Monday, May 22, 2017

Layanan Buruk Dari Staff TBM ELECTRICAL di Setapak Sentral

Harapan untuk membeli Air Fryer untuk memudahkan memasak pada bulan puasa terbantut apabila Mak Dara telah dilayan dengan sikap kurang ajar seorang staff di kedai menjual barangan elektrik TBM ELECTRICAL di Setapak Sentral Mall tengah hari tadi.. Tak pernah dilayan seburuk itu di mana mana kedai apa pun .. Mak Dara tak pasti apa masalah pekerja itu yang asyik mengeluh dan mengeluh dan mengeluh sambil bertutur dalam bahasa ibundanya seakan memarahi mak dara.. Mak hairan kenapa dia melayan mak begitu .. rasanya dia marah kerana dia telah mendapatkan kotak untuk air fryer yang pertama dan dia terpaksa simpan semula kotak itu kerana mak mahu mendapatkan jenis air fryer yang kedua... ohhhhh come on.. tau tak kalau pekerja yang bekerja di kedai kasut , seorang salesman itu kena ulang alik bertukar saiz kasut hampir 4-6 pasang atau mungkin lebih hanya untuk membuat sale beberapa puluh ringgit sahaja tanpa rungutan.. dan itu belum tentu pelanggan akan beli..  Ini Mak baru minta tukar sekali sahaja dan dia terus melenting seperti itu? Dengan harga barang bukan seringgit dua.. like seriously? Mak turut cakap bahawa jika permintaan mak itu terlalu menyusahkan dia, mak akan beli sahaja air fryer yang telah dia bawakan itu.. Mak dara turut nak serahkan kad credit mak padanya tapi dia tetap mengeluh dan mengeluh tanpa henti dan ini telah membuatkan Mak Dara marah padanya dan meninggalkan kedai itu tanpa sebarang permohonan maaf darinya.. sungguh ralat dan terkilan dengan sikap pekerja itu sedangkan Mak dara telah banyak membeli barang electrical dari kedainya.. 

Pada mulanya Mak nak lupakan sahaja perkara ini tapi bila mak fikir kembali jika mak diamkan sahaja pasti pekerja itu akan memberi layanan buruk kepada pelanggannya yang lain. Maka mak dara mengambil keputusan untuk menghubungi headquaters syarikat itu di FB dan bertanya kemana harus mak dara tuliskan surat aduan. Dan alhamdullilah setelah sejam setengah pihak admin page mereka membalas pertanyaan mak dan meminta mak menulis surat aduan rasmi dan di emailkan kepada mereka secepat mungkin.


No automatic alt text available.

Di harapkan dengan pendedahan ini pihak syarikat dapat mengambil tindakan sejawarnya agar tiada lagi pelanggan dan bakal pelanggan mereka menerima nasib yang serupa dengan Mak Dara. Pada para staff TBM ELECTRICAL cawangan SETAPAK SENTRAL yang bersikap tidak baik itu semoga anda tidak terus memberikan  layanan kepada pelanggan pelanggan anda.
..THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK