Thursday, January 9, 2014

Senarai Peserta Jom Naikkan Trafik Blog 2014!

Assalam duhai teman.. Haaaa kalau dah masuk ke blog Mak Dara ni, anda kena bersiap siap le untuk terkena angin meroyan Mak Dara ni ye.. pada yang serius serius tu kompom tak boleh layan kepala mak dara yang agak ting tong ini hehe. Dan disebabkan angin meroyan mak hari ni bertiup kencang maka Mak pun adakan satu segmen iaitu JOM NAIKKAN TRAFIK 2014 ! Mula mula tu ingatkan takde yang sudi nak join namun syukur alhamdullilah ada juga yang meroyan macam mak dan join hehe.. Moh kita lihat senarai peserta  Jom Naikkan Trafik Blog 2014!

  1. http://www.broframestone.com/2014/01/tip-naikkan-trafik-blog-2014/
  2. http://juliajamaludin.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  3. http://farahwahyda.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  4. http://www.phat.my/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014
  5. http://chipmunkandbarney.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  6. http://msredcheesecake.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  7. http://marqiscareno.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  8. http://inacheqna.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014_9.html
  9. http://syiralokman.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  10. http://hannissania.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-blog-trafik-2014.html
  11. http://sisterofciksayang.blogspot.com/2014/01/segmen-jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  12. http://nureezqiefashion.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  13. http://iceboxrivet.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  14. http://nurulharnanikasmari.blogspot.tw/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  15. http://bugisville.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  16. http://asmarpunyablog.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  17. http://www.ciklilyputih.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  18. http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  19. http://www.kisahsidairy.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  20. http://memetlenggeng.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  21. http://ayshanur.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  22. http://lipslikesugar87.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  23. http://thequeenoffadli.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  24. http://suriaamanda.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  25. http://lorong-cinta.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  26. http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  27. http://thescreammer.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  28. http://www.terbaek.net/2014/01/09/jom-naikkan-trafic-blog-2014/
  29. http://mamapapaamir.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  30. http://zack-hoya.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  31. http://syawalsimpsons.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  32. http://ninathemummyntheboys.blogspot.com/2014/01/14-jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  33. http://tidakkalah.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  34. http://www.mamazikri.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  35. http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  36. http://ceritamayapersada.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  37. http://adianiez.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  38. http://dunianorey.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  39. http://atiqahamelya.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  40. http://www.azlinamy.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  41. http://glamorousbybellaluna.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  42. http://ninathemummyntheboys.blogspot.com/2014/01/14-jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  43. http://ayahmamilisa.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  44. http://www.lizrohaizat.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  45. http://emmaeema.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  46. http://sitizawiah95.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  47. http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  48. http://fizah-sukhri.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  49. http://arinacamaro.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  50. http://duniafarisya.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  51. http://www.mamaniza.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  52. http://www.syedgraphix.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html 
  53. http://yangbaik.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  54. http://100pelukis.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  55. http://maszie.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  56. http://www.syuhada1981.com/2014/01/segmen-jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  57. http://www.mialiana.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  58. http://scarfperfumewangianperibadi.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  59. http://tinymummy.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014-by-mak-dara.html
  60. http://ainimrashihah.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  61. http://iamtifa.blogspot.com/2014/01/httpwwwbicaramakdaracom201401jom.html
  62. http://mimbarkata.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  63. http://www.erazfadli.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  64. http://zamani84.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  65. http://maszull.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  66. http://engkumuzahadin.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  67. http://hello-dylavella.blogspot.com/2014/01/segmen-jom-naikkan-trafik-blog.html
  68. http://www.azhafizah.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  69. http://www.iammazzing.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  70. http://diarisihazimah.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  71. http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
  72. http://sitracey.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html
Kepada semua yang telah menyertai segmen ini terima kasih sebab sudi join segmen Mak Dara ni ye.. Mudah2an dapat menaikkan trafik sesama kita dan yg paling penting dapat mengukuhkan ukhwah antara kita insyaa allah. Jika anda telah menyertai segmen ini anda perlulah terjah ke blog blog yang telah mak dara senaraikan di atas dengan sebanyak mungkin ye dan jangan lupa untuk tinggalkan jejak anda di blog itu.. Dan jika blog anda menerima lawatan dari yang menyertai segmen ini anda haruslah membalas lawatan mereka itu.. Dengan cara itu kita dapat membantu dalam menaikkan trafik blog sesama kita .. Selamat menaikkan trafik blog semuaaa!!!

p/s: jika ada url/link blog anda yang tercicir dan tak termasuk dalam senarai ni pls pls pls inform pada mak ye.. Mak akan masukkan list uols laju lajuuu heheh


Jom Naikkan Trafik Blog 2014!

Trafik oh trafik.. Ohh bukan trafik light ataupun polis trafik ye.. Mak Dara bercakap trafik ke blog.. Pada awal awal tahun macam ni trafik blog agak merudum kan.. Ye lah kebanyakkan kita sibuk dengan urusan kerja.. Ada yang harus menguruskan anak anak ke sekolah, ada yang sibuk dengan persiapan untuk berumahtangga, ada juga yang sibuk nak berumahtangga sekali lagi haha.. ada yang sibuk untuk merealisasikan azam baru kannn. Hmmm ada rasa rasa macam nak naikkan traffik ke blog anda tak..? Hmmm rasanya berzamannnn mak tak buat segmen/keje meroyan macam ni .. Apalagi moh le join ye...


1. Buat entry bertajuk : Jom Naikkan Trafik Blog 2014! 
2. Tak Perlu follow Blog Meroyan Mak Dara ni
(Tapi kalau sudi dengan rela hati Mak Dara tak halang hehehe)
3. Tepekkan Banner di atas tu dan link kan ke entry ini
4.Tuliskan serba sedikit tentang blog anda
5. Setelah selesai letakkan url entry anda di komen box di bawah ye

Tarikh tutup segmen ini adalah pada 9 malam ini :)

NOTA PENTING!!
Jika anda telah menyertai segmen ini anda perlulah terjah ke blog blog yang bakal mak berikan listnya nanti dengan sebanyak mungkin ye dan jangan lupa untuk tinggalkan jejak anda di blog itu.. Dan jika blog anda menerima lawatan dari yang menyertai segmen ini anda haruslah membalas lawatan mereka itu.. Dengan cara itu kita dapat membantu dalam menaikkan trafik blog sesama kita ..
Psttt.... Dari pengalaman mengadakan segmen beberapa kali tak berapa lama yang lalu, para peserta bukan sahaja mendapat menaikkan trafik blog mereka malahan ada juga mendapat follower baru dan lebih penting mendapat ramai kenalan baru.. so apa lagi moh le join ;)


THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK