Saturday, October 20, 2018

FACIAL OAT MASK Dan RAWATAN SKIN TAGS DARI SPA MUSLIMAH BIOPEARL TERBAIK DI SETIA ALAM

Wanita dan kecantikkan memang tak dapat dipisahkan. Kita akan sentiasa mencari produk atau rawatan terbaru untuk kita cuba dan pakai untuk cantik betul tak? Tapi adakah semua produk atau rawatan yang kita cuba tu selamat? Haaaa jangan main taruk je semua bahan kimia kat muka tu dik.. Muka nak pakai lama tuuu hehehe.. Apakata kita cari rawatan atau produk yang betul betul bagus dan berkesan. Jadiiiii.. Hari ni Mak Dara nak kongsikan dengan anda pengalaman Mak Dara menjalani dua jenis rawatan yang sungguh lain dari yang lain iaitu rawatan FACIAL OAT MASK dan juga rawatan pembuangan Skin Tag yang terdapat di SPA BIOPEARL  SETIA ALAM

Image may contain: table and indoor

SPA BIOPEARL
SPA BIOPEARL  SETIA ALAM merupakan sebuah spa khas buat muslimah.. Haaa bagi kita yang muslimah dan terutamanya yang berhijap tak payah lagi pening pening untuk cari spa yang ada ruang tertutup khas untuk kita yang berhijab lagi.. Tak perlu gusar nak kena jaga aurat sana sini masa nak dapatkan rawatan, sebab dalam spa ni semua staff dan kakitangan adalah wanita uols.. 

Image may contain: Zaiti Noordin, smiling
Puan Zaiti Noordin Founder Produk Zeeta 
dan Co Founder Biopearl

SEBELUM RAWATAN
Terbaikkkk mengenai Spa Biopearl ni.. Sebaik saja anda masuk kedalam Spa anda akan bertemu dengan staff mereka yang sangat ramah tamah. Rasa macam dah kenal lamaaa dah hehe. Dan perkara pertama yang harus dilakukan ialah kita akan mulakan dengan sesi consultation bersama beautician. Sesi consultation ni adalah untuk mengetahui apakah masalah yang anda hadapi? Masalah jerawat ke, jeragat, masalah kulit muka ka badan ka ke, masalah sakit badan na berurut ke? dan kemudian diorang nak tahu apakah goal anda? Nak cantik macam artis korea ke atau macam mana, just habaq saja kat depa dan mungkin depa akan cadangkan dengan pakej pekej yang menarik. 

Dan setelah mereka memahami apa masalah anda mereka akan mencadangkan rawatan yang sesuai untuk menyelesaikan masalah anda.. Haaa bukaan pakai masuk spa main pilih pilih rawatan , macam pilih makanan dalam menu dan terus order ye hehe.. Di Spa Biopearl mereka memang sangat sangat mengambil berat akan keadaan kulit anda. Kalau sesuai rawatan yang anda pilih mereka akan kata sesuai. Kalau tak sesuai rawatan yang anda pilih diorang akan cadangkan rawatan yang dapat menyelesaikan masalah anda tu... Tapi lebih baikla dengar nasihat yang lebih pakar. Keje diorang hari hari nengok dan rawat orang. Dioarang semua sangat sangat terlatih. So diorang tahulah macam mana nak bantu kita, betul tak hehe
Image may contain: 2 people, people sitting and screen
Mak Dara sedang terangkan kepada Beautucion dan Puan Zaiti tentang
maasalah di wajah Mak.

Image may contain: one or more people
Kalau dah keturunan anak mami tu tak sah sembang tangan tak terangkat..
yang masalah muka bukan tangan ahahahahah

Image may contain: 1 person, sitting
Macam banyak lak masalah kulit muka mak dok komplen kat depa hahaha


Selesai saja sesi Consultation maka mereka cadangkan Mak Dara menjalani dua rawatan iaitu FACIAL OAT MASK Dan RAWATAN SKIN TAGS . Haaa rawatan apa tu siap ada oat.. nak suruh makan ka buat rawatan haha.. Sattt mak kasi clear kan hangpa na..

FACIAL OAT MASK 
Image may contain: 1 person

Kalau korang nak tahu FACIAL SIGNATURE OAT MASK PALING LAKU KERAS! DI SPA BIO PEARL SETIA ALAM ! PALING LARIS! PALING MELETOP! PALING WIN RESULT nak habaq hangpaaaaa... Mak Dara difahamkan rawatan menggunakan oat ini direka khas oleh founder Biopearls sendiri.. Fuhhhh Mak Dara sangat sangat terujaaaaa nak dapatkan rawatan yang terpanas di pasaranan ni..

Image may contain: Adza Irdawati Adenan, smiling, standing
Bersiap ke bilik rawatan
Image may contain: indoor
bilik rawatan yang sangatttt selesa..

Image may contain: 1 person
Fuhhh sejukk je rasa . Bau macam mushroom soup pun ada hehe

KEBAIKKAN RAWATAN OAT MASK
- Mengandungi Vitamin B1 & Fosfor bagi membaiki sel
- Mengencang & Menegangkan Kulit
- Mencerahkan Kulit secara semulajadi
- Memudarkan parut 


Video Mak Dara semasa rawatan OAT MASK
Apa yang Mak boleh cakap apabila dah selesai dapatkan rawatan ni ialah. FRESHHHHH!! memaang freshhh raasa kulit muka tatkala mask diperbuat dari oat tu ditanggalkan dari wajah Mak. Muka pun rasa nampak cerah sikit. Tepi tepi hidung yang macam berpasir pun clear habis.. Rasanya antara banyak banyak facial yang Mak Dara pernah lakukan.. Rawatan Oat Mask ni paling cepat nampak result.. Ni baru sekaali buat.. Kalau berkali kali? Fuhhhh mau gojesss terus mak kan kan kan hehehe...
RAWATAN SKIN TAG 
Nak tahu apa itu rawatan SKIN TAG? Rawatan SKIN TAG merupakan prosedur merawat biji di muka seperti biji di bawah mata . Untuk anda yang mengalami masalah muka berbiji-biji sampai rasa hilang confident, kulit kusam & liang pori terbuka, membuang whitehead & blackhead rawatan ni memang yang paling sesuai untuk anda.

Image may contain: one or more people and closeup
pic credit to Spa Biopearl

KEBAIKAN RAWATAN SKINTAG

- Proses rawatan untuk menghilangkan biji yang timbul jelas di muka supaya muka kelihatan bersih dan flawless.
- Rawatan terbaik untuk kulit muka yang mempunyai biji-biji kecil yang selalu merunsingkan anda.
- Membuang whitehead & blackhead
- Mampu menegangkan kulit muka dgn rawatan menggunakan formula dari France.
Image may contain: one or more people
pic credit to Spa Biopearl

JANGAN BIARKAN SKIN TAGS DAN OIL CYST 
MENGGANGGU PENAMPILAN ANDA...
.
Skin tags atau lebihan kulit banyak di kulit wajah tetapi tidak tahu cara nak buang. Antara penyebabnya ialah
- Faktor keturunan.
- Kolestrol berlebihan.
- Penjagaan kulit yang tidak betul dan konsisten.
Skintag dan oil cyst ni kalau tak dibuang dengan segera, boleh menjadi bertambah banyak dan membesar tau! Kulit muka juga akan kelihatan kotor dan tidak sekata.. Walaupun dah cover dengan make-up, masih nampak jugak timbunan kutil dan oil cyst ni.. Jadi jangan jadi pembiak lebihan kulit ok..

RAWATAN SECARA MANUAL

Satu kelebihan yang Mak Dara paling sukaaaaa di SPA BIOPEARL berbaanding spa spa yang lain ialah!!! kebanyakkan rawatan dijalankan secara MANUAL baq hangg.. Kata Puan Zaiti. Walaupun di spa mereka terdapat banyak alat alatan canggih dan terkini namun mereka lebih suka menggunakan proses rawatan secara manual. Memang sangat sangat RARE ok!!!!!.

Haaaa macam manaaaa?? Teruja takkkk?? Kalau nak tahu lebih detail mengenai rawatan rawatan yang ada di Spa Biopearl boleh nengok Video interview mak dara dengan Puan Zaiti di bawah ni 

Video interview mak dara dengan Puan Zaiti Noordin

‪STUDENT PROMOTION
Haaa di Spa Biopearl ada menawarkan pakej rawataan untuk para pelajar sekalian.. Hangpa para pelajar sekalian jangan lepaaskan peluang.. Jagalah kecantikkan dari dok tengah muda ni.. Jangan tunggu dah tua macam mak baru tergedik gedik nak pi dapatkan rawatan tau hehehe.. 

Image may contain: 1 person, eyeglasses
.
Jom dapatkan DISCOUNT PRICE bagi STUDENT yang berminat untuk lakukan rawatan di Bio Pearl SPA Setia Alam

Discount 15% - SINGLE SESSION
Diacount 20% - PACKAGE

Sooo la ni mak dan anak dah boleh sama sama dapatkan rawatan di Spa Biopearl Setia alam.. Jadi apa tunggu lagi jom cantik bersama sama.. Untuk mengetahui info lebih lanjut boleh hubungi mereka di:








ALAMAT SPA BIOPEARL
No.29-1-1, Jalan Setia Prima A, U13/A 
Setia Alam 40170, Selangor .

CALL / WHATSAPP

WAKTU OPERASI

Isnin - Jumaat
10.00 am - 7.00 pm
Sat 9am - 4pm
Sun 9am - 6pm

Image may contain: Adza Irdawati Adenan, selfie and closeup Image may contain: Adza Irdawati Adenan, smiling, closeup
one happy customer.. Terima kasih SPA BIOPEARL SETIA ALAM!!!!! muah ciketttt

Wednesday, October 3, 2018

TERLAJAK LENA DENGAN BANTAL ALA HOTEL JENAMA LEYNA


TERLAJAK LENA DENGAN BANTAL ALA HOTEL JENAMA LEYNA

Nak cari bantal.. nak cari bantal..Nak cari bantal.. nak cari bantal ala hotel.. Yes dah bermacam jenis bantal dah mak dara cuba.. bantal kekabu, bantal bulu itik.. bulu angsa.. bantal kapas, bantal sintetik.. bantal berubat.. ehh macam macam jenis bantal telah mak dara cuba.. Tapi semua macam tak ngam dengan Mak Dara. Almaklumlah Mak Dara ada INSOMNIA. Memang susah naw nak dapat lelap apatah lagi nak tidoq lena.

Last last kawan Mak Dara kenalkan Mak Dara dengan bantal jenama LEYNA . Mulanya malas dah nak berhabis duit lagi untuk beli bantal baru. Tapi cuba je lah untuk jaga hati teman Mak yang ikhlas nak tolong mak tu... Maka Mak pun dapatkan dua biji bantal Leyna dari nombor telefon ejen yang diberikan oleh teman Mak tu.. Maka.......


TADAAAAAAAAAA.... MAK DARA BERSAMA BANTAL LEYNA

Tapiiiii sebelum kita kesana... Rewind balik saat saat Mak Dara menerima bantal LEYNA ni ok!!! Ala ala drama suka buat flashback gitew......

TANGGAPAN PERTAMA / FIRST IMPRESSION

Tatkala Mak terima je bungkusan bantal ala hotel ni. Mak dah cuak.. Eh apahal nipis naw . Macam mana nak tidur dengan bantal senipis ni.. Kalau ditindan dua tiga lapis pun belum tentu boleh tidur ni..


Tapi bila mak gunting aje plastik bungkusan bantal tu.. ZASSSSSSSSSS!!!! terus kembang setaman uols... GEBUUUUUUUUUUnyaaa mak ai... Rupa rupanya dioraang memang sengaja bungkus kasi nipis supaya senang diorang pos dan hantar pada pelanggan. Hmmm masuk akal jugak.. Kalau pelanggan nak beli sepuluh bantal jenuh nak kena hantor dengan van.. Ni kalau dah di pack nipis begini hantar atau pick up dengan motor pun takde hal ni..

gebuuuuu kannnnnn...

CORAK


Bila dah keluar dari sarung plastik.. Bila dah gebu setaman.. Baru Mak perasan sesuatu.. Iaitu CORAKnya.. Perghhhh Corak bantal LEYNA ni nampak exclusive dan cantik. Sekali pandang seperti bersarung bantal tetapi bukan.. memang itu adalah bantal itu sendiri. Haaaa save duit mak tak yah beli sarung bantal lagi.. Dan yang paling besttttt sebab warna dan coraknya memang sesuai dengan tema rumah mak dara yang monochrome iaitu hitam putih.. Sesuwaiiii oii..

FABRIK

Patutlah selesa naw naw.. Rupanya Bantal Leyna ni gunakan kain cotton. Kain kapas memang le selesa dan sejuk je kan.. Pegang pun dah sedap.. Tu belum letakkan kepala atas bantal ni lagi ni..

Bantal Leyna ni diisi dengan ISIAN POLYESTER YANG BERKUALITI TINGGI DAN BERMUTU. Disebabkan itu lah bantal LEYNA ni GEBU GABAS. Bukan itu sahaja,sekiranya dibasuh berulang kali sekalipun isiannya TIDAK BERKETUL-KETUL.

isian polyester

KEPALA dan BAHU FRIENDLY

Bantal LEYNA sangatlah SELESA dan direka BERSESUAIAN dengan KEPALA dan BAHU. Dan tidak ada masalah lagi dengan sakit kepala dan bahu selepas bangun tidur. Haaa Mak dara bukan saja ada masalah Insomnia. Mak juga ada penyakit Menieres Disesase.. Haaa tak pernah dengar kan penyakit ni? Ini sebab penyakit ni sangat rare . Di malaysia hanya berapa orang saja pengidapnya.. Maka bila mak kena serangan sakit ni je.. Mak akan cepat cepat telan ubat dan terus cuba tidur. Memang TERLAJAK LENA dengan BANTAL LEYNA ni.  Lepas bangun je rasa ok la sikit..Alhamdullilah..



CARA MENCUCI

Bantal LEYNA ni MUDAH DIBASUH menggunakan MESIN BASUH. Tetapi disarankan ia dibasuh menggunakan khidmat dobi.Tapi dek kerana di rumah mak dah ada wahser dengan dryer maka tak yah menggatal nak habiskan duit pegi dobi hahaha. Dannn paling penting isian polyester nya tak perlu dikeluarkan. Basuh ja sekali. JANGAN risau,isian polyesternya tak akan berketul-ketul. Tetap GEBUS GABAS lagi LEYNA ni.

abaikan laundry room mak dara yang berselirat dengan wayar wayar tu ye hehe

PIPING dan ZIP

LEYNA mempunyai jahitan PIPING di sekeliling bantal. Jadi,walaupun LEYNA ni dibasuh berpuluh kali sekalipun dalam mesin basuh ia tak kan keluar benangnya. Kekemasannya adalah terjamin.

Terdapat HIDDEN ZIP di bahagian tepi bantal Leyna ni. Tujuannya adalah untuk melaraskan ketinggian bantal. Hanya perlu keluarkan sahaja isian Polyester bantal sehingga mendapatkan ketinggian bantal yang disukai. Tapiii,janganlah pi buang pulak isian polyester tu. Simpan tau.


KELEBIHAN BANTAL LEYNA 

TIDAK MEMERANGKAP LEMBAPAN DAN HABUK. Jadinya tak kan ada masalah bantal menjadi lembik dan berbau busuk.

LEYNA mempunyai rekaan unik dari segi HYGINE. Ia TAK BERDEBU dan ANTI ALERGIK. Jadi,ia sangat sesuai digunakan oleh mereka yang mempunyai masalah Asma atau Resdung.

BUATAN MALAYSIA


Yessss yang penting bantal LEYNA ni buatan Malaysia. Yessss support le produk keluaran anak jati negara kita. Ni dok support jenama luaq negara buat apa betul tak? Kalau bukan kita yang support local product siapa lagi kannnnn!!!!


OK sekarang dah boleh fast forward ke masa kini. No more flashback flashback macam dalam drama tu ye hehehe..



Pendek kata .. BANTALL LEYNA ni memang sangat sangat sangat SELESA ! dan multipurpose.. Boleh jadi bantal untuk tidur, jadi lapik untuk buat keje atau update blog.. dan macam macam lagi la.. Ikut kreatif korang. Yang penting akan dijamin TERLAJAK TIDUR bersama Lena.. Tak percaya? Cubalah dulu baru tauuuuu.. Tapi kompom korang nak tau berapa harganya kannnnn...


Harga untuk sebijik bantal LEYNA untuk semenanjung adalah RM39 manakala untuk Sabah dan Sarawak adalah RM49 sebiji. Memang sangat sangat berbaloi.. Jadi jangan terlalu kedekut untuk mendapatkan tidur yang lena tauuuu...Untuk dapatkan tidur yang cuckup dan lena sangat sangat PRICELESS.

Harga Bantal Leyna - RM39 sebiji | RM100 4 biji.

Nak tahu info lebih lanjut atau nak dapatkan BANTAL LEYNA ni bolehlah klik di link di bawah ye..





SENARAI AGENT http://bit.ly/2OmAdzA

Disebabkan Mak Dara over exited dan teruja dengan bantal Leyna ni maka mak pon buat video review.. Moh le nengok sesamer..


Haaa amacam ada gaya jadi model iklan tak? kofkofkof.. hahaha.. Ok jangan lupa dapatkan BANTAL LEYNA.. Moh le kita leyna diulit bintang bersama sama dengan bantal ala hotel ni... jommmm...



THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK