Monday, July 1, 2013

AIDILFITRI DI BULAN SYAABAN

As salam duhai teman.. Tengah buat apa tu? Kalau tengah tengah free tu moh le menonton sebuah drama komedi yang bertajuk AIDILFITRI DI BULAN SYAABAN yang sedang ditayangkan di ASTRO PRIMA saluran 105 sekarang!


Skrip drama ini telah ditulis oleh somi Mak Dara Martias Mohd Ali dan mak dara pun ada juga bantu tulis sikit sikit dalam skrip ini hehe. Kalau anda anda semua nak tahu, drama ni rasanya dah diulang tayang di kaca TV lebih dari 6 tahun . Boleh dikatakan kalau tiap kali tibanya aje bulan ramadhan dan bila tiba hari raya pasti drama ini akan diulang tayang dan diulang tayang lagi dan lagi dan lagi.. Kalau di hollywood mau kayo laki mak dapat royalty sebagai penulis ni hehehe.. 

Oleh kerana rating dan sambutan yang amat memberangsangkan maka ASTRO RIA meminta Martias menyambung cerita ini ke "AIDILFITRI DI BULAN SYAABAN 2" yang telah ditulis sepenuhnya oleh Martias Ali.

Ok lah...  Moh kita nonton drama AIDILFITRI DI BULAN SYAABAN di Astro Prima sekarang yuk!! :)


Mak Dara Bakal Ditemuramah Oleh Pelajar Dari (KUIS)

Waduhhhh tanjatttt Mak Dara tau... Bila Mak Dara membuka email Mak Dara sebentar tadi dan terima satu email.... Dan email tu berbunyi begini..

email yang Mak Dara terima

Biar betol..?! Ada pelajar dari (KUIS) nak interview Mak Dara untuk mengetahui lebih lanjut tentang perkembangan penulisan di Malaysia? Wow i feel so honored! Haaa teruih keluaq bahasa england mak haha.. Tapi bila difikirkan balik.. Biar betul diorang nak interview Mak Dara kerana Mak Dara ni hanyalah seorang penulis yang sangat kerdil berbanding dengan penulis penulis skrip yang bernama besar dan tersohor yang lain. 

Tapi jika diorang tak keberatan untuk menemuramah penulis picisan seperti Mak Dara ni, Mak Dara on aje hehe. Doakan agar mak tak meroyan masa interview tu nanti cukup lah hehehe


THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK