Sunday, September 14, 2014

Kak Adza Dan Utusan Malaysia

As Salam duhai teman.. Semalam teman Kak Adza ada khaborkan pada Akak yang dia ada ternampak wajah akak di Utusan Malaysia.. Syukur akhirnya interview yang akan buat bersama wartawan Utusan iaitu Ana keluar juga. Tapi dah tengah tengah malam mana ada lagi kedai yang menjual surat khabar kan.. Maka Akak pun pasrah je lah.. Tup tup tengah malam semalam ada teman FB akak telah upload artikel itu di facebook dan tagkan nama Akak. Dan inilah keratan akhbar yang Kak Adza maksudkan itu.

keratan akhbar UTUSAN MALAYSIA 13hb Sep 2014


Terima kasih kepada wartawan Utusan iaitu Adik Ana atas artikel yang telah ditulisnya itu.. Artikel ini mengenai pengalaman dan cinta akak pada mengembara secara backpacking bersama anak anak Akak. Semasa arwah suami akak masih ada kami telah mengembara secara backpacking ke beberapa negara termasuk Thailand , Singapura , Indonesia,  Vietnam , Laos , Jepun dan India  . 

Tengah Kak Adza menulis artikel ini tiba tiba dapat panggilan telefon dari Ana wartawan Utusan ini katanya dia terlupa untuk ingatkan Kak Adza yang artikel ini akan dikeluarkan semalam.. Katanya akan berikan satu copy suratkhabar yang mempunyai artikel ini pada kak adza nanti.. Terima kasih banyakkkkkk Ana.. Waduh terharu betul dengan Ana ni.. Sudah le menulis artikel mengenai akak siap nak tolong berikan satu salinan pada Akak lagi.. You are really awesome reporter dik.. 


Memang rindu untuk mengembara lagi.. Namun sejak ketiadaan arwah suami Kak Adza telah hentikan sepenuhnya aktiviti backpacking ini.. Tengoklah mungkin tahun depan atau seterusnya barulah akak fikir jika mahu meneruskan aktiviti ini.. Susah kalau nak mengembara tanpa suami di sisi namun insyaallah segalanya berkemungkinan..


THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK