Wednesday, January 24, 2018

Masih Bujang? 130,000 orang calon jodoh sedang menanti anda di Baituljannah

BILA NAK KAHWIN ? Walaupun hanya 3 patah perkataan dan ditulis dalam sebaris ayat kemudian disambung dan diucapkan dengan hanya sekali lafas namun kesannyaaaa.. Waduhhhhhhh menusukkkkk kalbu.. Mulalah teringat akan bait bait lagu "Sakitnya tuh di sini.. Ini lah antara dilema bagi si Bujang tiap kali nak balik kampung untuk menyambut raya , menghadiri kenduri , bertemu sanak saudara . Bukan di kampung sahaja bahkan di tempat kerja , atau di sebarang keramaian.. Tak banyak satu dua orang pasti akan bertanyakan soalan yang sungguh mengguris hati, limpa, rusuk, jantung, buku lali , siku ini hew hew hew.. Kalau setakat tanya aje takpe lah juga.. Ni kalau dah involve "macik dan pakcik bawang.. Mesti diasaknya segala jenis kata kata pedih .Mau buatkan kau nangis seperti menggigit tiga bakul bawang kekdahnya..

Adoiiii.. Siapalah yang tak nak kahwin kan.. Saya sendiri pun bujang.. Kalau ada jodoh buat saya yang telah ditakdirkan oleh Allah swt siapalah saya untuk menolaknya dan berkahwin sekali lagi kannn.. Tapi bukan senang nak cari calon yang baik yang hormat ibubapa yang serba serbi baiklahhh.. Di masjid kah? Di Kenduri kah? Di Fb Kah, Di tinder kah? Di Instagram, Wechad, snapchat atau di laman sosial yang lain. Tapi boleh percaya ke semua info dan gambar diletakkan dalam media sosial tu benar? Selamatkah kalau kita berkenalan atau mahu berjumpa dengan mereka itu. Takut nanti gambar dan semua detail dan info serta semua yang diupdate di laman sosial seperti ustaj dan ustajah namun realitinya TAK SAMA LANGSUNG.. Uiiii bahaya..

Jadi dimanakah lagi si bujang nak mencari jodoh kalau bukan di tempat tempat seperti di atas. Hmm pening kepala juga kan.. Ok tak payah nak garu kepala yang tak gatal tu dulu..  Daripada banyak banyak tempat untuk cari jodoh tahun 2018 ada satu platform dah disediakan,mencari jodoh seperti BAITULJANNAH .  



BAITULJANNAH  adalah sebuah laman web patuh syariah yang membuka peluang untuk anda bertemu calon pasangan sejati yang dicari. Dengar khabor hampir 130,000 orang calon pengantin sedang menanti anda di BAITULJANNAH . BETULKAH !!!!??  Haaaa sekarang mak nak tanya.. Sanggupkah lagi anda menerima kata kata pedas dari makcik dan pakcik bawang ? Cuba layan video pendek ini.. 





Haa kalau tak nak sakit hati dengan spesis bawang bawang itu.. Maka percayalah bahawa.. YA BETUL!!! 139,472 orang yang sudah mendaftar di BAITULJANNAH dan jodoh anda mungkin sedang menanti anda di sana. Fuhhhhhhteruja kan.. Macam mana nak Daftar.. Haa Meh Mak Dara habaq caranya ya..

  1. Buka laman BAITULJANNAH  (klik SINI @ link ini https://baituljannah.co/jodoh/KNNLB-MY)
  2. Lengkapkan profile anda
  3. Sila muatnaik gambar anda .
  4. Tunggu kelulusan admin selama 12jam – 24 jam
  5. Sila buat pengesahan nombor telefon




Haaa mudah jer caranyaaaa.. Dan lepas tu tunggu apalagi.. Anda dah mula mencari jodoh dan mula melihat profile profile bakal calon yang beribu ribu lemon itu.


KENAPA PERLU MENDAFTAR DI BAITULJANNAH



Di BAITULJANNAH ni bukan semua orang je boleh daftar ye.. Setiap aplication dan setiap calon yang mendaftar akan ditapis setapisnya. Bukan itu saja kalau anda dah jumpa calon yang berkenan dah serius mahu ke peringkat seterusnya iaitu sesi taaruf , Maka sesi taaruf anda tu juga akan dipantau.



Ini yang paling ditakuti oleh semua orang. Kalau dah mendaaftar nanti semua orang tahu nombor telefon dan alamat email anda.. Ohh BAITULJANNAH akan menjaga privasi anda. Jadi jangan risau dan takut ok.

BAITULJANNAH  bebas spam. Kalau anda lihat ada sebarang spam.. Report je terus ke pihak BAITULJANNAH  . Biar diorang settlekan.

BAITULJANNAH  Anti SEO. Jadi jangan dok risau lah kalau ada orang google nama anda akan keluar profile anda di BAITULJANNAH   ni... Ok apa tunggu lagi.. Moh le mencari jodoh .. Nanti kalau dah bertemu jodoh jangan lupa jemput Mak Dara makan kenduri pulak tauuuuu hehehe..



THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK