Tuesday, May 22, 2018

Berbuka Puasa Dengan Caroma Bentong Ginger Tea

Dah seminggu kita berpuasa kan.. Macam mana dengan puasa anda setakat hari ni? Ok? Mak Dara alhamdullilah belum lagi "Cuti Puasa" setakat hari ni. Alhamdullilah puasa Mak berjalan lancar. Cuma ada satu je masalah yang mak hadapi.. Iaitu perut asyik rasa sebu dan senak.. Mungkin disebabkan dek mak sepesen manusia yang hanya akan makan simple sama ada dua keping roti atau satu mangkuk quaker oat dan segelas air kosong tiap kali bersahur. Memang tak selera nak makan yang heavy heavy macam nasi tu.. Dan mungkin juga sebab tu perut mak banyak angin kot.

Mak ada beritahu perkara ni pada kawan Mak dan dia sarankan untuk mak minum CAROMA BENTONG GINGER TEA. Sebab katanya teh ni banyak khasiat dan memang sangat sangat bagus untuk membuang angin dalam badan. Jadi tanpa pikir panjang Mak ke Bangsar Village dan dapatkan CAROMA BENTONG GINGER TEA.

Dan petang tu makin menjadi jadi pulak angin dalam badan mak ni. Memag tak tahan dibuatnya. Seusai berbuka saja Mak pun capai CAROMA BENTONG GINGER TEA dan terus bikin. Nasib baik la senang je nak buat . Just masukkan 1 sachet dalam cawan, tuang air panas dan siap!!!!!!!! Dan selseai je berbuka. Mak dan anak anak pun bersiap siap untuk solat terawih. 

Image may contain: 2 people, people sitting and indoor

No automatic alt text available.

Dan bila balik je dari terawih mak pun kemas kemas rumah macam biasa dan baru mak sedar sesuatu.. Rasa senak atau sebu di perut dah makin kurang.. Alhamdullilah berjaya juga mak kurangkan angin dengan minum teh ni.. Dan mulai hari tu. Mak akan pastikan mak akan berbuka puasa bersama Caroma Bentong Ginger Tea untuk mengelak angin di badan. 

Tapi sebenarnya Caroma Bentong Ginger Tea ni banyak kelebihannya . Dan bukanlah hanya untuk mengurangkan angin di badan. Nak tahu? meh mak habaq mai..


Di antara kelebihan CAROMA BENTONG GINGER TEA ialah:
1. Membuang angin dalam badan, terutamanya bagi mereka yang banyak angin.
2. Mengurangkan stres.
3. Membantu mengurangkan masalah pernafasan yang biasa.
4. Membantu peredaran darah yang normal.
5. Mengurangkan rasa mabuk dalam perjalanan
6. Merawat sakit perut.
7. Meningkatkan sistem imun badan.
8. Mengurangkan keradangan.

Banyakkkkkk kan manfaat dan kelebihan teh ni.. Apa yang mak boleh habaq.Teh ni lebih sedap kalau kita minum masa panas. Dan rasanya ada pedas pedas sikit. Haaaa apa tunggu lagi jom dapatkan CAROMA BENTONG GINGER TEA!!!!

Image may contain: Adza Irdawati Adenan, smiling


Untuk lebih info boleh ke :

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK