Thursday, May 26, 2016

Whatsapp Rosak


Whatsapp Rosak !! Whatsapp Crash !!
 Whatsapp jadi putih!!

Satu hari ni penuh timeline di FB dengan rungutan seperti ini. Semuanya berlaku kepada pengguna Iphone.. Telefon lain rasanya takde masalah kot sebab takde yang update handphone android atau ect ada masalah dengan whatsapp. Hmmm mak bersimpati kepada mereka yang mengalami masalah dengan aplikasi whatsapp ni.. Ye lah boleh dikatakan aplikasi whatsapp ni telah menjadi penghubung kepada kita semua.. Dah jarang jarang kita menggunaalan line telefon untuk call. Semua pakai whatsapp je kan.. Untuk silaturahim dan juga untuk perniagaan.

Alhamdullilah walaupum Mak salah seorang pengguna Iphone namun mak tak alami perkara ini.. Emmm belum lagi lah huhuhu.. Tapi harap harap jangan le kene hehe.. Rata rata menyatakan mereka menghadapi masalah ini selepas mereka update IOS di Iphone mereka.. Ada juga yang kata adaa hantar virus atau bug melalui meseg di whatsapp mereka...

Ada beberapa orang berkongsi tip ini di FB dan mak dara nak kongsikan cara cara untuk menghadapi masalah whatsapp ini dengan anda. 

Cara yg mudah utk settelkan masalah whatsapp white screen
1) sync dgn whatsapp web
2) dekat whatsapp web, bukak semua grup chatting/single chat and check samada kne spam or x (just click not spam)
3) lepas clear semua and dah xd spam,ce try bukak whatsapp kt phone, mesti boleh

Terima kasih En Ameer Amzi

Terima kasih En Asyraf Fadli

Ini antara insan yang sudi membantu dengan berkongsi cara untuk menghadapi masalah whatsapp ni.. Anda bolehlah mencuba ya.. Harap harap tips mereka dapat membantu..

Namun Mak Dara terpikat juga dengan satu tweet dari Dauss Dato' Alley ini yang sudah menjadi viral di FB sejak pagi tadi hehe

pic dari FB

Ada benar juga kata katanya tu.. Kita mungkin terlalu menjaga hubungan kita dengan teman melalui Whatsapp tapi adakah kita menjaga hubungan kita dengan Allah swt.. Wallahualam  Walau apapun yang dimaksudkannya. Mak Dara rasa ada betulnya juga.

Namun walau apa apa pun. Mak Dara doakan semoga masalah ini dapat diatasi secepat mungkin.. In Sya Allah.. Dengan izin Allah swt. 

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK