Thursday, April 19, 2018

Bajiwoa Studio Fotografi Termurah Di Shah Alam

Sejak dua menjak Mak Dara join FIT BOOTCAMP anjuran adik Mak Dara ni terasa badan ni ada selim skit... SIKITTTTT JERRRRR... Nak jadi bawah 60KG tu tak dapek la dik.. walaupun peha Mak Dara masih melimpah ruah ke kiri dan kanan tapi takdelah sampai dihalau dari mana mana pesen show lagi.. Oppsssss hahahaha.. Maka bila badan dah selim sikitttttt ni.. Teringin pulak nak tukor profile pic baru.. Profile picture yang lama tu nampak macam besor peti ais dua pintu.. Kali ni nampak macam peti ais satu pintu je.. Dok pulun dok selfie tapi tak cun.. Suruh anak anak ambik gambor kita.. Tau tau je lah.. Dengan kesan cap jarinya kat lense gambor pun jadi entah apa apa.. 

Satu hari Mak ke Shah alam ke rumah Ibu Mak Dara. Ngadulah kat adik . Dia boleh bantai gelakkan mak.. Hampehhh punya adik. Last sekali dia kata dekat rumah dia tak sampai 5 minit ada studio fotografi. Nama studio BAJIWOA STUDIO. Ahhh sudahhhhh nak shoot kat studio kompom mahal kata mak. Tapi adik Mak cakap studio tu servis TERMURAH di SHAH ALAM . Dan bila mana kau adalah seorang bernama wanita.. Tatkala mendengar perkataan MURAH kompom jiwa raga batin dan tulang rusuk kau bergetor dan meronta ronta nakkkkkkkkk punya... gitewwwww... Makanya terus mak minta adik Mak bawakan mak ke sana.

Sesampainya disana Mak bertemu dengan pemilik studio tu  Su Aziz .  Mak pun tanpa segan silu tanya pasal pakej termurah dia tu.. Mak aiiiii memang murah betullll.. Harga bermula dari RM100 jer uols... Tanpa berlengah mak terus minta dia shoot mak . Nasib baik dia tengah free time tu..Apa lagi terus le mak posing..

Image may contain: 1 person, standing


Image may contain: Adza Irdawati Adenan, smiling, standing

Image may contain: Adza Irdawati Adenan, standingImage may contain: Adza Irdawati Adenan, smiling, standing

Image may contain: Adza Irdawati Adenan, standing and shoesImage may contain: Adza Irdawati Adenan, smiling, standing

Fuhhhh terasa macam model dibuatnya.. Yang bestnya En Su Aziz tidak lokek dengan ilmu. Dia memberi tips tips untuk posing untuk mendapatkan hasil gambar yang terbaik. Siap dia ngajor macam mana nak buat posing kain "terbang" macam yang selalu retis dan model buat tu.. Fuhhhhh best betul .

     


Bila dah settle shoot tu sempat lah bersembang sebentar dengan Encik Su ni.. Walaupun kita datang nak shoot tapi semangat kepochi yang membara dalam diri Mak Dara ni membuak buak . maka akhirnya dia pun terjebak bila mak kata nak interbiew dia.. Ye lah nak tahu jugak kenapa pilih nama BAJIWOA STUDIO tu adakah kerana dia orang jawa ke orang nogori ke.. atau nama gabung gabung ke.. Nak tahu juga pakej pakej yang dia sediakan.. Biasalah orang budget budget wartawan pencen macam mak ni mesti nak banyak soal.. 


video interview Mak Dara bersama Su Aziz permilik Bajiwoa Studio

Memang sporting betul Encik Su Aziz ni boleh dia pun layanzzzkan je peel mak ni.. Dah habis interview baru dapat tahu rupanya studio ni banyak client dari pengusaha produk. Mostly produk pakaian dan produk kecantikkan. Dan lately katanya banyak orang ambik servis untuk shoot graduasi. Kata encik Sue lagi servis dia bukan setakat dalam studio je.. Outdoor pun ada.. untuk wedding ke , untuk nikah, akikah , newborn.. Eh boleh kata semua jenis fofotrafi pun encik Sue ambik lah senang cerita..

Dan akhirnyaaaaaaaa...... Profile pic Mak Dara berubah juaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Image may contain: Adza Irdawati Adenan, smiling

Amacam ok takkkkkkk ok takkkkkkkkkk... Nampak kurussss sikit kan kan kan.. Ala iyakan dan layankannn je lah mak sesekali haha.. Memang bestttla shoot di BAJIWOA STUDIO ni.. DItambah pulak dengan keramahan pemiliknya Mak kasi 4 HA.. hehe ingat aku nora danish ka nak kasi Ha bagai ni kan hehehe.. 

Oklah pada yang nak cari stuio and nak yang murah tu bolehlah korang klik kat bawah

WEBSIDE
https://www.facebook.com/bajiwoastudio/

CALL / WHATSAPP
019426411

ALAMAT
No 40-1F Jalan Setia Perdana AY U13/AY 
Bandar Setia Alam

Shah Alam, Malaysia

EMAIL




PERFUME PUDORE 60KG KE ATAS PUN BOLEH GUNA

Mak Dara adalah sejenis manusia yang setiap kali sebelum keluar rumah (selain dari baca doa keluar rumah), Pastiinya mak akan capai minyak wangi dan spray penuh satu badan. Tambahan kalau ada mesyuarat yang penting.. Lagi balun spray sampai berkabus rumah haha.. Kadang kadang perfume yang mak pakai tu harga mahalllll..(yang mahal selalu dapat hadiah la.. nak beli sendiri idok le haha) Lagi banyak mak guna ..lagi cepat la habis.. Dah satu keje nak kena tunggu birthday tahun depan pulak untuk Mak dapat perfume hadiah harijadi hampehhhh haha

Satu hari Mak keluar dengan adik mak..Masuk je kat dalam kereta dia.. Mak aiiiii wangi dia boleh buat hidung mak luruh haha.. Bila Mak tanya perfume apa. Dia kata perfume murah je. So Mak pun abaikan je lah. Dah kompom kompom kalau perfume murah ni lepas spray je wangi.. Ngko tunggu lah bila dah sejam nanti. Tak yah sejam.. setengah jam pun cukuplah.. Kompom bau hilang. Jadi kami pun terus le jalan cuci mata kat Time Square..


Bila namanya perempuan berjalan 5-6 jam tak terasa.. Nasib baik anak call ingatkan suruh balik. Kalau tak mau bentang tikor tidur kat depan mall tu kekdahnya haha..Time nak balik dan nak  beratur bayar parking dengan adik mak. Mak perasan something. Hmmm bau perfume murah adik mak tu masih kuat baunya. Mak jadi curious.


Dalam kereta . Mak tanya jenama apa adik mak pakai. Dia kata jenama PUDORE. Mak aiii tak pernah dengor pun. Terus teringin. Maka akhirnya berjaya juga Mak Dara dapat PUDORE pertama Mak dengan bauan BOMBSHELL tu..

No automatic alt text available.
 PUDORE

Haaa inilah ghopernya PUDORE tu.. Dan ini pendapat Mak Dara tentang PUDORE ni ye


BAU

Bau adalah satu perkara subjektif. Kadang ada yang suka bau yang lembut dan soft. Ada yang suka bau keras sampai dua blog bangunan boleh bau hahaha. Terpulang lah.. Tapi bagi Mak Dara bau BOMBSHELL ni memang the bestttt la... soft jer.. takdelah nak menusuk hidung orang haha.. Patutlah jadi bestseller diorang

SAIZ PUDORE FRAGRANCE

Pudore Fragrance ada 2 jenis saiz iaitu botol bersaiz 30ml dan 10ml Yang kecil tu sesuai bagi yang suka bawak dalam handbag. Kecik je jadi muat le nak dibawa ke dalam handbag korang tu. Haa yang besor tu untuk pengguna tegar. Sebab banyak sikit jadi bolehlah spray banyak banyak sikit. Tapi kalau handbag korang jenis yang besor bawak je yang besor ke kecil yang penting anda boleh spray je sentiasa. Mak pilih yang besorrr sebabkan mak pun besorrrr hahahaha
No automatic alt text available.
30ml

No automatic alt text available.
10ml



BESTSELLER FOR HER FOR HIM

Semua orang suka certain bau.. Tapi kebanyakkan sukakan bau yang sama.. Dan bau yang paling diminati ramai dan menjadi Antara bestseller Perfume For Her adalah Victoria Secret Bombshell & Avril Lavigne Forbidden Rose . Best Seller Perfume For Him pula adalah Paco Rabanne 1 Million & Invictus. 

No automatic alt text available.

TAHAN BERAPA LAMA?
Jangka waktu pemakaian pun sangat subjektif. Kadang kadang ada yang pakai pagi sampai tengah malam pon masih bau wangi lagi.. Ada yang terlebih lasak kejap je . Tapi bagi mak kurang kurang pun mak pakai PUDORE ni 8 jam jugak dia bertahan.


Image may contain: text

HARGA MINYAK WANGI PUDORE

Dak sembang pot pet pot pet pasal PUDORE lupa nak habaq harga. Untuk 10ml RM22 dan untuk 30ml RM59 sahaja. PUDORE ni jual secara online je.






LAMAN WEB PUDORE


FB PAGE PUDORE


INSTAGRAM PUDORE


Pendek kata waima perfume murah ke mahal ke yang penting kualiti. dan yang paling PENTING!!!!!!!!!!!!!! 

PERFUME PUDORE
60KG KEATAS PUN
BOLEH GUNA!!!!!
Gitewwwwwww hehe!!!!!!!!!!!!
                    

Tuesday, April 17, 2018

Majlis Pelancaran Produk PIBF Dan Pemenang Face Of Zeeta 2018

Image may contain: 5 people, including Nabila Syifaa and Zakiah Arazak, people smiling, people standing
Majlis Pelancaran Produk PIBF Dan Pemenang Face Of Zeeta 2018 

Assalam duhai teman. Hari ni Mak Dara nak kongsikan satu cerita dengan uols tentang sebuah majlis yang baru Mak Dara hadiri beberapa hari yang lalu iaitu Majlis Pelancaran Produk PIBF Dan Finale Face Of Zeeta 2018  . Pernah dengar tentang produk ZEETA? Mestiii pernah kan... Tapi pada yang tak pernah meh mak nak habaq mai..

Zeeta bermula sebagai pengeluar produk kecantikan pertama berasaskan mawar organic pada awal 2010.  Zeeta kini gah berdiri dengan 9 rangkaian produk terbaik iaitu serum muka, garam mandian, krim muka siang dan malam, pencuci muka, skrub badan, pati mandian, pencuci Miss-V wanita, pati mawar dan wangian terapi. Produk signature Zeeta iaitu Rose Face Serum telah mula menguasai pasaran kerana keyakinan pengguna dengan fomulasi baru yang berkesan .

Mak Dara antara pengguna tegar ZEETA ENERGY BOOSTER sejak 2 tahun lalu lagi. Bauan lembut bunga ros memberikan efek ketenangan minda kepada si pemakai. 



 Pelancaran Produk PIBF Dan Finale Face Of Zeeta 2018

Siapa dibelakang Tabir kejayaan kepada produk ZEETA ni? Haaaa dia merupakan salah satu idola Mak Dara. Teringin rasanya nak berjaya macam beliau. Dia tidak lain dan tidak bukan ialah Puan Zaiti Noordin .

Image may contain: 1 person, smiling, closeup

Puan Zaiti Noordin merupakan anak kelahiran Perlis, telah melibatkan diri di dalam dunia keusahawan selama 10 tahun,  Kini sudah10 tahunPuan Zaiti menerajui Zeeta di bawah syarikat pengurusan Richnine Resources Sdn Bhd yang di usahakan bersama suami tercinta. Zeeta kini telah berjaya melebarkan sayapnya ke Indonesia selepas berjaya di Singapura. Menjadi matlamat Puan Zaiti sekarang ini untuk membesarkan Empayar Zeeta ke seluruh Asia Tenggara.

Image may contain: Adza Irdawati Adenan and Zaiti Noordin, people smiling, closeup
Mak Dara bersama Puan Zaiti Noordin 

Image may contain: 5 people, including Adza Irdawati Adenan, people smiling
Mak Dara bersama blogger blogger meletops
Uyul Kak Hanny dan Ellie Toh..

Bertempat di Hotel Ancasaa KL dan bertemakan Putih dan Ungu suasana kemeriahan dapat dirasakan oleh para tetamu. Mata tertumpu kepada para finalis Face Of Zeeta 2018 Pertandingan ini merupakan pencarian serta mencungkil potensi diri gadis dan wanita yang layak menjadi ikon Zeeta 

Image may contain: 7 people, including Juliewiduri Ibrahim, Mel Lissa and Nurmujahidah Ismail, people standing
finalis Face Of Zeeta 2018

Image may contain: 5 people, people sitting and indoor
Para juri untuk Face Of Zeeta 2018

Dan enam finalis yang telah berjaya ke peringkat akhir pencarian Face Of Zeeta 2018 ialah Puteri Ira , Nur ZubilahMahirah Adam , Iffah SyahirahSyafirah Idris dan Fazeera Jasli . Keenam enam finalis ini bukan sahaja memiliki wajah yang cantik. personalitty yang menarik , mereka juga bijak dan mempunyai bakat dan kelebihan masing masing. Ada antara mereka yang pandai menyanyi , bermain gitar dan banyak lagi. Mak Dara tengok berkerut kerut jugalah wajah juri juri pada petang itu untuk memilih para pemenang hehe..  Dan pemenangnya ialah...

Face Of Zeeta 2018, Finale Face Of Zeeta 2018, Majlis Pelancaran Produk PIBF, pengasas produk Zeeta, PIBF (program insentif Business Founder), Puan Zaiti Noordin, Zeeta, Zeeta Serum Mawar
PEMENANG FACE OF ZEETA 2018 
Tempat Pertama Puteri Ira  , Tempat Kedua Nur Zubilah ,Tempat Ketiga Mahirah Adam


Tahniah kepada semua pemenang dan juga kepada finalis finalis . Semoga dengan kemenangan ini dapat membuka laluan kepada anda untuk lebih maju jaya di masa hadapan insyaallah.. Ok habis bab Face Of Zeeta 2018 . Mak nak cerita pulak tentang Majlis Pelancaran Produk PIBF yang diadakan serentak dengan majlis ini. 

PIBF ialah Program insentif Business Founder kepada pembabitan wanita untuk menjadi usahawan yang berjaya. Kumpulan pertama program ini telah di hadiri oleh 15 orang peserta. Selepas program, para peserta terus dibimbing selama 3 bulan dan 5 orang peserta berjaya melancarkan jenama dan produk mereka hanya selepas 4 bulan.
5 Founder yang menyertai program pibf dan telah berjaya melancarkan produk sendiri iaitu :

Nida Hashim – Pengasas produk jenama LYPSYNC – merupakan lipbalm HOME MADE berasaskan bahan semulajadi.

*Syamira Sabudin – Pengasas produk jenama BAMBALM. Terdapat 9 jenis balm – Happy Tummy, Bugs Off, Kids Chest Rub, Baby Chest Rub, Immunity Booster,Calming, Skin Rub, Focus Balm dan Sweet Sleep.

*Reen Mohamed Noah –  Jenama Reen Dzakrin yang lebih menumpukan kepada pakaian tempahan custom-made dan rekaan khas yang eksklusif, untuk semua majlis dan acara.

*Intan azirah  –  Founder kepada jenama Pure Darling. Mengeluarkan produk sabun penjagaan kulit berasaskan madu kelulut, selamat & bebas bahan kimia berbahaya.

*Diana Mamadil –  Pengasas produk jenama Ann Dee. Ann Dee Sugar Body scrub terdapat dalam 3 jenis iaitu: 1. Slimming , 2. Moisturizing, 3. Relaxing
Image may contain: 5 people, people smiling, text

Image may contain: 3 people, people smiling, people standing and indoor

VIDEO MAJLIS PELANCARAN PRODUK PIBF & FINALE FACE OF ZEETA oleh Mak Dara 

Akhir kata , Mak Dara nak ucapkan tahniah kepada pemenang FACE OF ZEETA 2018 . Tahniah juga kepada 5 founder produk yang telah berjaya menghasil dan melancarkan produk produk mereka pada majlis ini. Namun setinggi dan sekalung tahniah dan pujian harus diberikan kepada Puan Zaiti , suami dan seluruh warga kerja Zeeta kerana telah berjaya menjayakan majlis yang hebat ini. Tahniah.. Tahniah.. Tahniah.. Semoga ZEETA melangkah lebih maju kehadapan insyaallah..



Saturday, April 14, 2018

Bengkel Videofon Kelab Blogger Ben Ashaari 

Take 1⃣, take 2⃣ Action...!! 📽🎥

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI akan meneroka ilmu videofon bersama Kamalia kamal dari @thephotolicious di MaTic pada 15 April 2018. 

Terima kasih kepada penaja yang membantu menjayakan workshop kami 

Tajaan lokasi : @maticmy

Tajaan sarapan: @bluegingerr & @khaisyadelite

Tajaan Makan tengahari: @dlailasuperpower


#kbba9 #bengkelvideofonkbba9 #aktiviti #videofon #kelabbloggerbenashaari 


PUDORE Minyak Wangi Viral , Halal Dan Murah Pilihan No 1 Malaysia

Mak Dara adalah sejenis manusia yang setiap kali sebelum keluar rumah (selain dari baca doa keluar rumah), Pastiinya mak akan capai minyak wangi dan spray penuh satu badan. Tambahan kalau ada mesyuarat yang penting.. Lagi balun spray sampai berkabus rumah haha.. Kadang kadang perfume yang mak pakai tu harga mahalllll..(yang mahal selalu dapat hadiah la.. nak beli sendiri idok le haha) Lagi banyak mak guna ..lagi cepat la habis.. Dah satu keje nak kena tunggu birthday tahun depan pulak untuk Mak dapat perfume hadiah harijadi hampehhhh haha

Satu hari Mak keluar dengan adik mak..Masuk je kat dalam kereta dia.. Mak aiiiii wangi dia boleh buat hidung mak luruh haha.. Bila Mak tanya perfume apa. Dia kata perfume murah je. So Mak pun abaikan je lah. Dah kompom kompom kalau perfume murah ni lepas spray je wangi.. Ngko tunggu lah bila dah sejam nanti. Tak yah sejam.. setengah jam pun cukuplah.. Kompom bau hilang. Jadi kami pun terus le jalan cuci mata kat Time Square..


Bila namanya perempuan berjalan 5-6 jam tak terasa.. Nasib baik anak call ingatkan suruh balik. Kalau tak mau bentang tikor tidur kat depan mall tu kekdahnya haha..Time nak balik dan nak  beratur bayar parking dengan adik mak. Mak perasan something. Hmmm bau perfume murah adik mak tu masih kuat baunya. Mak jadi curious.


Dalam kereta . Mak tanya jenama apa adik mak pakai. Dia kata jenama PUDORE. Mak aiii tak pernah dengor pun. Terus gigih pesan suruh adik Mak belikan satu untuk Mak. 




Image may contain: Adza Irdawati Adenan, smiling, phone, closeup and indoor
Mak Dara dan PUDORE 


BAU

Bau adalah satu perkara subjektif. Kadang ada yang suka bau yang lembut dan soft. Ada yang suka bau keras sampai dua blog bangunan boleh bau hahaha. Terpulang lah.. Tapi bagi Mak Dara yang dijemput  ke HQ PUDORE ni sempat le bau beberapa sample perfue ni. Dan kebanyakkannya bau memang harummmmmmm... Semua pun mak nak bau.. Sampai banyak kali juga terpaksa hidu bau coffee untuk hilangkan bau yang sebelumnya untuk terus bau botol botol yang seterusnya. Kesimpulannya semua pun wangiiiii wangiiiii belako.

SAIZ PUDORE FRAGRANCE

Pudore Fragrance ada 2 jenis saiz iaitu botol bersaiz 30ml dan 10ml Yang kecil tu sesuai bagi yang suka bawak dalam handbag. Kecik je jadi muat le nak dibawa ke dalam handbag korang tu. Haa yang besor tu untuk pengguna tegar. Sebab banyak sikit jadi bolehlah spray banyak banyak sikit. Tapi kalau handbag korang jenis yang besor bawak je yang besor ke kecil yang penting anda boleh spray je sentiasa.

No automatic alt text available.
30ml

No automatic alt text available.
10ml

BESTSELLER FOR HER FOR HIM

Semua orang suka certain bau.. Tapi kebanyakkan sukakan bau yang sama.. Dan bau yang paling diminati ramai dan menjadi Antara bestseller Perfume For Her adalah Victoria Secret Bombshell & Avril Lavigne Forbidden Rose . Best Seller Perfume For Him pula adalah Paco Rabanne 1 Million & Invictus. 

No automatic alt text available.

TAHAN BERAPA LAMA?
Jangka waktu pemakaian pun sangat subjektif. Kadang kadang ada yang pakai pagi sampai tengah malam pon masih bau wangi lagi.. Ada yang terlebih lasak kejap je . Tapi kebanyakkan yang ditanya rata rata menyatakan perfume ni tahan selama 8 jam.


Image may contain: text

HARGA MINYAK WANGI PUDORE

Dak sembang pot pet pot pet pasal PUDORE ni mesti ramai dah tak sabar nak dapattkan PUDORE ni kan.. Tapi nak tahu la dulu beraapa harganya.. Betul tak.. Ok Untuk 10ml serendah RM22 sahaja manakala untuk 30ml, serendah RM59 sahaja. MURAH kan?

APa? Nak tahu lebih lanjut tentang PUDORE? Adoii kalau nak tulis tentang bertapa bestnya PUDORE ni jenuh berpinor dan berpijor mata korang nak membacanya. Apakata Mak Dara mudahkan dan korang tekan je play video kat bawah ni . Video interview Mak Dara bersama Orang Kuat PUDORE iaitu Encik Rafiq B. Abdul Razak




Haaaa.. Bertambah exited nak dapatkan PUDORE kan? Ok ok meh mak dara berikan detail bagaimana nak dapatkan Minyak Wangi PUDORE ni ye..Oleh kerana PUDORE beroperasi 100% online maka anda boleh layari website mereka di...

LAMAN WEB PUDORE


FB PAGE PUDORE


INSTAGRAM PUDORE


Meh Mak nak kongsikan gambor mak dan beberapa lagi blogger yang hots hots lagi meletop yang telah ke HQ PUDORE di shah alam tempoh hari.

Image may contain: 10 people, including Lynda Combi, Zakiah Arazak, Adza Irdawati Adenan and Halim Nadzeri, people smiling, indoor
antara blogger yang dijemput 

Image may contain: 10 people, including Redzuan Rashid, Zakiah Arazak, Adza Irdawati Adenan and Halim Nadzeri, people smiling, people standing and indoor
Tqqqq Adik Halim sudi jemput Mak Dara

AKHIR KATA DARI MAK DARA 

Muka cantik personaliti meletops tapi badan BERBAU.... ohhhh NOOOOO.. jangan biarkan orang menjauhi dari anda.. mari cuba perfume dari PUDORE FRAGRANCE .. pasti ramai yang akan cuba merapat dengan anda 😉 Jom la be  



Jadi jom la dapatkan PUDORE beramai rami dan sama sama mewangikan diri jommmm hehehe

Friday, April 13, 2018

Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018

Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018

Dam dam dum bunyi mercun.... ehhhh puasa pon belum nak main mercun hehe... takpe walaupun posa pun belum start lagi tapi tak salah kalau nak prepare baju raya awal awal kan.. so nanti takde la kalut time raya nanti. Ok moh Mak Dara nak khaborkan tentang Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018

"Bersempena dengan ketibaan Ramadan yang saban tahun dinantikan oleh seluruh umat Islam khususnya, bakal berlangsung JUALAN BARANGAN RAYA FESTIVAL RAMADAN PUTRAJAYA 2018 bermula 17 Mei 2018 (1 Ramadan 1439) selama sebulan bertempat di Dataran Putrajaya, Presint 3. Dengan objektif untuk menyatukan ukhuwah rakyat Malaysia yang berbilang agama dan budaya, penganjuran festival ini juga membuka peluang perniagaan kepada usahawan muda yang pada hari ini seakan menjadi satu senario menarik setiap kali tibanya Ramadan.
Festival Ramadan Putrajaya 2018 disasarkan untuk mereka yang berada di kawasan seperti Bangi, Kajang serta kejiranan yang berhampiran bagi memudahkan mereka merancang masa untuk persiapan raya sepanjang Ramadan. Di samping itu, festival tersebut turut menawarkan pelbagai aktiviti menarik sepanjang Ramadan untuk para pengunjung.

Selain itu, turut disediakan hadiah utama yang berupa sebuah kereta ataupun motosikal untuk cabutan bertuah, persembahan ‘busking’ para artis popular masa kini, penampilan artis-artis istimewa yang akan diumumkan dari masa ke masa serta akan diserikan lagi dengan gerai para selebriti terkenal seperti Ella, Hanez Suraya, Kaka Azraff, Ekin, Leez Rosli, Sofi Jikan, Haiza, Saiful Apek, Siti Sarah, Shuib dan ramai lagi. Program ini menggabungkan seramai 30 selebriti terkenal tanahair.

Image result for Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018

Malah, turut diberikan perhatian khusus dalam penganjuran festival ini adalah program kerohanian. Tazkirah Ramadan bersama selebriti pilihan dan ceramah agama dari penceramah jemputan bakal menghiasi kalendar sepanjang bulan tersebut. Sebelah petang pula, program bubur lambuk akan memeriahkan lagi festival tersebut. Hujung minggu pula, direncanakan majlis iftar bersama anak-anak yatim yang terpilih.
Tumpuan juga akan diberikan kepada barisan gerai daripada pelbagai jenama terkenal dari kalangan hijabista dan lain-lain. Penjualan di gerai akan merangkumi tawaran pakaian muslimin dan muslimah terkini, alat solek, perhiasan rumah serta kuih raya untuk persediaan Syawal kelak. 

Pastinya Festival Ramadan Putrajaya 2018 akan memudahkan persiapan keluarga mahupun individu kerana di sinilah bakal tertumpunya pelbagai aktiviti menarik dari segi intelektual dan kerohanian, penawaran jenama terkenal yang mampu milik dan juga ruang untuk beramah mesra dengan personaliti popular tanahair. 

Untuk maklumat dan informasi terkini, sila hubungi;

Unit Publisiti Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajya 2018

(TEL: Izainil: 017-3031 953/ Ashraf 017-8892909) "

Saturday, April 7, 2018

Bajiwoa Studio Fotografi Termurah Di Shah Alam

Anda sedang mencari studio untuk photoshoot atau mencari photographer . Tapi budget anda amat terhad. Anda ingin mencari pakej pakej photografi yang MURAH dan BERPATUTAN ?? Berita baik untuk warga Shah Alam kerana BAJIWOA STUDIO menawarkan pakej  mampu mulik dan TERMURAH di Shah Alam. Pakej nya bermula dari RM 50 aje uols..


Bertempat di No 40-1F Jalan Setia Perdana AY U13/AY Bandar Setia Shah Alam terletaknya studio ini . 

Image may contain: text

Bajiwoa Studio menawarkan servis photographer dan juga sewa studio kepada mereka yang menginginkan perkhidmatan studio lengkap dan khidmat photographer yang terbaik. Jika tuan puan menyewa studio sahaja tanpa photographer, harganya cuma serendah RM50 sejam manakala jika tuan puan ingin menyewa pakej studio, harganya cuma serendah RM100 sahaja bagi setiap jam. Murah kan?

Bajiwoa Studio selalu menjadi pilihan kepada pemilik produk produk pakaian , barangan kecantikkan dan banyak lagi. Dengar khabar mereka juga ada servis untuk menyiapkan tugasan tahun akhir jurusan fotografi. Fuh pendek kata semua yang berkaitan dengan fotografi boleh menggunakan servis dari mereka.

Tapi sebelum Mak Dara beritahu tentang pakej pakej yang ditawarkan , mohle berkenalan dengan pemilik Bajiwoa Studio ini terlebih dahulu..

Image may contain: textImage may contain: 1 person, smiling, text
Pemilik studio ini adalah anak kelahiran kedah yang merantau ke Selangor meneruskan minat selaku photographer. Atas dasar minatnya terhadap dunia fotografi, beliau telah membuka studio photoshoot. Dengan nama diberi Abdul Aziz, beliau mula serius dalam bidang fotografi atas dasar minat dan pernah menjalankan sesi fotografi dengan beberapa jenama terkenal dan juga sebahagian photoshoot bersama jabatan kerajaan.

Ok dah berkenalan dengan owner baruulah boleh buka bicara tentang harga "mas kawen"nya betul tak hehe.. Ok mari kita lihat antara pakej yang disediakan.

Image may contain: one or more people and text

No automatic alt text available. No automatic alt text available.

Image may contain: text  Image may contain: text

Image may contain: text  No automatic alt text available.

Itu  antara beberapa pakej yang ditawarkan oleh Bajiwoa Studio . Tapi kalau nak tahu lebih detail kenalah tonton video interview Mak Dara bersama permilik Bajiwoa Studio ni ok..

video interview Mak Dara bersama Su Aziz permilik Bajiwoa Studio

Alang alang dah berada di sana. Mak Dara dipelawa untuk mengambil gambar oleh Encik Su Aziz.. Apalagi.. Berdesup laju Mak Dara berdiri depan kameranya. Bukan senang untuk mengambil gambar di studio dan mendapat sentuhan magis Encik Su dan lensa kameranya tu ..
  

         

Image may contain: 1 person, standing


Image may contain: Adza Irdawati Adenan, smiling, standing

Fuhhhh terasa macam model dibuatnya.. Yang bestnya En Su Aziz tidak lokek dengan ilmu. Dia memberi tips tips untuk posing untuk mendapatkan hasil gambar yang terbaik.. 

Bagi mereka yang nak mendapatkan khidmat dan servis dari Bajiwoa Studio boleh hubungi mereka di...

https://www.facebook.com/bajiwoastudio/

CALL / WHATSAPP
019426411

ALAMAT
No 40-1F Jalan Setia Perdana AY U13/AY 
Bandar Setia Alam

Shah Alam, Malaysia

EMAIL

Selamat BANGUNKAN JIWA bersama BAJIWOA STUDIO




THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK