Saturday, September 13, 2014

BLOGGER PRIHATIN SUMBANGAN DIPERLUKAN !


Assalam duhai teman. Pagi tadi Kak Adza ada terbaca sebuah status di FB oleh seorang rakan iaitu Puan Noraini Mohd Nor mengenai Projek Pembesaran Surau Al-Muttaqin SMK Kulai Besar . Surau Al-Muttaqin SMK Kulai Besar, Kulaijaya, Johor merupakan sebuah surau dibawah pengurusan dan pentadbiran sekolah. Pada tahun 2013, satu jawatankuasa telah diwujudkan bagi menguruskan segala urusan pentadbiran dan aktiviti surau sekolah yang dianggotai oleh pentadbir sekolah, ajk PIBG dan guru-guru dan Puan Noraini merupakan salah seorang dari tenaga pengajar di sekolah tersebut.


Melihatkan gambar yang terpapar ini sesungguhnya pembesaran surau ini amat amatlah diperlukan bukan?


Misi projek ini adalah bagi mengumpul dana bagi tujuan pembesaran Surau Al-Muttaqin SMK Kulai Besar termasuk kos bangunan, tempat wudhu', tandas, kelengkapan perabot dan sebagainya.

Projek Pembesaran Surau 
satu perdua kaki persegi = RM 50.00
No.Akaun Bank Islam :
01-117-01-000777-5 (SURAU AL-MUTTAQIN SMK KULAI BESAR) 
Berminat, sila hubungi Ust.Nadhir 019-2869356

Program Wakaf Al-Quran Tafsir dan Rehal Al-Quran
Surau Al-Muttaqin SMK Kulai Besar
Harga :
Al-Quran (Besar) = RM35.00
Rehal Al-Quran = RM35.00
*Al-Quran tersebut akan digunakan untuk program penghayatan Al-Quran sepanjang tahun.

Jualan Al-Quran Tafsir keluaran Karya Bestari
Keuntungan akan dimasukkan ke dalam tabung pembesaran Surau SMK Kulai Besar dan tabung Dakwah Sekolah.
Harga :
Besar : RM 35.00
Kecil : RM 30.00 Berminat? 

Marilah kita menjadi Blogger yang prihatin dan membantu menjayakan projek ini semampu kita.. Berikanlah sumbangan seikhlas hati serendah rendah rm5 ke atas pun tidak mengapa.. Kerana sedikit dikit lama lama sumbangan itu boleh menjadi bukit insyaallah dengan izin Allah swt.

Berminat untuk menyumbang? 
Sila hubungi Ust.Nadhir 019-2869356. 

FB PAGE
(DARIPADA Abu Hurairah, Rasulullah ada bersabda, bermaksud: “Apabila seorang mati, putuslah amalannya kecuali tiga perkara, (iaitu): Sedekah jariah, ilmu yang memberi faedah kepada orang lain atau anak yang salih yang berdoa untuknya.” – (Riwayat Muslim dan lain-lain termasuk Imam Ahmad. Mustika Hadis 3:312)

Para blogger yang budiman.. Diharapkan agar anda semua dapat menghulurkan bantuan atau setidak tidaknya dapat membantu memanjangkan mesej ini di blog blog anda.. just copy paste pun tak mengapa.. Semoga dengan hebahan ikhlas kita ini dapat sedikit sebanyak membantu mereka insyaa allah...


THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK