Saturday, July 20, 2013

Gelora Minang

As salam duhai temann.. Waduh waduhhhh hari ni memang penat sekali mak dara pegi shoping di Pasae Baru dan pusing pusing keliling bandung..
Kejap je lagi waktu berbuka bakal tiba.. Haaa di Indonesia ni waktu untuk berbuka sangat awal . Pukul 6 petang dah berbuka. Dan tika dan saat ini mak dara berada di restoran bernama GELORA MINANG bagi berbuka puasa. Menu hari ini ialah nasi padangggg wohooooo... Ok selamat berbuka puasa buat semua teman teman di sana ya...
Sahur Pertama Di Bandung

As salam duhai teman.. Salam sayang dari Bandung. Pagi tadi merupakan pagi pertama bagi Mak bersahur di Bandung.. Hotel yang mak dara menginap ini iaitu Hotel Aston Braga ini ada menyediakan buffet bersahur.. Jadi apa lagi.. Mak bersama somi dan adik mak pun terjah ler hehehe..
Di bandung ni waktu kurang sejam dari waktu di Malaysia. Jadi kiranya mak dara bersahur pada jam 3:30 pagi tadi.. Takpe bersahur awal nanti petang berbuka pun awal juga hehehe..
Memang rasa lain bila bersahur kat negara orang ni.. Lauk pauk yang disediakan pun lain.. Air yang disediakan pun lain.. Akhirnya mak dara makan sedikit nasi goreng.. Salad dan roti rotian je lah.. Tapi yang amat terasa ialah bersahur tanpa anak anak Mak Dara di sisi.. Hmmm nasib baik cuma empat hari je mak dara di Bandung ni.. Lepas tu boleh le bersahur dan berbuka kembali beraama anak anak tercinta heheh.
Selamat berpuasa semuaaa...

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK