampai ke hari ni pun belum pulang pulang lagi maka tak dapatlah untuk kami menyambut hari jadi ibu mertua mak dara itu hari ni.. 

Apa apapun selamat Harijadi mak.. semoga bertambah sihat dan ceria selalu ya.. Terima kasih kerana menjadi Ibu Mertua saya selama 16 tahun ni.. In Sya Allah bila sampai je anak mak tu ke rumah kami akan pegi melawat mak laju laju ye... Happy birthday!!


Tak Ada Idea Update Blog? Ini Cara Penyelesaiannya

Anda takde idea nak update blog.. ? 
Dok pikiaq punya pikiaq punya pikiaq dari subuh 
tadi sampai sekarang pun masih juga 
idea tak mari mari.. 


Dok beli ikan dan sayoq kat market 
tapi takda jugak isu nak kupas. 

Dok dalam "bilik termenung" patblas jam 
3 hari 3 malam pun 
tak dak juga clue nak buat entry apa? 

Dok sidai baju sambil dok ushar anak teruna/anak dara/mak dara opsssss hehe yang dudok sebelah rumah pun masih jugak takde.. 

Haaaa masalah tu.. memang masalah besaq... Mak Dara ada solutionnya.. Solution yang paling senang dan dah banyak dilakukan oleh blogger blogger apabila timbulnya isu takde idea untuk update blog ialah....

TULIS ENTRY TENTANG
ANDA TAKDE IDEA NAK UPDATE BLOG!

Kerana itulah yang sedang Mak Dara lakukan sekarang.. Haaaa nampak tak permainan di situ hehe.. jangan marah mak ye gurau gurau di pagi senin hehehehehe.. #modemeroyanmintaktampaq ;p


BANIFSHA


Salam duhai teman... Sengaja mak khaborkan pada anda semua kalau yang tengah free free tu sudi sudikanlah menonton drama yang bertajuk BANIFSHA yang sedang di Astro Oasis pada tika dan waktu ini.. Skrip drama ini ditulis oleh somi mak dara iaitu Martias Ali .. dan lokasi penggambaran adalah di rumah lama mak Dara di Rawang :)


THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK