Thursday, June 27, 2013

Perbincangan Hangat Drama Teduhan Kasih!

As salam duhai teman .. Haaa anda ada tak menonton drama yang tengah hangat panasss kebabom meletop sekarang di TV3.. Drama apa lagi kalau bukan drama bersiri TEDUHAN KASIH.. Yang kisah papa Ehsan yang hensome, yang baik hati, lagi budiman dan senyuman senget yang menawan itew.. Opss bini orang tak boleh puji lebih lebih karang tidor luar kang hahaha... Haaa kalau anda menonton drama bersiri ini kira kita satu gang lah.. Bagi yang tak menonton drama ni memang rugiiiii habaq mai.. Rugi wooo tak tengok bila si Nabila dan Zarina Zainuddin aka Kak Long naik angin meroyan hahaha.. Memang drama ni penuh dengan suka duka, benci, cinta , sakit hati dan macam macam lagi..

Haa jangan ingat drama ini diminati oleh kaum kaum ibu dan orang dewasa saja ye.. Kalau nak tahu anak anak mak dara terutamanya si Adza Isabella yang berumur 6 tahun pun peminat tegar drama Teduhan Kasih ini. Tadi masa mak dara dok sibuk di dapur tetiba dengar dia cakap . Hairan juga sebab kakak kakak dia takde di ruang tamu tu. Dia bercakap dengan sapa.. Haaa sudah rasa macam misteri nusantara pun ada time tu hahaha . Bila mak menjenguk ke ruang tamu nak tergelak mak bila nengok anak mak dara sempat bersembang dengan sepupu dia menggunakan aplikasi "FACETIME" sambil bincangkan tentang drama TEDUHAN KASIH ni.. Ishhh budak budak sekarang kan....

Adza Isabella bincang tentang Iffa yang demam adessss budak budak ni..


Haaa perbincangan hangat drama Teduhan Kasih sedang berlangsung.. Inilah Ahli Mesyuarat Tingkap versi budak budak zaman sekarang ni kan hehe... Kalau budak budak pun suka melihat dan mengikuti drama drama ini maknanya penulsi dan para pelakon telah berjaya menjayakan drama itu. Tahniah kepada semua yang terlibat dalam drama Teduhan Kasih terutama kenalan lama Mak Dara Abang Mufid iaitu penulis skrip drama ini..

Ok tak sabar nak nengok sambungan citer ni minggu depan.. :)


Mak Dara Menimang Anak Lelaki? Alhamdullilah

Push.....!! Hanya dengan sekali push aje akhirnya Mak Dara telah melahirkan seorang anak.. Seorang bayi lelaki yang sangat sihat.. Syukur.. Hai dalam detik bersalin tu tersentak juga dalam hati ni.. Bila masa aku mengandong?   Rupa rupanya itu semua hanya dalam mimpi mak dara semalam.. Perghhh punyalah reallllll.... Adoiiii dalam banyak banyak mimpi, macam mana lah boleh termimpi bersalin anak lelaki pulak ni.. Hai.. macam kasi klue je nih hahahaha... Kata orang tua tua jika bermimpi mendapat anak lelaki maksudnya akan mendapat rezeki yang baik atau akan mendapat berita baik.
Adza Danial Haiqal anak sulung Mak Dara sewaktu dilahirkan pada 1998

Dalam riwayat Nabi S.A.W. bersabda maksudnya : “Apabila seseorang darimu melihat mimpi yang menggembirakannya maka hendaklah ia mengucapkan ‘alhamdulillah’ dan ceritakannya kepada orang yang lain, dan sebaliknya apabila ia melihat mimpi yang menduka citakannya, maka mimpi itu adalah dari syaitan, kerana itu hendaklah ia mengucapkan isti’azah (a’uuzubillahi minasysyaitoonir roojiim) dan jangan ceritakannya kepada orang lain kerana mimpi itu tidak mendatangkan mudarat kepada nya.”(Hadis Riwayat Bukhari dari Abi Sa’id).

Seronok jugak kan kalau dapat baby boy ni kan.. Mak dara ni hanya ada sorang je anak teruna lagi 3 orang semua princess princess belaka. Tapi tu lah kan.. Kilang dah 6 tahun tutop nak bukak balik tu rasa mcm takkk aje kot.. Tapi kalau dah rezeki terima aje lah heheheh.. Tapi best pulak bila dalam mimpi sakit bersalin cuma 3 minit aje.. tp realiti kompom 13 jam keatas hehehe

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK