Friday, October 23, 2015

Segmen 12 Jam Bloglist #17 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Oktober 2015, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #17 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Qarin Bakal Menghantui Anda

as salam duhai teman.. rasanya dah lama  Mak Dara tak kongsikan bersama anda tentang karya karya Mak Dara kan.. Mungkin ada yang tahu dan pasti ada yang tak tahu bahawa pekerjaan mak Dara sebenarnya adalah seorang ppenulis skrip drama.. Hampir 20 tahun Mak Dara berkecimpung dalam bidang penulisan dan hampir 70 buah drama telah Mak Dara hasilkan skripnya dan yang telaah ditayangkan di kaca TV.. Mak Dara menulis banyak genre skrip namun yang paling Mak Dara suka tulis adalah drama bengenre komedi dan SERAMMMM..

Dan antara drama seram yang pernah Mak Dara hasilkan ialah sebuah drama bertajuk QARIN.. Dan hari ini Mak Dara nak beritahu bahawa drama bersiri bertajuk QARIN hasil skrip Mak Dara bersama adik Mak,  Adza Nasyaemie  yang ditayangkan di RTM 1 setiap hari Jumaat jam 10:00 pagi.. 

Drama ini juga adalah idea asal oleh arwah suami Mak Dara, Martias Ali.. sebenarnya drama Qarin ini adalah kisah benar yang diceritakan oleh teman Mak Dara kepada Mak Dara beberapa tahun yang lalu.. dari situ Mak Dara dan arwah suami dapat idea untuk mengadaptasikan kisah mereka ke drama..

Jadi pada anda yang free free tu bolehlah menonton drama bersiri QARIN setiap JUMAAT jam 10 pagi ya.. Selamat menonton semuaaaa...
THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK