Friday, June 8, 2018

Pakej Umrah , Ziarah dan Pelancongan bersama Juara Travel & Tours Sdn Bhd

Assalammualaikum duhai teman . Apa khabar.. Macam mana dengan puasa anda setakat hari ni? Ok? Alhamdullilah.. mari lah kita pakat pakat mencari pahala dan redha Nya di bulan yang mulia ini insyaallah.. 

Baiklah.. nak tqnya sikit.. ada tak antara anda yang tengah tercari cari pakej umrah dan haji? Antara yang paling dititikberatkan of cause la mencari agensi yg boleh dipercayai dan kalau boleh tu , kalau dapat agensi yang telah berbelas tahun dalam bidang ini lagi bagus . Kerana kalau dah lama agensi tu beroperasi bermakna agensi tu boleh dipercayai la kan.. Atau kalau boleh bila nak melancong tu kita tak risau kena tipu dek caj caj tersembunyi? Jika anda mencari kriteria macam tu.. Moh Mak Dara nak Khaborkan tentang Pakej Umrah, Ziarah dan Pelancongan bersama Juara Travel & Tours Sdn Bhd


Segalanya ada di dlm @juarahq !! Follow sekarang utk mengetahui info info serta pakej 2018 yg confirm menarik hati.

.Nak Daftar Mudah Jee... 👇🏻

Boleh hubungi mereka di :

📲 Pejabat: 03-92267105

Whatsapp: www.wasap.my/60182204406 (ANIS)

Whatsapp: www.wasap.my/60179027713 (MUHAIMI)

Whatsapp: www.wasap.my/60193888710 (AFIQ)

Whatsapp: www.wasap.my/60193704551 (AINA)

Emel: infojuara@gmail.com

Website : www.juaratravel.com.my

Facebook: www.facebook.com/juaratravelHQ/

Instagram : www.instagram.com/juarahq

Semoga anda dapat melakukan Pakej Umrah , Ziarah tanpa was was lagi. Insyaallah.. 


Wednesday, June 6, 2018

WAKE UP 4 GAZA Misi Mulia Dr. Ahmad Sani Araby

MISI INI HANYA DIKIRA BERJAYA JIKA

RAKYAT MALAYSIA 'WAKE-UP' NYATAKAN KECAMAN KE ATAS KEPUNGAN GAZA

----------------------------------------------

DAN Tindakan yang paling diperlukan adalah menyumbang Infaq/Derma/Zakat untuk Tabung Kilat Bantuan Kemanusiaan Gaza(MAPIM) agar misi ini dapat laksana project bantuan terdesak di dalam Gaza


Ayuh berikan

'ONE MOMENT FOR GAZA'

Mereka masih kekurangan RM308,586

untuk bawa ke Gaza dalam misi WakeUp4Gaza ini fasa pertama. Jumlah sasaran adalah RM1, 500,000 meliputi 3 fasa. Urgent Help Needed!!

-----------------------------------------------------------

2 CARA MUDAH MENYUMBANG KE 

TABUNG KILAT KEMANUSIAAN GAZA (MAPIM)

------------------------------------------------------------

1. Saudara yang prihatin boleh terus menyumbang melalui bank pilihan secara online (FPX):

INFAQ KLIK ▶ www.billplz.com/tabungkilatgaza

INFAQ KLIK ▶ www.billplz.com/tabungkilatgaza

INFAQ KLIK ▶ www.billplz.com/tabungkilatgaza

ATAU

2. Salurkan Sumbangan Menerusi Maybank Islamic Akaun No : 562834636620 (Dana Mapim)

Boleh emailkan slip sumbangan kepada admin@tabungsyria.com atau send whatapps ke no 017-4744-030

Dr. Ahmad Sani Araby

WakeUp4Gaza Mission : Malaysian Envoy


Tuesday, June 5, 2018

Selamat Tinggal Mak..

Innalillahiwainnaillaihirojiun.. Semalam pada 4hb June , sebelum saya sempat melangkah ke bilik mesyuarat di RTM saya mendapat berita bahawa ibu mertua saya Norani Mat Yusof telah menghembuskan nafasnya yang terakhir.. subhanallah getar seluruh badan namun terpaksa juga melangkah masuk dan teruskan mesyuarat . walaupun tak dapat tahan air mata.. 


Selamat tinggal mak.. perginya mak di bulan puasa yang mulia... semoga Allah swt meletakkan mak di golongan orang yang beriman aamin ...

Al Fatihah


Monday, June 4, 2018

KUIH RAYA MUR MUR OLEH ADZA TUTY & ADZA RINA



Dah beli kuih raya belom.. dah ke belom.. dah ke blom.. Haaa jangan nak why bother why bother sangat bab  kuih  raya ni tau.. kalau tak buat atau beli lagi kuih raya ni mau semuaa tetamu yang datang beraya ke rumah korang geget pinggan kosong je pagi raya nanti.. Moh beli kuih raya yang SEDAPPPP dan MUR MURRRRR ni dari adik adik Mak Dara ni Meh..  memperkenalkan KUIH RAYA MUR MUR OLEH ADZA TUTY & ADZA RINA

Image may contain: food

Adik ketiga Mak Dara ADZA TUTY  jual kuih Popia Choco-Nut
Popia Choco-Nut ni diperbuat dari popia roll disaluti coklat bersama campuran kacang tanah & kacang tumbuk) 80-85 pcs per bottle
HARGA
1 = rm28, 2 = rm55,
3 = rm80, 4 = rm100 (boleh campur)

Image may contain: candles and food

Adik keempat Mak Dara ADZA RINA pulak jual kuih Chocolate Crispy
Chocolate Crispy yang diperbuat daripada Cornflakes & bubble rice coklat) 50pcs
HARGA
1 = rm35, 3 = rm100

Image may contain: food

Image may contain: food

Haaaa meh le rasa kuih raya dari adik adik mak dara ni.. Free COD area Setapak, Wgsa Maju & berdekatan KL. Luar KL delivery charge rm10 utk minyak & tol . Kalau nak beli sebut nama Mak tau.. Kompom depa akan buat kuih dengan lebih kasih sayangggggggggg hehehe.. 

Btw selamat berpuasa dan selamat hari raya chuols.....


Saturday, June 2, 2018

Sampul Raya Mur Mur By Gee Razak

Dah beli sampul raya belom.. dah ke belom.. dah ke blom.. Haaa jangan nak why bother why bother sangat bab duit raya ni tau.. kalau tak kasi mau berguling guling anak anak pagi raya nanti.. Moh masukkan duit raya anda ke sampul comel dan mur murrrr je ni.. macam macam design dan gambor ada.. dari upin ipin , frozen, hello kitty, minion, baby shark dan sampul Kedah FA pun hado.. semua yang have have atau yang tak berapa have have pon boleh miliki sampul raya ni k.. 


harganya satu plastik RM4 je kalau beli tiga RM10.. ni Gee Razak ustazah yg ngajor akak ngaji yang jual.. Ustazah ni bkn saja pandai ngajar ngaji .. dia juga pandai masak dan jual kek yg termurahhhhhh di setapak wangsa maju .. dia juga jual sampul raya ni.. Nak beli boleh whatsapp di no 0172377237- Nizam ya..

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK