Tuesday, June 25, 2013

Syura Atau Celina Juara Masterchef Celebrity Ke2

Haaaa tengah buat apa tu...? Kompom tengah nengok MASTERCHEF CELEBRITY FINALE kan kan kan hehehe.. Samalah dengan Mak Dara... Antara mereka siapa bakal menang ek?

Bagi mak dara mereka berdua memang pandai masak dan memang layak jadi juara.. Tapi mak memang dari dulu berharap agar Syura menang hehehe.. Pendapat anda macam mana pulak? SIAPA BAKAL MENJADI JUARA MASTERCHEF CELEBRITY KE 2 INI?






Sah Bebas Dari Virus Kencing Tikus

Semalam anak bujang Mak Dara si Adza Haiqal kena check darah lagi sebab hatinya yang membengkak akibat virus kencing tikus yang dihidapinya bulan lepas. 

Adza Haiqal diambil darah untuk diperiksa

Dah selesai ambik darah akhirnya dapat keputusan dr makmal

Syukur alhamdulillah.. Setelah berminggu berulang alik ke Hospital Ampang untuk rawatan susulan akhirnya Haiqal disahkan telah sembuh dan bebas dari virus kencing tikus.. Amin.. Amin.. Ya rabbal alamin..

happynya diaaa hehe


Seronok bukan main lagi si Eqal bila dia dah bebas dari virus kencing tikus tu.. Sebab tak perlu lagi ke hospital setiap minggu untuk check darah hehe.. Syukur alhamdulliah.. Terima kasih kepada semua ahli keluarga, teman teman dan rakan bloggers sekalian yang tak putus putus mendoakan agar Eqal sembuh.. Terima kasih semua atas segalanya.. Mak Dara dan keluarga amat amat menghargainya... 

Kepada semua doktor doktor dan nurse nurse di Hospital ampang yang telah merawat Eqal selama sebulan lebih ini.. Jutaan terima kasih pada anda semua. We are forever grateful to you guys.. Hospital Ampang is AWESOME! Pada Eqal.. Syukur dah sembuh.. Now kena fokus pada PMR ok intan payung mama hehe :)


Topeng Jerebu Habis Dijual? Tiada Masalah...

Haaa tengah buat apa tu Kak Senah, Mak Jenab, Pak Abu sekalian.. Ada yang nak keluor rumah tak hari ni.. Ye lah beli ikan kat market ke, nak turun ke sawah ke atau nak ke rumah bini nombor dua ke.. oh no no.. karang periuk belanga melayang layang jugak kang hahaha.. Haaa walau kemana jua anda nak pegi jangan lupo pakai topeng atau mask ye.. Sekarang kan musim jerebu..

Apa topeng sold out? haa memang pun sekarang ni topeng memang banyak yang dah habis dijual.. Kalau ada pun harga memang mencekik darah.. Apa kata mak sharekan dengan uols semua cara cara DIY topeng muka jerebu versi meroyan haha...

gambar hak milik terpelihara http://www.ediesign.com

Haaa tutoriol ini dibuat oleh adik Mak Dara ADZA EDIE sempena geram dengan topeng yang dah habis dijual di area rumah kami. Amacam tutorial ni ok tak? Haaaaaaa jangan ingat Mak Dara sorang aje yang meroyan dalam keluarga mak ni.. Adik adik pun sama gak.. It runs in the family bak kata orang new zealand dan penduduk Papua New Guinea hahaha.... Tapi sebenarnya ni entry saja saja je.. Jangan le buat dan pakai betul betul pulak dah sah sah entry ni entry meroyan kan.. Topeng ni jangankan nak tepis jerebu, nak tepis bau kentut pon belum tentu hehehe. Jadi, untuk keselamatan belilah topeng yg betul betul dijual di farmasi tu ye..


THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK