Saturday, May 20, 2017

AZAN SCAN KEMBALI MEMERIAHKAN INDUSTRI MUZIK

AZAN SCAN KEMBALI MEMERIAHKAN INDUSTRI MUZIK
masih ingatkah anda dengan lagu KAU DIPAKSA AKU TERPAKSA? Tahukah anda kumpulan manakah yang menyanyikan lagu ini? Yessss betul kumpulan SCAN.. Penyanyi dan vokalis untuk kumpulan ini ialah Noorhazan bin Rashid atau kini mahu dikenali sebagai HAZAN. Hazan pernah menganggotai kumpulan Scan.yang merupakan antara sebuah kumpulan rock yang pernah aktif di Malaysia pada pertengahan dekad 90'an. Kumpulan ini menyampaikan lagu-lagu rock Melayu.

Namun itu cerita 18 tahun yang lalu.. Kini setelah sekian lama menyepikan diri dari dunia seni HAZAN telah mengambil keputusan untuk memeriahkan kembali industri musik tanah air dengan mengeluarkan sebuah album single terbarunya..
Mahu dikenali sebagai HAZAN RASHID tidak bermakna Hazan telah melupakan ahli ahli kumpulan SCAN yang lain. Katanya dia dia mendapat sokongan penuh dari Acid (gitaris), Ajoi (bassis) dan Afiz (drummer) kumpulan SCAN.

Hazan mempertaruhkan lagu CINTA YANG AKU PENDAM sebagai lagu yang akan membawanya kembali ke dunia hiburan tanah air. 

Bertempat di Asia Deli Food Court di Setapak Sentral Mall telah berlangsungnya penampilan sulung Hazan setelah sekian lama menyepi. Sebuah majlis santai ini telah didatangi oleh rakan, keluarga dan juga peminat peminat lama kumpulan SCAN. Mari Mak Dara kongsikan bersama anda majlis santai dan Unplugged bersama HAZAN RASHID di Deli Asia Setapak Sentral Mall .

Image may contain: 1 person, textTernyata bakat Hazan masih menyerlah walaupun telah lama tidak membuat sebarang pertunjukkan. Dan lebih memberikannya semangat apabila persembahannya pada acara santai bertemu peminat mendapat sambutan yang amat menggalakkan bahkan apabila Hazan menyanyikan lagu lagu lamanya bersama SCAN semua para hadirin yang datang turun bernyanyi bersamanya. Pasti ini akan terus membakar semangat Hazan untuk berjuang kembali di dunia hiburan yang dicintainya.

Selain memperdengarkan lagu lagu dari SCAN dan lagu terbarunya yang berjudul CINTA YANG AKU PENDAM , Hazan juga telah menjemput beberapa peminat untuk turut jamming bersamanya di majlis santai itu dan antara yang membuat persembahan adalah seorang remaja lelaki yang kini sedang VIRAL di YOUTUBE iaitu Ajohn

Persembahan artis undangan 

Setelah selesai membuat persembahan Mak Dara sempat menemubual berliau dan bertanyakan tentang album single terbarunya. Jom layanz interview ini bersama.


TEMUBUAL MAK DARA BERSAMA HAZAN RASHID


Sempena mempromosikan album single terbarunya Hazan Rashid telah mengelolakan sebuah pertandingan karaoke bersama HAZAN RASHID @AZAN SCAN


Image may contain: 1 person, text

Untuk sesi promosi single Album terbaru Hazan Rashid . Beliau ingin menjemput semua peminat serta sahabat2 yang ingin menyertai pertandingan Karaoka bersama Hazan Rashid@Azan Scan pada 21/5/17 di PPR Desa Rejang dlm program mesra bersama Persatuan Penduduk PPR Desa Rejang. Waktunya adalah dari pkl 10am - 4ptg. Borang adalah seperti di lampirkan dibawah, sila hubungi 011-28022052 untuk mendapatkan borang penyertaan atau hantar details anda seperti di dalam borang yg di lampirkan di watsapp no hp diatas.

No automatic alt text available.

Hadiah2 yang menanti pada pemenang- pemenang yg ingin menyertai Pertandingan Karaoke bersama Hazan Rashid. Antara hadiah2 nya ialah :-

Pertama -
Percutian 3 hari 2 malam Hamper & Cd Single Album Hazan Rashid@Azan Scan.

Kedua -
Wang Tunai , Hamper & Cd Single Album Hazan Rashid @ Hazan Scan.

Ketiga
Hamper & Cd Single Hazan Rashid@Hazan Scan.

Hadiah2 saguhati buat semua pesertapun ada...

Sebelum mengundur diri, Mak Dara sempat meminta kata kata terakhir dari Azan mengenai album, mengenai pertandingann karaoke dan juga ucapannya kepada peminat. Mari kita dengar temubual ekslusif bersama Hazan Rashid.
Mak Dara ucapkan semoga terus maju jaya buat HAZAN RASHID semoga dapat menghidupkan kembali nostalgia kejayaan SCAN dengan album terbaru ini in syaa allah.

Pada para peminat yang mahu menghubungi HAZAN RASHID bolehla ke FB beliau @ HAZAN RASHID @ HAZZAN CHEAZAN CIKAZANTHE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK