Saturday, February 8, 2014

Anak Mak Dara Berlakon FIlem

As salam duhai teman.. Nak dijadikan cerita semalam merupakan hari terakhir penggambaran bagi filem arahan sulung somi Mak Dara Martias Ali, iaitu filem yang bertajuk KAPSUL. Dan oleh kerana hari yang terakhir maka Mak Dara pun pergilah ke set lokasi bersama semua anak anak Mak Dara untuk memberi support kepada somi mak itu. Dan pada babak terakhir dalam filem itu adalah sebuah scene di dalam restoran. Dan tiba tiba aje somi mak suruh mak masuk set untuk memenuhkan restoran tu.. Mak aiiii segannnn lah mak.. Maka mak pun cadangkan supaya anak anak Mak iaitu Adza Kasih dan Adza Danina je yang berlakon bagi pihak mak hehe.. Mari Mak Dara kongsikan sedikit gambor yang sempat mak snap semasa mereka sedang berlakon itu ye..

Adza Danina

Adza Kasih (tudung hitam)


somi mak (baju biru) sedang pikiorkan
angle yg terbaik utk shoot

Faizal Hussein (kot coklat) masuk set

sebelum mula shoot

ACTION!!!


kusyuk nau nau kalau tgh mengarah tu hehe

somi mak bersama Abang Heryanto

selesai babak terakhir Filem Kapsul!!!

Saya:Tuan director.. Saya nak casting utk filem cik thn dpn boleh?
Martias Mohd Ali: mmmmm tengok lah dulu....
Muahahahaha

Its a wrappp!! Syukur alhamdullilah akhirnya penggambaran film KAPSUL telah tamat ..Jadilah anak anak merasa berlakon sebagai ekstra sekejap dibawah arahan papa diorang hahaha..  Tahniah kepada semua para pelakon yg membintangi filem ini especially Faizal Hussein. Kepada pihak penerbit Two Tones Sdn Bhd especially Tuan Haji Amru Najmi.. Kepada setiap seorang krew yang terlibat.. Dan ucapan tahniah buat somi mak Martias Ali atas arahan filem pertamanya.. So proud of you yang.. Alhamdullilah.. Sujud syukur pada mu ya Allah swt...

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK