Monday, May 27, 2019

Tudung Bawal Termahal Di Dunia Milik Ahli Perniagaan 35 tahun

SYARIKAT hijab mewah tempatan, Bawal Exclusive memperagakan tudung paling mahal yang pernah dihasilkan di dunia bernilai RM50,000 di Kuala Lumpur malam tadi.

Image may contain: 2 people, people smiling, people standing

Menurut pengasas Bawal Exclusive, Haliza Maysuri, tudung paling mahal di dunia itu menjadi milik seorang ahli perniagaan dari Kuantan berusia 35 tahun yang menempahnya melalui butik premium, ByQiss by Bawal Exclusive di Pahang.

Katanya, kejayaan penghasilan tudung tersebut sekali gus memadamkan rekod jualan sehelai tudung mereka sebelum ini bernilai RM33,000 oleh seorang wanita dari Kelantan pada tahun lalu.

Image may contain: one or more people and people standing

“Tudung mewah ini dihasilkan sepenuhnya menggunakan kain jenis Voile, yang diimport dari Jepun dan bertatahkan lebih 10 warna batu kristal Swarovski.

“Ia dibuat sepenuhnya di Austria dengan ilham padang pasir berbunga, sesuai dengan personaliti pemiliknya,” katanya pada majlis penyampaian tudung termahal tersebut di Hotel St. Regis di sini.

Image may contain: 5 people, including Jaja Ishak, people sitting

Walaupun terkenal dengan tudung mewah, Bawal Exclusive turut menawarkan pelbagai pilihan rekaan dan warna tudung bermula dengan Bawal Tabur serendah RM57 sehelai.

Image may contain: one or more people and people standing

Mengimbau perjalanan perniagaannya, Haliza berkata, tiada siapa yang menjangka perniagaan yang beliau mulakan bersama suami, Mohd Rosli Awang pada tahun 1998 kini mampu menjadi jenama tudung yang semakin terkenal.

Image may contain: 3 people, including Jaja Ishak, people smiling, people standing

"Bermula di gerai kecil di Jalan Tunku Abdul Rahman, Bawal Exclusive kini bukan sahaja memiliki bangunan sendiri, bahkan turut mempunyai 10 butik premium dan 35 ejen jualan di seluruh Malaysia,” katanya.

Sementara itu, pemilik butik ByQiss by Bawal Exclusive, Datin Hamizan Putih berkata, walaupun ada pihak yang mempersoalkan kewajaran membeli tudung bernilai ribuan ringgit, namun tidak salah untuk para wanita dihadiahkan atau menghadiahkan diri sendiri dengan tudung eksklusif tersebut.

Image may contain: 1 person, standingt

"Sebagai wanita yang istiqamah dalam menjaga aurat, tidak salah rasanya untuk memakai tudung eksklusif ini kerana ia akan turut memberi motivasi kepada wanita untuk bekerja lebih keras terutamanya dalam kalangan wanita pantai timur yang terkenal dengan semangat keusahawanan mereka," katanya.


Image may contain: 2 people, including Jaja Ishak, people smiling, people sitting


Temubual bersama Jaja Ishak Consultan BAWAL EKSEKUTIF

Image may contain: Jaja Ishak and Adza Irdawati Adenan, people smiling, people standing

Menurut kenyataan Jaja Ishak yang merupakan Consultan kepada jenama ini di FB nya " Sesungguhnya tidaklah menjadi suatu kesalahan apabila pembeli tersebut benar-benar melebihi kemampuan untuk memiliki apa yang disukainya
Katanya lagi . Tidak perlu kita untuk mempertikai ibadah seseorang itu, contohnya dari amalan bersedekah, amal ibadah dan sebagainya, kerana kita tidak akan pernah tahu kebaikannya yang disembunyikan malah boleh jadi amalan mereka jauh lebih baik daripada kita yang suka mengata.
Bersyukur apabila, amanah ini dapat dijalankan sebaik mungkin serta diharapkan telah memuaskan hati pelanggan.

Sebenarnya saya sendiri amat bersetuju dengan kenyataan Jaja Ishak itu, Jika mereka mampu membeli kenapa harus dipertikaikan. Lagipun barang yang dibeli tu digunakan untuk menutup aurat. Aurat adalah salah satu yang harus dan WAJIB dijaga oleh setiiap kaum wanita beragama Islam. Jadi aurat sangat berharga PRICELESS.. Maka sesuailah juga ia ditutup oleh tudung yang sangat tinggi nilainya juga . Betul tak?

Image may contain: 2 people, including Adza Irdawati Adenan, people smiling, people sitting


Walau apa pun , saya tetap berasaa bangga kerana menjadi salah seorang yyang dapat melihat dan menyentuh TUDUNG BAWAL TERMAHAL DIDUNIA ni pada majlis petang tadi. Fuhhh entah bila lagi dapat peluang macam tu kannnnnn..

Saya doakan semoga mereka terus maju jaya daan supaya dapat mengembangkan perniagaan di luar negara sekaligus dapat menaikkan dan mengharumkan nama Malaysia di mata dunia insyaallah.THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK