Wednesday, March 12, 2014

Muzik Khas Untuk PRAY FOR MH 370

Assalam duhai teman.. Hari ke 5 kehilangan misteri pesawat MH370. Masih tiada khabar berita yang menggembirakan... Namun jangan putus harap jangan putus doa atas keselamatan kesemua mereka yang berada di pesawat MH370.

Terpukul dengan rasa sayu akan kehilangan yang dialami oleh ahli keluarga dan sahabat handai dan mereka yang yang terllibat, telah memberi ilham kepada adik Mak Dara Adza Edie untuk menghasilkan sebuah lagu khas buat mereka yang bertajuk MEMORY OF HOPE . Kata adik Mak Dara , kehilangan arwah ayah kami telah membuatkan kami amat memahami erti kehilangan seseorang yang sangat disayangi dan dicintai.. Maka dizahirkan dalam lagu ini dan telah diuploadkan ke youtube.. Tanpa disangka pihak Awani telah menghubungi Adza Edie untuk bertanyakan tentang lagu MEMORY OF HOPE ini. Dan bertempat di pejabat ASTRO AWANI telah berlangsungnya temuramah itu. Temuramah penuh akan disiarkan esok di Astro Awani insyaallah.. 

Adza Edie di Astro Awani





MEMORY OF HOPE mengisahkan tentang segala rasa rindu, hiba dan sedih kami sekeluarga atas kehilangan arwah ayah kami iaitu En Adenan Arshad telah dimasukkan ke dalam lagu ini .. Jika diamati lagu ini pasti anda dapat merasai akan rasa kehilangan dan harapan untuk menemui kembali pesawat dan semua penumpang MH370 ini.. Marilah sama-sama kita berdoa agar Allah menyelamatkan mereka dan mendoakan agar di mana saja berada pada ketika ini mereka akan dilindungi Allah. #PrayForMH370 #MH370 #MalaysiaAirlines. Akhir sekali dengarkan MEMORY OF HOPE oleh Adza Edie.....




THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK