Wednesday, April 9, 2014

MIS CLAIRE Online Shop Khas Untuk Wanita Plus Size

Assalam semua..

Wanita bertubuh CHOMEL lagi GEBU emmm atau dalam bahasa enggerisnya PLUS SIZE hehe tidak perlu runsing bila ingin tampil cantik mengikuti trend dan fashion semasa. Tidak ada bezanya bagi wanita kurus, gemuk ataupun bertubuh ideal, semuanya boleh tampil cantik, namun dengan pilihan fashion dan pakaian yang tepat.

Teman Mak Dara FARIDAH SELAMAT telah memperkenalkan Mak Dara dengan jenama MIS CLAIRE iaitu sebuah jenama pakaian untuk bersaiz besar. Difahamkan jenama Mis Claire ini juga amat amat sesuai juga untuk para muslimah. Mis Claire membawa anda koleksi besar untuk memilih yang terbaik dan terkini. Dari saiz XL, XXL, XXXL, XXXXL sehingga 8XL  (UK10-26).


https://www.facebook.com/plussize.misclaire


Setelah klik sahaja ke website Mis Claire terus rambang mata dibuatnya.. Terdapat ratusan pilihan pakaian untuk berbadan chomel seperti Mak Dara . Dalam banyak banyak pakaian yang terdapat di Mis Claire yang menjadi pilihan Mak Dara ialah dua helai baju iaitu  ZEETA - PRINTED CHIFFON JUBAH dan sehelai lagi ialah JANISE - DENIM SHIRT .




 ZEETA - PRINTED CHIFFON JUBAH

 ZEETA - PRINTED CHIFFON JUBAH RM65 sehelai
Tapi kini tengah ada promosi!!!!

Beli diu jubah cuma RM79!! Memang berbaloi baloi!!


JANISE - DENIM SHIRT

JANISE - DENIM SHIRT RM52

Amacammmm ok tak hehe. Jubah pertama yang Mak Pakai itu namanya ZEETA-PRINTED CHIFFON JUBAH  .  Jubah ini amat amat amatlah sesuai untuk para muslimah sekalian. Bukan sahaja cuttingnya besar dan tidak mengikut bentuk badan. Memang selesa bila Mak Dara memakai jubah ni. Kain chifon nya amat lembut dan sejuk bila dipakai. Kemeja Janise denim shirt tu pulak memang sempoi habis.. Ia sesuai dipadankan dengan seluar mahupun skirt. Memang kasual dan sesuai kemana maa sahaja.  

Kepada Faridah Selamat thank you sooo much kerana memperkenalkan jenama Mis Claire kepada Mak Dara .  Kini untuk shoping baju baru plus size tidak menjadi masalah lagi.. So kepada anda semua yang bersaiz saiz ala comellll je macam Mak Dara ni hehehe boleh mencuba pakaian dari jenama MIS CLAIRE ini ye =) Buat masa sekarang Mis Claire cuma beroperasi secara online sahaje jadi anda boleh membuat order di website mereka di www.misclaire.com atau di FB Fanpage mereka @ https://www.facebook.com/plussize.misclaire . Selamat Bershopingggggg!!!!!


Rezqi Cheese Powder Dan Zarraz Paramedic

As salam duhai teman.. Tengah buat apa tu... Mak Dara?? Haaa Mak dara tengah dok tengok TV sambil sambil makan dengan anak anak french fries sambil dicicah dengan Rezqi Cheese Powder dan tengah kunyah kunyah  REZQI CHEESY SPICY FLAKES... Fuhhhh memangggg besttt nak nak pulak dikongsikan dengananak anak yang baru balik dari sekolah.. Sekejap aje dah licin hahahaha.. 


REZQI CHEESY SPICY FLAKES & Rezqi Cheese Powder

Rezqi Cheese Powder dan REZQI CHEESY SPICY FLAKES ini dijual oleh teman Mak Dara Sumayyah Maya Kebetulan semalam kami bertemu, sempatlah Su memberikan produk ini kepada Mak dara untuk Mak Dara coba katanya.. Wahh rezeki jangan ditolak.. Tambah tabahan nama produknya pun Rezgi jadi tak lah mak tolak..

Mak Dara(kanan) dan Sumayyah semalam 
(sila abaikan wajah mak yg tak sememeh tu hahaha)



Serbuk Keju 'Cheese Powder' keluaran REZQI membantu anda menikmati cheezy wedges tanpa perlu ke K*C dan tanpa perlu mengeluarkan belanja yang tinggi dimana anda dapat menghasilkannya sendiri di rumah untuk keluarga tersayang dengan penuh kasih sayang setanding K*C. Dan Rezqi Cheesy Spicy Flakes Memang sangat sedap jadi kudap2an! Boleh juga dijadikan buah tangan! Juga boleh dihidangkan semasa hari raya nanti! 1 botol 200g. Rasa memang sangat2 mengancam! Harga RM18 sebotol. 

Rupanya Su bukan sahaja menjual Rezqi Cheese Powder dan REZQI CHEESY SPICY FLAKES sahaja. Beliau juga ada menjual produk kecantikan jenama Zarraz Paramedic 

barangan Zarraz yang diberikan  oleh Su kepada Mak Dara semalam
wahhh exitednyaaaaa nak guna..

Produk penjagaan kulit dan kesihatan yang berasaskan SEMULAJADI. Tak perlu TAKUT akan KESAN SAMPINGAN yang MEMUDARATKAN! Produk-produk dari ZARRAZ PARAMEDICAL yang berasaskan TUMBUHAN / BAHAN SEMULAJADI adalah terhasil melalui pengalaman selama 6 tahun di dalam industri ini serta R&D juga testimoni dari pengguna setia mereka. ZARRAZ PARAMEDICAL ini dihasilkan oleh pakar2 dari pelbagai bidang seperti Beauty Consultant, Specialist Nutrition & Pharmaceutical, Therapy Massage serta Syariah Compliance in HALAL Hub. Dengan collaboration yang sempurna ini, maka tercetusnya "ZARRAZ PARAMEDICAL" yang menjanjikan satu REVOLUSI BARU dalam dunia kecantikkan semulajadi

Perghh memang awesome lah teman mak Dara ni memang seorang usahawan yang sangat rajin dan berani. Beliau bukan sahaja menjual produk Zarraz ni malahan beliau juga ada membuat rawatan facial secara mobile.. Maknanya kalau anda tinggal di area KL bolehlah call Su dan dia akan datang ke tempat anda untuk membuat facial untuk anda.. Besttt kannn...

Jutaan terima kasih kepada Su kerana sudi berkongsikan produk produk hebat ni kepada Mak Dara ya.. Kecil tapak tangan padang bola Mak dara tadahkan.. Really appreciate it..

So pada siapa siapa yang nak cuba produk produk oleh teman Mak Dara Sumayyah Maya ini boleh la PM laju laju di FB beliau @ https://www.facebook.com/maya.idora . Atau anda nak tahu lebih lanjut mengenai produk produk seperti Rezqi Cheese Powder dan REZQI CHEESY SPICY FLAKES boleh ke websitenya @ https://www.facebook.com/CheesePowderRezqi . Dan pada anda yang nak tahu lebih lanjut mengenai produk kecantikan ZARRAZ PARAMEDICAL boleh ke FB Fanpage beliau @ https://www.facebook.com/Zarraz.Paramedic . Atau lebih senang call aje Su di nombor yang tertera di atas .. Jadi apa lagi jom dapatkan sekarang... :)



1.5 Juta Pageviews - Syukur Alhamdullilah

1.5 Juta Page views...

1.5??? biaq betoiiiii bak hanggggggg.. 


Eh betullah.... Apa lagiiiii jom meroyannnnnnnnnnnnn nyahhhhhhhhhh.. hahahaha Perghhhhh mak tak pernah sangka penulisan Mak dapat diterima pembaca walaupun hampir kesemua entry mak ni hanyalah entry personal dan entry ting tong dari seorang wanita gemuk dan gebu lagi kertu ini hew hew hew...

Rasanya kegembiraan mak pada 11 Jan 2014 yang lepas pun belum habis habis lagi bila pageview blog picisan mak ni mencecah ke angka 1juta.. Ni di bulan april ditambah lagi menjadi 1.5.. Masyaallah tak tau nak habaq kat hangpa semua macam mana perasaan mak la ni.. Rasa macam nak terjun air terjun pon ada.. rasa macam nak pajat pokok nyok pon ada.. rasa macam nak makan nasi pat belaih pinggan pon ada haaa tu dah meroyan tahap kornik dah ni hahaha.. Memang mak rasa terharu dan tergaru dengan sokongan anda semua.. siapakah anda yang mak maksudkan??? anda.. anda.. anda.. anda.. anda... X 1500 000 lah hehehe!!!! 



Terima kasih kerana selalu sokonggggggggggggg Mak selama mak berjinak dalam dunia blog ni..(emm jinak? Selama ni liaq ka mak ni hahahaha...) Anda semua yang memberi Mak Dara untuk lebih bersemangat untuk terus memeroyankan dunia blog ini hehe... Tak dapat mak ucapkan dengan perkataan bertapa mak dara sayangggggkan kamu semua... Hmmm macam kena buat GA ja kekdahnya kan eh... heheheheh... 


THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK