Tuesday, January 30, 2018

Aktiviti Zipline Di Chiang Mai 

Salam semua kesayangan. Pada tika dan waktu ni Mak Dara berada di Chiang Mai untuk kali ketiga.. memang besttt ke sini banyakkk aktiviti yang boleh dilakukan. Dan pagi tadi mak Dara dah melakukan aksi lagak ngeri iaitu aktiviti zipline yg sungguh mencabarrrrr 


sebelum nak turun mende ni kena panjat bukit dulu nunnnnnnn tinggiiiiii di atas sana.. disebabkan badan mak Dara Kau yang selimmmmmmm sangat ni maka ambik masa lebih dekat setengah jam juga nak mendaki.. bayangkan kalau my physiotherapist for my Ménière’s disease know yg Mak Dara gi panjat bukit buat zipline mesti dia banggaaaaa dengan mak .. walaupun balance badan hanya tinggal 38% jer dari average orang normal 100% mak masih boleh buat bende adventure ni.. maka setelah mengambil kira berat badan ala model dan body balance yang kelaut maka pendakian mengambil masa hampir 30 min .. org lain rasanya 10-15 dah sampai Puncak kot haha.. kemudian bermula lah adventure zip lining ni.. 


Ini merupakan kali ketiga mak Dara berzipline sebelum ni kat area chiang mai juga and satu lagi kat bukit lawang Indonesia.. Tapi zipline kali ni paling best sebab paling jauhhhh dan paling lama hampir 50 min . Tapi Alhamdullilah selamat juga sampai ke tanah kembali.. tapiiiii... frusttt jugak sebab diorang tak benar kan bawak handphone atau kamera katanya takut jatuh tapi sebenarnya diorang nk tangkap pic n jual kat kita... 😫 . But anyway I had fun...


THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK