Tuesday, December 17, 2013

Azean Irdawaty Maninggal Dunia Al Fatihah

PELAKON veteran, Azean Irdawaty telah meninggal dunia dan telah kembali kerahmatullah sebentar tadi pada pada 17hb Disember 2013 pada jam 7.29 malam di Hospital Universiti, Petaling Jaya, Selangor.


Read more at: http://www.astroawani.com/news/show/primadona-filem-melayu-azean-irdawaty-meninggal-dunia-27105?c. Allahyarhamah Azean sebelum ini sering keluar masuk hospital kerana penyakit tumor yang dihidapinya.

Terkejut benar mak dara apabila menerima berita dari suami serta para kenalan Mak dara  yang menyampaikan berita itu difahamkan bahawa jenazah Allahyarhamah Azean Irdawaty masih berada di Hospital Universiti. Berita sahih ini dari seorang rakan artis yang berada di sisinya sewaktu menghembus nafas terakhir di UH. 

Allahyarhamah meninggalkan suami, Khairil Anwar Z.M Rashidi dan tiga orang anak, Khaeryll Benjamin, Elza Irdalynna dan Inessa Irdayanty. Jenazah Allahyarhamah akan dibawa ke kediamannya beralamat 92, BU 11/7, Bandar Utama, Petaling Jaya, Selangor. 

Salam takziah untuk keluarga Allahyarhamah Azean Irdawaty terutamanya kepada suami dan anak anaknya dan juga Benjy. Semoga seluruh keluarga arwah diberikan kekuatan dan kesabaran dalam menghadapi ujian ini. Mari bersama kita mendoakan agar roh beliau dicucuri rahmat dan mendapat keampunan Allah SWT, serta ditempatkan di kalangan orang-orang yang soleh. Kehilangannya pasti dirasai oleh kita semua

Allahyarhamah Azean Irdawaty dalam kenangan...


AL FATIHAH ...

Nak Melawak Berpada Pada. Pasal Tudung Jangan Nak Sentuh Hokay

Aduhhh panasss pulak hati Mak dara petang petang mcm ni.. Maunya tak panas ada orang memperkatakan tentang tudung Mak Dara kat FB Wall adik Mak Dara yang terdapat gambor Mak Dara yang sedang promote harga membership gym kitaorang iaitu MISFITZ FITNESS untuk para Blogger. 

Ada yang tahu kan bahawa sepupu Mak Dara Sarimah Zainul bersama Mak dara dan adik Mak Dara Adza Tuty bakal membuka gym khas untuk wanita tak lama lagi. Jadi adik Mak Dara tu ambil le pic Mak Dara dan letakkan caption "BLOGGER SPECIAL RATE!" coming soon.. Tetibe pulak ada sorang mamat ni tinggalkan komen macam kat bawah.. Ce baca..



Kalau mamat tu teringin sangatlah nak melawak sekali pun.. Berpada padalah.. Mungkin ada yang kata.. "Alaaa relaxlah Mak Dara.. Dia cuma komen 3 baris perkataan je kot".. Tapi bagi Mak dara pasal tudung ni jangan nak sentuhlah... Itu sensitif ok.. Kalau dia cakap senget tudung ke.. apa jenis fesyen tudung kau pakai ke ka ok lah jugak iniiii "jahanam tudung" sesuai kah tudung dikatakan jahanam? Grrrrr... Mempermainkan tudung seperti mempermainkan tuntutan agama . Samalah kalau ada orang tiba tiba tinggalkan komen di gambor anda yang sedang memakai serban dengan perkataan "hahaha jahanam serban", or " hahaha jahanam songkok" atau "hahaha jahanam turban" jika dipakai oleh seorang kaum Sikh .. Tak ke itu sudah keterlaluan! haaa begitulah juga dengan tudung ni.. Cuba jaga sikit sensitiviti orang terutama kalau berhubung dengan perkara yang berkaitan dengan agama. Tapi kannnn sampai sudah Mak dara tak faham apa kena mengena tudung Mak Dara tu yg dikatakan "jahanam" dengan iklan gym oleh adik Mak dara tu.. adoiii apa punya turrrrr la...

Ahhhh biarkanlah dia dengan labu labunya.. Nak panas panas hati pun tak guna boleh kena heart attct mak dara nanti. Alang alang dah kena hentam pasal iklan gym ni. Lebih baik Mak dara ceritakan tentang Gym yang bakal kami buka tak lama lagi. Gym MISFITZ FITNESS sekarang berada dalam proses renovation dan dijangka akan siap awal tahun hadapan. Terdapat harga istimewa buat para Blogger yang ingin menyertai gym kami.. Jadi nantikan pembukaan gym kami tak lama lagi ye.. Untuk keterangan lanjut mengenai MIZFITS FITNESS boleh klik di SINI.. Terima kasih semua.. (Haa nyempat lagi promot gym haku walau tengah marah.. kau mampooooo haha grrrrrr)



Nota Kaki: pikir dulu sebelum tinggalkan sebarang komen..Walau sepatah bisa membuatkan orang naik darah.. renung renungkan dan selamat mengomen hehe


MIS CLAIRE Khas Untuk Pakaian Wanita Plus Size

Assalam semua..

Wanita bertubuh CHOMEL lagi GEBU emmm atau dalam bahasa saintifiknya PLUS SIZE hehe tidak perlu runsing bila ingin tampil cantik mengikuti trend dan fashion semasa. Tidak ada bezanya bagi wanita kurus, gemuk ataupun bertubuh ideal, semuanya boleh tampil cantik, namun dengan pilihan fashion dan pakaian yang tepat.

Teman Mak Dara Cynth Suet Mun telah memperkenalkan Mak Dara dengan jenama MIS CLAIRE iaitu sebuah jenama pakaian untuk bersaiz besar. Difahamkan jenama Mis Claire ini juga amat amat sesuai juga untuk para muslimah. Mis Claire membawa anda koleksi besar untuk memilih yang terbaik dan terkini. Dari saiz XL, XXL, XXXL, XXXXL sehingga 8XL  (UK10-26).

https://www.facebook.com/plussize.misclaire

Setelah klik sahaja ke website Mis Claire terus rambang mata dibuatnya.. Terdapat ratusan pilihan pakaian untuk berbadan chomel seperti Mak Dara . Dan akhirnya Mak Dara memilih baju ini......

POLLYN PREMIUM SATIN PLUSSIZE DRESS - BLACK





Yup. Dress itulah yang mak dara pilih.. Amacam ok tak? hehe Dress ini namanya POLLYN PREMIUM SATIN PLUSSIZE DRESS . Dress ini amat sesuai untuk digayakan untuk ke majlis makan malam, resepsi perkahwinan atau di mana mana majlis yang formal ataupun tidak formal. Memang selesa bila Mak Dara memakai dress ni. Kain satinnya amat lembut dan sejuk bila dipakai. 

Kepada Cynth Suet Mun thank you sooo much kerana memperkenalkan jenama Mis Claire kepada Mak Dara . Kini untuk shoping baju baru plus size tidak menjadi masalah lagi.. So kepada anda semua yang bersaiz saiz ala comellll je macam Mak Dara ni hehehe boleh mencuba pakaian dari jenama MIS CLAIRE ini ye =) klik di SINI untuk ke blog MIS CLAIRE  ini ya. Jom shopingggg!!!


THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK