Tuesday, February 6, 2018

Jalan Jalan Japan Kedai Bundle Termurah Dan Terbesar Di Malaysia

Arigato .. Salam buat semua rakan rakan dari Japan.. Mak Dara ke Japan? Ohhh Mak Dara tidak betul betul ke negara matahari terbit itu tetapi mak dara ke JALAN JALAN JAPAN sebuah kedai menjual barangan prelove dari negara Jepun yang termurah dan terbesar di Malaysia.

Image may contain: 1 person, smiling

Dengan terbukanya dua cawangan JALAN JALAN JAPAN sebuah di Sky Park One City Mall, USJ di Subang Jaya dan sebuah lagi di Shamelin Mall di Cheras maka tak perlulah kita perabih duit beli tiket , tempah hotel dan pergi ke Jepun semata mata untuk membeli barangan dari jepun lagi. Semuanya kini boleh didapati di sini.. Inilah dinamakan EKONOMI bak kata P. Ramlee. Dan sebenarnya memang boleh lebih menyelamatkan ekonomi anda kerana barangan yang terdapat  di JALAN JALAN JAPAN AMAT MURAH!!!!!  Harga barangan bermula dari RM1 !! Seringgit saje uolssssss.. Murah kan...

Terdapat pebagai barangan yang dijual di JALAN JALAN JAPAN . Dari baju , seluar , kot , kasut , pinggan mangkuk , mainan, bag tangan , bag travel , pen , pensel , aksesori , khemah , pakaian mandi , tilam , golf set ishhh mau tiga hari tiga malam kalau nak sebut semua barangan yang terdapat di sana. Apa kata layankan dulu Video ni untuk tengok apa yang ada di JALAN JALAN JAPAN ni..


Haaaaaa kan dah cakap macam macam ada kannnnnnn.. Rambang mata woooooooo bila jejak je kaki di JALAN JALAN JAPAN ni..

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.


SEKSYEN SUKAN . Terdapat seksyen khas untuk barangan sukan seperti papan luncur dan juga barangan golf.

No automatic alt text available.


Baru baru ni JALAN JALAN JAPAN di Sky Park One City Mall, USJ di Subang Jaya telah melakukan beberapa renovasi dan penambahbaikan pada kedainya tu. Antara yang telah di upgrade mereka ialah..

1) Pintu masuk dan keluar

Image may contain: indoor

No automatic alt text available.
Pintu masuk JALAN JALAN JAPAN

Jalan pintu masuk telah dialihkan ke tingkat atas kedai JALAN JALAN JAPAN . Alaa dekat je just naik escalator sampaiiiiiii....

Image may contain: one or more people and people standing
Pintu keluar JALAN JALAN JAPAN

Pintu masuk JALAN JALAN JAPAN yang dahulu kini telah ditukar menjadi pintu keluar. Tetapi Pelanggan di kerusi roda dan ibu dengan kereta bayi masih boleh masuk melalui pintu ini.

2) Rak Display baru

No automatic alt text available.

Peminat dan pembeli beg tangan wanita akan menyukai sistem rak display/paparan baru ini kerana lebih mudah untuk mencari apa yang mereka cari dan kehendaki. Semua barangan kini di susun kemas dan lebih rapi .

Image may contain: shoes

No automatic alt text available.
rak kasut baru untuk paparan kasut yang lebih baik

Dengan adanya sistem rak paparan barangan ni juga lebih menyenangkan pelanggan untuk memilih barangan yang dijual di situ. Tak perlu lah nak korek korek longgokkan dan timbunan barangan kan... hehe
3) Ruang jalan kaki yang luas


No automatic alt text available.

Lebih banyak ruang untuk pilihan barangan dan ruang jalan kaki yang luas. Yes dengan adanya penambahbaikan ini dapat membuatkan pelanggan lebih selesa dan tak perlu lagi berasak asak di lorong yang kecil atau sempit. Ruang jalan yang baru ini juga sangat luas . Boleh buat catwalk sambil membeli belah di sana hehe..
4) Pemindahan bilik  fitting room 

Image result for fitting room signs

Bilik fitting room kini telah dipindahkan berhampiran kaunter Cashier . Pemindahan ini juga untuk tujuan keselamatan

5) Sistem pencahayaan Baru

No automatic alt text available.

Dengan adanya pencahayaan/lighting yang lebih cerah akan memudahkan pelanggan untuk membeli belah dengan lebih selesa. Cerah mata memandang cerah lagi harapan nak bershoping di sini hehehe.

Image may contain: one or more people

Pada ibubapa yang sedang mencari kereta stroller untuk anak anak. Terdapat banyak pilihan kerata stroller untuk anak anak di sini

Image may contain: one or more people and people standing

Tengah dok berseronok membeli belah tu nak juga Mak Dara ingatkan sesuatu pada anda. Sila semak dahulu barangan yang ingin anda beli dengan berhati-hati . Perlu diingatkan bahawa semua barangan di Jalan Jalan Japan ni semuanya preloved maknanya barangan terpakai dan bukan barangann yang baru . Kalau dah namanya barangan terpakai, makanya semua barangan tu dah pernah dipakai la kan.. So jangan pulak nanti nak dibandingkan dengan barang baru hokayyy.. Jadi check betul betul sebelum beli. Kerana bila dah beli barangan itu tak boleh di pulangkkan kembali. Jalan Jalan Japan meletakkan NO RETURN policy dalam perniagaan meraka . Setiap barang dijual di situ dijual secara As-Is. So terimalah barangan itu secara as-is jugalah ye..

Dengan adanya renovation dan penambah baikkan yang telah dibuat oleh JALAN JALAN JAPAN diharapkan dapat membuatkan semua pelanggan mengalami moment pembelian dan shopping yang selesa dan menyeronokkan. Jadi apa tunggu lagi? Moh le ramai ramai ke JALAN JALAN JAPAN

Image may contain: 1 person, standing


FB PAGE 

INSTAGRAM



THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK