Thursday, December 26, 2013

Toy Museum Heritage Di Pulau Pinang

Tahukah anda bahawa terdapat Muzium Mainan atau dipanggil Toy Museum Heritage Garden yang terbesar di dunia dan muzeum itu terletak di Pulau PinangMuzium ini juga telah diiktiraf Malaysia Book of Records sebagai muzium mainan terbesar di Malaysia. Lebih membanggakan, muzium ini adalah yang pertama di Asia. Haaa Mak Dara pun baru aje tahu mengenainya apabila Mak Dara pergi bercuti di  Pulau Pinang 2 minggu lepas. Lepas aje dapat tahu apa lagi terus tak lepas kan peluang untuk ke Toy Muzeum tu bersama somi dan anak anak.. Moh Mak Dara sharekan gambar yang sempat mak Dara snap kan di sana ya.






adza Danina & Adza Kasih ;)



dr kiri Adza Dnina & Adza Kasih


somi mak dara hehe :)

ada gaya tak hehe


Adza Kasih & Adza Isabella




Thorbaekkkk

Superwoman

Haaa ini hanya sebahagian kecil je gambar yang mak dara kongsikan di sini.. Kalau nak kongsi semua mau muntah pink korang nengok nyer mau sampai esok pagi tak habih dok scroll ke bawah lagi hahaha.. Memang banyakkkkkk benar koleksi mainan yang terdapat di muzeum itu. Sampai letih kami sekeluarga nak posing dengan satu persatu patung patung di sana .  Jadi pada yang nak ke Penang jangan lepaskan peluang untuk ke Toy Museum Heritage ni ye.. Untuk keterangan lebih lanjut boleh ke websitenya @ http://toymuseum-heritagegarden.com/

Toy Museum Heritage Garden 
1370, MK2, Teluk Bahang,
11050 Penang.
(bersebelahan SJK (C) Eok Hua School)
waktu operasi: 9AM – 6PM Everyday (Including Public Holidays) 
Contact Number: +6012-4602096
harga tiket : RM10 Dewasa / RM6 Kanak kanak


THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK