Thursday, April 19, 2018

Bajiwoa Studio Fotografi Termurah Di Shah Alam

Sejak dua menjak Mak Dara join FIT BOOTCAMP anjuran adik Mak Dara ni terasa badan ni ada selim skit... SIKITTTTT JERRRRR... Nak jadi bawah 60KG tu tak dapek la dik.. walaupun peha Mak Dara masih melimpah ruah ke kiri dan kanan tapi takdelah sampai dihalau dari mana mana pesen show lagi.. Oppsssss hahahaha.. Maka bila badan dah selim sikitttttt ni.. Teringin pulak nak tukor profile pic baru.. Profile picture yang lama tu nampak macam besor peti ais dua pintu.. Kali ni nampak macam peti ais satu pintu je.. Dok pulun dok selfie tapi tak cun.. Suruh anak anak ambik gambor kita.. Tau tau je lah.. Dengan kesan cap jarinya kat lense gambor pun jadi entah apa apa.. 

Satu hari Mak ke Shah alam ke rumah Ibu Mak Dara. Ngadulah kat adik . Dia boleh bantai gelakkan mak.. Hampehhh punya adik. Last sekali dia kata dekat rumah dia tak sampai 5 minit ada studio fotografi. Nama studio BAJIWOA STUDIO. Ahhh sudahhhhh nak shoot kat studio kompom mahal kata mak. Tapi adik Mak cakap studio tu servis TERMURAH di SHAH ALAM . Dan bila mana kau adalah seorang bernama wanita.. Tatkala mendengar perkataan MURAH kompom jiwa raga batin dan tulang rusuk kau bergetor dan meronta ronta nakkkkkkkkk punya... gitewwwww... Makanya terus mak minta adik Mak bawakan mak ke sana.

Sesampainya disana Mak bertemu dengan pemilik studio tu  Su Aziz .  Mak pun tanpa segan silu tanya pasal pakej termurah dia tu.. Mak aiiiii memang murah betullll.. Harga bermula dari RM100 jer uols... Tanpa berlengah mak terus minta dia shoot mak . Nasib baik dia tengah free time tu..Apa lagi terus le mak posing..

Image may contain: 1 person, standing


Image may contain: Adza Irdawati Adenan, smiling, standing

Image may contain: Adza Irdawati Adenan, standingImage may contain: Adza Irdawati Adenan, smiling, standing

Image may contain: Adza Irdawati Adenan, standing and shoesImage may contain: Adza Irdawati Adenan, smiling, standing

Fuhhhh terasa macam model dibuatnya.. Yang bestnya En Su Aziz tidak lokek dengan ilmu. Dia memberi tips tips untuk posing untuk mendapatkan hasil gambar yang terbaik. Siap dia ngajor macam mana nak buat posing kain "terbang" macam yang selalu retis dan model buat tu.. Fuhhhhh best betul .

     


Bila dah settle shoot tu sempat lah bersembang sebentar dengan Encik Su ni.. Walaupun kita datang nak shoot tapi semangat kepochi yang membara dalam diri Mak Dara ni membuak buak . maka akhirnya dia pun terjebak bila mak kata nak interbiew dia.. Ye lah nak tahu jugak kenapa pilih nama BAJIWOA STUDIO tu adakah kerana dia orang jawa ke orang nogori ke.. atau nama gabung gabung ke.. Nak tahu juga pakej pakej yang dia sediakan.. Biasalah orang budget budget wartawan pencen macam mak ni mesti nak banyak soal.. 


video interview Mak Dara bersama Su Aziz permilik Bajiwoa Studio

Memang sporting betul Encik Su Aziz ni boleh dia pun layanzzzkan je peel mak ni.. Dah habis interview baru dapat tahu rupanya studio ni banyak client dari pengusaha produk. Mostly produk pakaian dan produk kecantikkan. Dan lately katanya banyak orang ambik servis untuk shoot graduasi. Kata encik Sue lagi servis dia bukan setakat dalam studio je.. Outdoor pun ada.. untuk wedding ke , untuk nikah, akikah , newborn.. Eh boleh kata semua jenis fofotrafi pun encik Sue ambik lah senang cerita..

Dan akhirnyaaaaaaaa...... Profile pic Mak Dara berubah juaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Image may contain: Adza Irdawati Adenan, smiling

Amacam ok takkkkkkk ok takkkkkkkkkk... Nampak kurussss sikit kan kan kan.. Ala iyakan dan layankannn je lah mak sesekali haha.. Memang bestttla shoot di BAJIWOA STUDIO ni.. DItambah pulak dengan keramahan pemiliknya Mak kasi 4 HA.. hehe ingat aku nora danish ka nak kasi Ha bagai ni kan hehehe.. 

Oklah pada yang nak cari stuio and nak yang murah tu bolehlah korang klik kat bawah

WEBSIDE
https://www.facebook.com/bajiwoastudio/

CALL / WHATSAPP
019426411

ALAMAT
No 40-1F Jalan Setia Perdana AY U13/AY 
Bandar Setia Alam

Shah Alam, Malaysia

EMAIL




PERFUME PUDORE 60KG KE ATAS PUN BOLEH GUNA

Mak Dara adalah sejenis manusia yang setiap kali sebelum keluar rumah (selain dari baca doa keluar rumah), Pastiinya mak akan capai minyak wangi dan spray penuh satu badan. Tambahan kalau ada mesyuarat yang penting.. Lagi balun spray sampai berkabus rumah haha.. Kadang kadang perfume yang mak pakai tu harga mahalllll..(yang mahal selalu dapat hadiah la.. nak beli sendiri idok le haha) Lagi banyak mak guna ..lagi cepat la habis.. Dah satu keje nak kena tunggu birthday tahun depan pulak untuk Mak dapat perfume hadiah harijadi hampehhhh haha

Satu hari Mak keluar dengan adik mak..Masuk je kat dalam kereta dia.. Mak aiiiii wangi dia boleh buat hidung mak luruh haha.. Bila Mak tanya perfume apa. Dia kata perfume murah je. So Mak pun abaikan je lah. Dah kompom kompom kalau perfume murah ni lepas spray je wangi.. Ngko tunggu lah bila dah sejam nanti. Tak yah sejam.. setengah jam pun cukuplah.. Kompom bau hilang. Jadi kami pun terus le jalan cuci mata kat Time Square..


Bila namanya perempuan berjalan 5-6 jam tak terasa.. Nasib baik anak call ingatkan suruh balik. Kalau tak mau bentang tikor tidur kat depan mall tu kekdahnya haha..Time nak balik dan nak  beratur bayar parking dengan adik mak. Mak perasan something. Hmmm bau perfume murah adik mak tu masih kuat baunya. Mak jadi curious.


Dalam kereta . Mak tanya jenama apa adik mak pakai. Dia kata jenama PUDORE. Mak aiii tak pernah dengor pun. Terus teringin. Maka akhirnya berjaya juga Mak Dara dapat PUDORE pertama Mak dengan bauan BOMBSHELL tu..

No automatic alt text available.
 PUDORE

Haaa inilah ghopernya PUDORE tu.. Dan ini pendapat Mak Dara tentang PUDORE ni ye


BAU

Bau adalah satu perkara subjektif. Kadang ada yang suka bau yang lembut dan soft. Ada yang suka bau keras sampai dua blog bangunan boleh bau hahaha. Terpulang lah.. Tapi bagi Mak Dara bau BOMBSHELL ni memang the bestttt la... soft jer.. takdelah nak menusuk hidung orang haha.. Patutlah jadi bestseller diorang

SAIZ PUDORE FRAGRANCE

Pudore Fragrance ada 2 jenis saiz iaitu botol bersaiz 30ml dan 10ml Yang kecil tu sesuai bagi yang suka bawak dalam handbag. Kecik je jadi muat le nak dibawa ke dalam handbag korang tu. Haa yang besor tu untuk pengguna tegar. Sebab banyak sikit jadi bolehlah spray banyak banyak sikit. Tapi kalau handbag korang jenis yang besor bawak je yang besor ke kecil yang penting anda boleh spray je sentiasa. Mak pilih yang besorrr sebabkan mak pun besorrrr hahahaha
No automatic alt text available.
30ml

No automatic alt text available.
10ml



BESTSELLER FOR HER FOR HIM

Semua orang suka certain bau.. Tapi kebanyakkan sukakan bau yang sama.. Dan bau yang paling diminati ramai dan menjadi Antara bestseller Perfume For Her adalah Victoria Secret Bombshell & Avril Lavigne Forbidden Rose . Best Seller Perfume For Him pula adalah Paco Rabanne 1 Million & Invictus. 

No automatic alt text available.

TAHAN BERAPA LAMA?
Jangka waktu pemakaian pun sangat subjektif. Kadang kadang ada yang pakai pagi sampai tengah malam pon masih bau wangi lagi.. Ada yang terlebih lasak kejap je . Tapi bagi mak kurang kurang pun mak pakai PUDORE ni 8 jam jugak dia bertahan.


Image may contain: text

HARGA MINYAK WANGI PUDORE

Dak sembang pot pet pot pet pasal PUDORE lupa nak habaq harga. Untuk 10ml RM22 dan untuk 30ml RM59 sahaja. PUDORE ni jual secara online je.






LAMAN WEB PUDORE


FB PAGE PUDORE


INSTAGRAM PUDORE


Pendek kata waima perfume murah ke mahal ke yang penting kualiti. dan yang paling PENTING!!!!!!!!!!!!!! 

PERFUME PUDORE
60KG KEATAS PUN
BOLEH GUNA!!!!!
Gitewwwwwww hehe!!!!!!!!!!!!
                    

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK