Tuesday, October 20, 2015

Mrs atau Ms? Ada Apa Dengan Status

Assalam duhai teman.. Malam ni Mak Dara buat sedikit kerja kat coffee shop di Festival City Mall ni.. Kedai bernama DR CAFE yang terletak betul betul di pintu entrance Festival City Mall ni atau sekarang telah ditukar nama kepada SETAPAK CENTRAL.. Sebenornye Mak Dara tinggal di atas mall ni jer.. Kiranya turun lif dah sampai sini hehe.. Kenapa Mak Dara datang buat keje kat sini dan kenapa mak tak buat je keje kat rumah? Jawapannya ialah LINE INTERNET YANG SANGATTTTT LEMBAB.. Naik lebam mak dara dibuatnya asyik loading loading jer tiap kali nak dapatkan info atau search di google.. Kalau berterusan macam ni tahun depan baru siap hehe..

Setiba di sini Mak pun order lah Hot Chocolate dek kerana semua ice blended di sini dah habis.. Bila dapat jer ayor hmmm sentap kejap.. Kenapa?

Ms Ida....

Hmmm kadang kadang boleh juga terlupa tentang TITLE mak Dara sekarang.. Sebab sejak hampir 18 tahun Mak Dara bergelar Puan atau MRS.. Sesekali terlihat perkataan MS tu menyedarkan mak dara tentang status Mak Dara sejak kepulangan arwah suami tersayang Mak Dara ke rahmatullah pada hampir dua tahun ini.. 

Hmmmmmmmm....
Mak Dara melayan perasaan jap huhu

Termenung Mak Dara dibuatnya seketika... Namun bila difikirkan kembali.. MRS atau MS itu hanyalah satu gelaran.. Namun Mak Dara tetap orang yang sama .. Mungkin yang lainnya ialah Mak Dara telah menjadi orang yang lebih tabah dari dulu..

Apa ada dengan status.. Pesanan Mak Dara pada semua teman teman... jangan pandang pada status pandanglah pada peribadi.. Walau anda berstatus isteri, suami , janda, duda, balu atau lain lain.. kunci utama ialah bersyukur dengan apa yang dikurniakan oleh Allah swt .. 


THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK