Monday, November 4, 2013

SALAM MAAL HIJRAH 1435H

Alhamdulillah, kita sekali lagi diberi kesempatan oleh Allah SWT untuk menyambut  Maal Hijrah 1435H ini. Bagi umat Islam, sambutan ini untuk kita memperingati dan menghayati peristiwa hijrah Rasulullah SAW dari Mekah ke Madinah .. Pada tahun  ini Mak Dara ada menyimpan satu azam. Dan azam mak dara itu ialah....
 
Dan di tahun 1435H yang mulia ini Mak Dara tidak lagi mahu mengabaikan TANGGUNGJAWAP Mak Dara SEBAGAI... 

ISTERI kepada seorang suami yang amat Mak sayang dan cintai.... 

sebagai IBU kepada 4 orang anak anak Mak Dara...

sebagai ADIK dan KAKAK kepada 5 orang saudara Mak Dara 

dan akhir sekali Mak Dara ingin menjadi seorang ANAK 
yang lebih baik dari tahun yang sebelumnya 
dan mahu lebih berjasa kepada Ibu Mak Dara..

Mudah mudahan segala impian ini mendapat keredhaannya dan semoga dipermudahkan Insyaallah...selamat menyambut Maal Hijrah 1435H kepada semua rakan blogger yang beragama Islam. Marilah kita menyambutnya dalam suasana penuh kesyukuran.


Membeli Hadiah Untuk Baby Arief Di LAZADA

Baru baru ini kakak sulung Mak Dara telahpun  melahirkan baby ke tiganya dan telah diberikan nama Tengku Adza Arief faith B. Tengku Noorkhizam.. Tapi kalau nak tahu Baby Arief ni telah lahir dua minggu lebih awal dari yang dijangka oleh doktor. Maka kelam kabut dibuatnya kakak dan suaminya apabila terpaksa berkejar ke hospital bila Kakak dah mula ada tanda tanda untuk bersalin.

Mak Dara dan adik adik juga tak sempat nak membeli hadiah untuk baby Arief. Nak mengajak suami Mak Dara membeli belah dia pulak tengah sibuk dengan kerjanya. Sedih juga melawat baby tanpa hadiah. Bila balik je dari melawat baby Mak Dara pikir bagaimana nak membeli hadiah untuk Baby namun tak dapat keluar ke kedai untuk membelinya.. Apa lagi terus teringat akan LAZADA. Memang sangat berbaloi shopping secara online di Lazada ni dah le harga murah berbanding dengan mana mana pasaraya dan sangat berpatutan. Nak tahu apa yang Mak Dara belikan untuk anak saudara Mak Dara itu?

Funky Feet Soft Soles Shoes Saltire


Bremed Baby Night Light Koala Bear


Bubbles Aiden Diaper Backpack Red & Orange


Haaaa Mak Dara belikan tiga buah hadiah secara online dari Lazada dan ia terdiri dari kasut baby, lampu malam untuk baby dan juga backpack untuk barangan baby. Dan setiap barangan yang dibeli dapat diskaun yang sangat lumayan! Dari segi pembayaran boleh guna Credit Card atau Debit Card, Cash On Delivery atau online banking seperti Maybank2U, CIMB Clicks dan lain-lain. Bayar menggunakan paypal pun boleh. Dan yang paling best barang yang dibeli sampai di hadapan rumah Mak Dara dalam masa 3 hari sahaja! Penghantarannya sangat cepat dan pantas. Barang yang diterima pun dalam keadaan baik kerana dibungkus dengan sempurna.
Yeay barang Lazada dah sampai

Tak sabar nak lihat barangan yang dibeli

Taraaaaa...

Wahhhhh memang bagus cara bungkusan oleh Lazada ni

Kasut baby dan night lamp

backpack

Memang servis yang terbaiklah oleh Lazada ni. Bukan saja harganya murah, servis penghantaran yang pantas malah barangan yang diterima pun semua dalam keadaan yang baik hasil dari bungkusan yang baik . Yesss akhirnya Mak Dara dah dapat hadiah untuk diberikan kepada Baby Arief.  

Baby Tengku Adza Arief Faith

Lepas ni kalau nak beli hadiah harijadi ke nak beli barangan dapur ke barang elektrik ke tak perlu lagi susah susah lagi keluar pegi kedai. Beli aje online di LAZADA. Memang terbaek.. Jom shopping online di Lazada !


THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK