Monday, May 26, 2014

Tiada Pelawat Untuk Hari Ini

Hari ini hari ke 9 somi mak dara di masukkan di Hospital Ampang.. sebelum ini beliau dimasukkan ke Hospital Tawakal selama 6 hari . Jadi jumlah keseluruhan ialah 15 hari. yup.. 15 hari telah berlalu.. mungkin bagi semua 15 hari berlalu dengan pantas namun bagi mak dara dan somi merasakan waktu seakan terhenti. Kami masih menunggu keputusan biopsi oleh pihak hospital. Biopsi yang bakal menyatakan penyakit sebenar yang dihidapi oleh somi mak dara ini..

Antara banyak banyak hari somi mak dirawat di hospital.. hari ini somi mak merasa paling lemahhh.. jadi atas nasihat doktor beliau tidak dapat menerima pelawat. Mungkin mereka mahu somi mak berehat dengan secukupnya.

Selama 9 hari berada di sini lebih 100 orang telah datang melawat beliau.. ia terdiri dari sanak saudara, teman teman dan kebanyakkannya dari persatuan persatuan yang disertainya. Jadi buat masa sekarang somi mak harus berehat dahulu sebelum dapat menerima pelawat semula..

Sebentar tadi somi mak telah dibawa untuk xray di bahagian dadanya.. oleh kerana beliau terlalu lemah dan tak dapat berjalan atau menaiki kerusi roda maka dia harus ditolak dengan katiknya.. masyaallah beratnya dugaan mu ini ya Allah.. namun kami redha... semiha keputusan xray itu baik baik saja....

Doa doakan agar somi mak beransur pulih ya.. insyaallah.. dengan izin Allah swt..


THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK