Tuesday, February 27, 2018

Khasiat CAROMA Bentong Ginger Tea

Anda suka minuman Teh Halia? Selalunya yang suka minum Teh halia ini bila Badan rasa tak sedap. Rasa angin penuh badan. Perut rasa sebu.. Maka petuanya minumlah teh halia.. Maka terpaksalah engko gigihkan diri yang tak sihat gi cari halia dalam peti ais. lepas tu gi cari pisau, pastu tu kupas kulit halia tu, pastu cari lesung batu, pastu duduk bersila di lantai sambil menumbuk halia sampai lumat. Tak habis di situ bangun dan jerang air sampai masak , cari teko cari teh cari gula dan campur semua sekali dan jadikan teh. Dan akhir sekali barulah masukan halia untuk dijadikan Teh halia untuk cuba mengubati . Jenuhhhh juga proses nak siapkan segelas teh halia. Meh Mak Dara kongsikan dengan korang cara lebih mudah sediakan teh halia dengan CAROMA Bentong Ginger Tea..

Image may contain: Adza Irdawati Adenan, smiling
CAROMA BENTONG GINGER TEA

Dengan CAROMA Bentong Ginger Tea senang je bukak sachet masuk dalam cawan berisi air panas kacau dan SIAP!!!! Taak payah lagi bersusah payah hehe. Selain dipercayai mampu buang angin badan CAROMA BENTONG GINGER TEA juga mempunyai pelbagai khasiat kesihatan yang lain.

Di antara kelebihan CAROMA BENTONG GINGER TEA ialah:
1. Membuang angin dalam badan, terutamanya bagi mereka yang banyak angin.
2. Mengurangkan stres.
3. Membantu mengurangkan masalah pernafasan yang biasa.
4. Membantu peredaran darah yang normal.
5. Mengurangkan rasa mabuk dalam perjalanan
6. Merawat sakit perut.
7. Meningkatkan sistem imun badan.
8. Mengurangkan keradangan.

Video Kisah Mak Dara , menantu dan CAROMA Bentong Ginger Tea

Dah tengok video di atas.. Macam macam Mak Dara nak dera menantu dia kan..Haaaaa... sekali menantu dia bagi dia minum ayaq CAROMA Bentong Ginger Tea ni.. Dari panaih hati terus cairrrrrr dibuatnya. Boleh terus jadi menantu kesayangan uols hahaha.

ok yang lebih istimewanya kerana CAROMA Bentong Ginger Tea bukan saja boleh jadi menantu kesayangan haha.. ia juga istimewa kerana ia ditanam di ladang halia mereka sendiri. Pengedaran adalah terhad dan hanya terdapat di Village Grocer. Dengar khabarnya ,  CAROMA Bentong Ginger Tea akan turut menyertai acara Health and Wellness yang dianjurkan oleh Village Grocer yang dijadualkan pada 1 hingga 11 Mac, jadi cepat dapatkan cawan CAROMA Bentong Halia Teh di lokasi seperti di bawah.

Lokasi seperti berikut :

1. Bangsar Village , Bangsar
2.Mont Kiara , Mount Kiara
3. Sinway Giza, Kota Damansara
4. Desa Park City , Desa Park
5. My Town , Peel Road Cheras

Sempena acara Health and Wellness yang akan berlangsung pada 1 – 11 mac ini. Caroma akan menyediakan 5 orang gadis promoter yang akan membawa dulang minuman sample dan akan diedarkan kepada para pelanggan di lokasi seperti di atas . Ini bertujuan untuk memberi peluang kepada para bakal pelanggan untuk mencuba minuman ini . Dan jika mereka suka akan minuman ni mereka boleh terus mendapatkan di boot booth yag disediakan di sana. Haaaa apa lagi jom dapatkan CAROMA Bentong Ginger Tea!!!!


Untuk lebih info boleh ke :


THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK