Monday, April 14, 2014

MENCARI DATIN

Assalam duhai teman.. Haaa apa kena dengan mak ni tup tup nak cari Datin pulak kan? Kenapa tak cari Dato saja betol tak? Opss karang ada jugak periuk belanga yang terbang melayang layang nanti hehe.. Kisahnya begini.. Baru baru ini Mak Dara bersama somi Mak Martias Ali baru sahaja selesai menulis sebuah skrip drama bertajuk MENCARI DATIN . Drama ini merupakan hasil karya skrip Mak Dara yang ke 70. Cerita ni cerita komedi.. Haaa memang peberet genre Mak Dara untuk menulis cerita yang lawak lawak ni. Bila dah dapat genre yang kita suka dan minat apalagi... Mak dara dapat habis menulis skrip drama ini dalam masa 17 jam sahaja non stop!!! Haaa ini antara record terbaru Mak dara sejak menulis selama 18 tahun ni hehe.. Selalunya kalau menulis sesuatu skrip drama ambil masa sekurang kurangnya 5 hari ke 2 minggu atau lebih.. Entah le kali ni boleh pulak buat tak sampai satu hari hehe.. Pengarah dan penerbit bagi drama ini ialah TS JEFFRY tau...

Dan drama tu dah pun siap shooting dan akan ditayangkan pada MALAM INI!!!


Jom saksikan Telemovie Komedi bertajuk " MENCARI DATIN" pada 14/4/2014 pada jam 8.30 malam di TV9.....antara barisan pelakon-pelakon terkenal :- ROPI CECUPAK, IFA RAZIAH, ZARA ZYA, LANA NORDIN, RAMONA ZAMZAM, DAYANA ROZA, ACONG SWEETCHILD, serta dibintangi pelakon kanak-kanak : MUNTAZAR GHUFRAN serta ramai lagi......JANGAN LUPA TONTON YER!!!!........


Promot Blog Kaw Kaw !!

 

Kini tepat jam 5 petang maka masa telah tamat untuk sesi promote mempromote yang telah Mak dara jalankan selama 4 jam di entry INI LINK SAYA SILA PROMOTE sejak tengah hari tadi..  Terima kasih kepada 30 blogger yang telah tinggalkan url link blog mereka untuk Mak Dara PROMOTE KAW KAW ye.. Saja je mak nak try buat dalam masa yang singkat .. nanti nanti kalau ada masa mak akan buat yang lama sikit ye hehe.. 

Ok seperti yang telah termaktub kini masanya untuk acara terjah menerjah!! 


SENARAI BLOG UNTUK DI PROMOTE & DITERJAH
  1. http://kakikerja.blogspot.com/
  2. http://www.diarijejakahangat.com/ 
  3. http://mr-mrshafiezy.blogspot.com/
  4. http://www.erazfadli.com/ 
  5. http://hanimsain-delimasari.blogspot.com
  6. http://jnjikita.blogspot.com/
  7. http://rusukiri.blogspot.com
  8. http://permatabiru0310.blogspot.com
  9. http://www.aimisyahirah.com
  10. http://masyaamiraaimie.blogspot.com/
  11. http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/
  12. http://zakiepurvit.blogspot.com
  13. http://baby-pose.blogspot.com
  14. http://thinkingofthestar.blogspot.com
  15. http://qarlyazz.blogspot.com 
  16. http://suriaamanda.blogspot.com/
  17. http://farhana-mohamad.blogspot.com/
  18. http://www.mialiana.com/
  19. http://www.munirahizzan.com
  20. http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.com/
  21. http://alamslegacy.blogspot.com
  22. http://www.yanayassin.com
  23. http://akmallrazlan.blogspot.com/ 
  24. http://norminieza.blogspot.com/
  25. http://www.malaysiatercinta.com/
  26. http://www.bloggersentral.com/
  27. http://sheayang.blogspot.com
  28. http://paksaikdok.blogspot.com
  29. http://holwatunmasrura.blogspot.com/
  30. http://yangbaik.blogspot.com
Pssst pssstttt pada yang tak sempat join tu tungguuu ye.. Mak tengah pikiorkan lagi cara cara untuk promote kaw kaw blog korang semua.. Tapi kalau ada idea gitau le mak ye.. Mana tahu esok lusa mak boleh jalankan lagi sesi promotion untuk blog anda ye dak.. Bak kata blogger hebat Tuan Denai hati.. Hidup Kan Untuk Memberi.. so mak akan cuba memberi dengan sehabis baik insyaallah...

Selamat terjah menerjah semoga ikatan ukhwah dan persahabatan 
antara kita terjalin insyaallah..



Ini Link Saya.. Sila Promote!


Hari ni Mak Dara nak cuba promote blog uols .. Kali ini merupakan kali ke 6 mak adakan sesi promote mempromote ini.. Bagi yang belum sertai boleh le join.. Bagi yang dah join boleh join lagi takde masalah... Ada dengar mereka yang menyertai sesi yang lalu makin bertambah kawan dan ada juga yang bertambah follower.. Syukur alhamdullilah yang penting persahabatan terjalin betul tak.. Bagaimana nak sertai? Senang aje tak perlu buat entry.. tak perlu nak follow blog mak.. tapi kalau ada yang nak follow tu mak sukerrrrr you hehe.. 

Nak sertai? Senang aje Tinggalkan url link anda di komen box di bawah.. Dan Mak akan masukkan dalam senarai list di bawah entry ni. Terbuka hanya sampai pukul 5:00 petang ini aje..Tapi kalau mak rajin mak akan lanjutkannya ye hehe.. Ok namun satu aje syarat untuk menyertai ini.. semua yang join diminta untuk terjah menerjah ke semua blog yang bakal mak senaraikan sebaik saja selepas pukul 5 petang dimana semua link telah mak dara senaraikan ok. Harus terjah tau! Selain mak promot blog anda sambil sambil tu blog anda diterjah dan menerjah.. kan banyak kebaikkan boleh diperolehi selain trafik, boleh juga mendapat kenalan baru ye dak .. Ok jom mulakan 


THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK