Tuesday, May 13, 2014

Suami Ku Di Hospital Tawakal

As salam duhai teman.. pada kala anda membaca entry ini mak dara berada di sisi suami mak dara yg sakit. Rasanya rata rata telah mengetahui akan kesihatan somi mak yg sakit sejak dari bulan januari yang lalu kan.. setelah lebih 10 doktor kami temui kemudian disusuli dengan perubatan islam namun tiada siapa pun dapat merungkai apakah penyakit yg dialami oleh somi mak dara ini..

Namun pada petang tadi keadaan somi mak dara semakin lemah.. dia kini telah turun berat badan hampir 10 kg.. dan pada petang itu juga kakak somi mak dan  abang ipar mak membawa somi mak untuk dirawat di Hospital Tawakal KL. Dan doktor mensyaki somi mak dara mengalami demam malaria atau hepatitis B yang memberi kesan kepada hatinya.. dan kini somi mak terus dimasukkan ke wad. Segala ujian termasuk ultra sound dan juga ct scan akan dilakukan pada esok pagi.. masyaallah beratnya dugaan mu ini Ya Allah.. namun ku pasti ada hikmah disebaliknya...

Doakan semoga somi mak cepatvsembuh ya.. insyaa allah xengan izin Allah swt...

Kepada sayangku Martias.. tabahlah menghadapi ujian ini.. sakit juga penghapus dosa dosa insyaallah ada hikmahnya yang.. please be strong...

Kepada kak yati dan abang ayie.. terima kasih yg tidak terhingga.. tiada kata dapat diucapkan... hanya tuhan dapat membalas jasa kalian berdua..


WALL'S SCOOPS OF HAPPINESS - Kisah Dongeng Di Setiap Scoop!

Assalam duhai teman.. Beberapa hari yang lalu Mak Dara telah menghadiri acara Wall's Scoops Of Happiness di MAD ABOUT COCO di Publika yang dianjurkan oleh  WALL’S  .  Acara  yang berlangsung  dimulakan dengan  kata kata  aluan dan ucapan oleh Encik Shawn Tan yang mengumumkan tentang sebuah contest oleh Wall’s  ‘Taste  Joy  in  Disneyland  with  Wall’s’  yang menawarkan  percutian sekeluarga ke DISNEYLAND PARIS sebagai hadiah utama. Yup Disneyland Paris uols!!! Klik di link ini www.wallsindisneyland.com laju lajuuu untuk menyertai contest hebat ini. Acara kemudian diteruskan workshop oleh Samantha Lee.

Samantha Lee sedang memberikan penerangan mengenai 
aiskrim walls dan cara untuk mengubahnya
Rekaan oleh Samantha Lee 
Chinese Warior dari Wall’s Selectioon Strawberry Cheesecake
Dan Pirate Of The Carebeen dari Wall’s Selection Oreo

Samantha Lee mulakan dengan menunjuk bagaimana untuk menghias aiskrim wall’s selection dengan berkisahkan tentang kisah dongeng . Oh sungguh kreatif sekali. Resepi dan bahan bahan yang digunakan adalah seperti buah buahan, gula gula ,biskut dan juga bahan utama iaitu aiskrim wall’s selection! Dan selepas itu semua hadirin  diminta  untuk  mengadakan  kumpulan masing masing  dan  mula  mereka hidangan kreatif bersama aiskrim Wall's Selection.

Mak Dara dan Adik Mak Adza Nasya sedang mencipta
hidangan kreatif kami dengan aiskri wall's

Taraaa dah siapp.. Kisah dongeng love story gitew hehe

Berada dalam Workshop oleh Samantha Lee itu membuatkan Mak Dara tak sabar untuk mencubanya bersama anak anak Mak Dara di rumah . Anak anak mak dara memang  sukaaaaa  makan  aiskrim  dan  mereka  juga  amat kreatif.  Apa  agaknya bentuk bentuk yang akan dihasilkan oleh mereka menggunakan aiskrim walls  ini agaknya  kan..  Pastinya  akan  bercirikan kartun  hehe..  Pastinya  aktiviti  ini  dapat mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan kami tambahan lagi ketika cuti sekolah. 

Mak Dara juga asyik memikirkan tentang contest  ‘Taste Joy in Disneyland withWall’s’ yang dkatakan oleh encik Shawn itu disepanjang acara berlangsung haha!! Disneyland Paris merupakan antara percutian anak anak Mak Dara dan pastinya idaman setiap anak anak anda juga, jadi mari kita rebut peluang ini bersama dan lihat bagaimana untuk menyertainya!!

www.youtube.com/ScoopsofHappiness


‘Taste Joy in Disneyland with Wall’s’ adalah sebuah kempen pihak WALL's di Facebook. Ia merupakan sebuah contest yang memberi  peluang kepada peminat aiskrim wall's untuk mencipta hidangan kreatif aiskrim mereka sendiri. 

#LANGKAH PERTAMA – Peserta  harus  ke  website www.wallsindisneyland.com untuk menonton 15 resepi video WALL SCOOPS OF HAPPINESSS

#LANGKAH KEDUA - selepas menonton ke semua 15 buah video itu, anda boleh mencipta ciptaan resepi aiskrim anda sendiri menggunakan aiskrim Wall's dan kemudian jangan lupa snap gambar rekaan kreatif anda itu!

#LANGKAH KETIGA - Langkah terakhir ialah anda perlu menghantar gambar anda itu dan anda berpeluang untuk memenangi hadiah mingguan untuk ke Legoland dan hadiah utama lawatan keluarga ke Disneyland, Paris!!!! 

Pada setiap minggu Pihak Walls akan memilih pemenang berdasarkan undian yang tertinggi di mana pemenang akan memenangi percutian ke LEGOLAND. 7 pemenang mingguan akan dimasukkan ke peringkat akhir dan para hakim akan memilih seorang dari tujuh peserta akhir untuk menjadi pemenang hadiah utama dan akan menerima hadiah percutian ke DISNEYLAND Paris!!!! Fuhhhhh hadiah yang sangat sangat lumayan! Pertandingan ini bermula dari 9 Mei - 27 jun . untuk kerangan lanjut andaboleh layari website mereka di https://www.facebook.com/wallsmalaysia 


Jad jangan tunggu lagi jom ramai ramai kita menyertai pertandingan ini!!!!!


THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK