Friday, February 10, 2017

Patah Tumbuh Hilang Berganti

Patah Tumbuh Hilang Berganti

Sedihhhh betul kekdahnya bila kasut yang baruuuuu saja dibeli telah dicuri oleh penyagak kasut . Kasut yang masih ada bau kedai yang tak sempat mak pakai kaw kaw dengan senang senang jer telah dicopek.. Memang gerammmmm Mak Dara dibuatnya..

Memang sejak dua menjak ni kejadian kecurian kasut semakin berleluasa di kawasan condo tempat mak tinggal ni.. ramai penghuni di sini merungut tentang kasut mereka yang telah dicuri..

Tapi macam biasalah.. Mak antara orang yang konfiden bahawa semua yang dibaca atau didengar merasa terlalu yakin bahawa perkara itu takkan terjadi pada diri ini.. Namun sangkaan ku SALAH!!! Akibat cuai akhirnya mak pun tergolong dengan mangsa yang lain.. Dah le lama mak nyimpan menabung dan ngidam nak beli kasut tu.. Mak ni jenis kalau beli kasut , selagi tak terkoyak tapak kasut atau berlubang , mak akan pakaiiiiii tanpa berhenti. Kadang kadang satu kasut boleh lebih dari dua tiga tahun.. Maknanya selagi boleh jalan dengan kasut tu selagi tu lah mak belasah pakai.. Tapi ni tak sempat belasah pakai ada mangkuk hayun yang belasah curi .. Ni yang buatkan my blood goes ups stairs niiii..

Tapi takpe setiap yang berlaku ada hikmahnya.. Kasut je pun kan.. Alhamdullilah hari ni kasut dicuri telah pun berganti.. Bak kata pepatah Patah Tumbuh Hilang Berganti.. Gitulah kekdahnya dengan kasut mak tu pun..

cik pinky pink loafer.. lm luvvin it muahhhh

Walaupun warna dan style kasut baru mak ni berlainan dengan kasut mak yang telah dicuri tu tapi brand yang sama .. Mak memang suka dengan hush puppies sebab kasut yg dibuat dari kulit ni memang tahan lamaaaaaaaaaaaaaaa.. Maka memang berbaloi baloi kalau dibeli.

Mak akan lebih berhati hati kali ini dan takkan lagi simpan kasut di tempat kasut luar rumah.. pengajaran sungguh.. Tapi apa apa pun mungkin ada hikmah disebalik kehilangan tu.. Dapat pulak cik pinky yang comelll niiii terubat rasa sakit hati.

Pada penyangak kasut.. Takpe mak maafkan kome.. Tapi berentilah dari terus mencuri tu dik oiii.. Kalau ada lah hukum hudud kat mesia ni mau kene potong tangan kome wei.. bertaubat lah.. Ok mak nak jalan jalan dulu dengan cik pinky.. Jalan sampai hilang kerasnya tu hehe.. tatatititutu..







THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK