Thursday, October 22, 2015

Esok Sekolah

Dah hampir 4 hari sekolah di beberapa buah negeri ditutup gara gara jerebu.. Dan sejak dari isnin lepas satu fenomena pelik berlaku pada anak anak Mak Dara .. Dari yang langsung tak minat tengok berita dah tertonggok depan TV menanti berita.. Bila ditanya kenapa teruja sangat nak nengok berita? Kata diorang nak tahu esok cuti ke idok.. Adoiii la anak anak bertuah ku ingatkan nak lihat khabar berita donia ka tapi menunggu pengumuman cuti..

Bagi anak anak mungkin happy la dapat cuti dari isnin lagi tapi bagi ibu kepada anak yang bakal duduki peperiksaan SPM memang sesuatu yang amat amat amat membimbangkan.. Ye lah.. Ini lah saat saat terkahir untuk mendapat tips tips dari guru dan membuat persediaan menghadapi SPM.. 

Anak Mak Dara sendiri Adza Haiqal yang bakal ambik SPM pun mengeluh sebab tak dapat hadir ke sekolah.. Dia begitu risau hingga minta iIn ke sekolah pada hari cuti untuk bertemu para guru dan meminta diberikan homework.. Alhamdullilah syukur mak dara melihat effort yang ditunjukkan oleh anak teruna Mak Dara ini..

Syukur Alhamdullilah apabila hari ini cuaca semakin baik dan mendapat pengumuman bahawa esok sekolah akan dibuka semula..


Jadi mari kita terus berdoa agar cuaca kembali baik seperti dahulu agar semua dapat menjalani kehidupan seperti biasa..

Kepada semua anak anak sekaliannnnn.. Selamat bersekolah semula ya...





THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK